Transportsector zet flinke groei in

Het gaat goed met de transportsector. Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat het goederenvervoer steeds meer lading vervoert en naar verwachting zal het totaal vervoer tussen 2015 en 2021 maar liefst 13 procent groeien. 

Ieder jaar brengen het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) en onderzoeksinstituut Panteia het Mobiliteitsbeeld uit met de stand van zaken van de mobiliteit in Nederland. Hierin wordt onder andere gekeken naar het goederenvervoer in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat het goed gaat met de transportsector en het goederenvervoer, maar de cijfers liggen in 2015 nog niet boven het niveau van voor de economische crisis. 
 

Groei in periode 2015-2021

Dit gaat vanaf 2018 echter veranderen. Het KiM verwacht voor de periode 2015-2021 voor het binnenlands goederenvervoer een zeer duidelijke groei van 13 procent en voor het internationale vervoer een groei van 10 procent. In 2018 worden naar verwachting de recordvolumes van 2007 overtroffen door het wegvervoer, binnenvaart en spoorvervoer en naar 2021 laten alle transportmondaliteiten een groei zien. 
 

Verwachtingen voor 2021

In 2021 blijkt onder andere dat het wegvervoer naar verwachting 761 miljoen ton vervoerd, de binnenvaart 355 miljoen ton en het spoorvervoer 43 miljoen ton. Met een totaal volume van 1,16 miljard ton overtreft de totale transportsector de volumes uit de jaren vóór 2008 – het jaar dat de economische crisis zijn intrede deed. De binnenvaart zal het sterkst groeien, met gemiddeld 2,1% per jaar. Het wegvervoer groeit met 1,7% per jaar en het spoorvervoer komt op een derde plaats met een groei van 1,2%.
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie, kijk dan op de websites van Panteia of het KiM. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met 65plus Op De Weg. Onze HR-specialisten hebben zeer veel kennis van de transport- en vervoersector, want wij zijn als uitzendbureau gespecialiseerd in het uitzenden van deskundig en ervaren personeel in de transportsector. Wij helpen AOW-gerechtigde mensen aan uiteenlopende banen bij transportbedrijven, het goederenvervoer en het personenvervoer. Bekijk hier onze recente transportvacatures en bekijk of er een vacature voor u tussen zit! 
 

Bron: Panteia en KiM