Column Stefan Sturtz, Commercieel Manager 65plus: “Het belang van flexibiliteit én kennis en kunde is weer bewezen”

In tijden als deze draait het om vindingrijk zijn en vooral om een groot aanpassingsvermogen. Onze branche is er immers om met elke situatie mee te bewegen. Uitzendorganisaties die ook ten tijde van crisis durven te investeren komen straks veel sterker uit de strijd. Zo is ons nieuwe label 65plus Professionals recentelijk ook ontstaan.

Uitdagingen op de arbeidsmarkt

Het is essentieel om mee te denken met onze klantrelaties en voor ieder vraagstuk een passende oplossing te bieden. In tijden van crisis wordt dan ook het belang van flexibiliteit bewezen. Maar dat niet alleen: ook kennis en kunde wordt zeer gewaardeerd. Niet alleen van ons, als partner, maar ook van onze uitzendkrachten. Toch blijkt uit gesprekken met onze klantrelaties en de signalen die wij krijgen vanuit de markt dat het aantrekken van ervaren professionals op tactisch en strategisch niveau nog steeds een uitdaging blijkt te zijn. En dat ondanks het feit dat het aanbod van beschikbare kandidaten op de arbeidsmarkt inmiddels aanzienlijk is gestegen. 

Het begin van 65plus Professionals

Gezien onze ruime database met daarin een groot potentieel aan ervaren kandidaten met een hbo/wo-achtergrond is het voor 65plus een logische keuze om ook te voorzien in de vraag naar hoger opgeleid personeel. En zo is 65plus Professionals in het leven geroepen. Binnen het hogere segment leveren wij kandidaten in de specialisaties finance, techniek, ICT, onderwijs en de zorg. 

Hoe wij altijd zorgen voor een ruime, kwalitatieve database

Onze recruiters investeren veel tijd in het selecteren van de juiste kandidaat profielen. Wij spreken iedere professional alvorens deze aan onze opdrachtgevers geïntroduceerd worden. Daarbij is het enorm van belang om het niveau van de kandidaat vast te stellen, en te achterhalen in welk type organisatie hij of zij het best te bemiddelen is. Wij voeren daarom bij iedere professional een referentie- en diplomacheck uit. Om de stijgende vraag naar deze professionals zo snel mogelijk te kunnen invullen en te kunnen meebewegen in deze aantrekkende vraag naar hoger opgeleid personeel, voeren wij doorlopend intakegesprekken om zo tot een nog ruimere database te komen en daarmee ons aanbod te vergroten. 

De toegevoegde waarde van onze professionals

Waarom iedere organisatie een AOW-gerechtigde professional zou moeten hebben? Naast de kennis en ervaring, de gewenste flexibiliteit en continuïteit, en de grote financiële voordelen van het inlenen van AOW-gerechtigden, maakt het enthousiasme en toewijding van deze groep echt het verschil. Ook zijn onze professionals veelal per direct beschikbaar en wordt er essentiële tijd bespaard gezien onze ervaren kandidaten een veel korter inwerktraject nodig hebben.

Stefan Sturtz - Commercieel manager Uitzendbureau 65plus