65plus directeur Ingrid Lingeman in de Telegraaf

Steeds meer pensioengerechtigden werken door: uit de nieuwste cijfers van het CBS blijkt dat er momenteel 265.000 werkende 65-plussers zijn. Senioren zijn bovendien steeds meer in trek op de arbeidsmarkt. Deze ontwikkelingen blijven niet onopgemerkt. Telegraaf journalist Marlou Visser interviewde daarom diverse ervaringsdeskundigen en experts, waaronder onze directeur Ingrid Lingeman.

Vitaler en financiële voordelen

Hoogleraar arbeidsmarkt Ton Wilthagen vertelt in het artikel dat deze ontwikkelingen hem niet verbazen. "Veel banen zijn een stuk minder zwaar dan vroeger, dus je kunt doorwerken. Mensen zijn ook steeds vitaler."

"AOW'ers hebben een aantal grote voordelen voor de werkgever."

Ook legt hij uit dat AOW'ers een groot voordeel hebben voor werkgevers. "Als zij ziek worden hoeven zij nog maar dertien werken te worden doorbetaald in plaats van twee jaar. Ook het ontslaan van een werknemer die voorbij de pensioengerechtigde leeftijd is, is makkelijker en goedkoper. Zo hoeft er geen transitievergoeding te worden betaald." 

Lagere kosten zijn niet doorslaggevend

Vervolgens is Ingrid Lingeman, directeur van Uitzendbureau 65plus aan het woord. Zij vertelt dat die lagere kosten voor werkgevers zéker niet doorslaggevend zijn. "Werkgevers willen graag een senior vanwege hun ervaring en betrouwbaarheid, of expertise." Ook wordt er een interessante ontwikkeling besproken: in de 45 jaar dat 65plus inmiddels bestaat zien wij namelijk een hele nieuwe generatie pensioengerechtigden.

"De 65-plusser van nu is hoog opgeleid, mondig, digitaal vaardig, breed inzetbaar en vitaal."

"Eerst was er de stille generatie, geboren rond de Tweede Wereldoorlog. Sinds een tijdje bemiddelen wij babyboomers. Die zijn veel hoger opgeleid, mondiger en digitaal vaardig. En er zijn meer werkende vrouwen bij. Ze zijn breder inzetbaar, vaak ook nog heel fit en vitaal."

Meer lezen?

Lees het volledige artikel hier. Hier leest u de verhalen van een aantal werkende 65-plussers, waaronder verkoopster Carla (75), chauffeur Alfons (67), verpleegkundige Gerda (66) en docent Frank (66). Benieuwd naar meer? Ga naar www.65plus.nl/vedetten voor de verhalen van onze 65plus vedetten aan het werk.