Vacatureteksten zijn vaak onduidelijk

Vacatureteksten zijn niet altijd even duidelijk, zo blijkt uit onderzoek van Unique. Uit het onderzoek komt naar voren dat 53 procent van de werkzoekende respondenten moeite heeft met het beoordelen en doorgronden van een vacature. Lees er hier meer over.
 

Uitzendorganisatie Unique deed onlangs onderzoek onder een groep werkzoekenden. Wat vinden zij belangrijk in een baan? Zo blijken goede arbeidsvoorwaarden hoog op het prioriteitenlijstje te staan, gevolgd door de inhoud van de functie. Wat betreft de arbeidsvoorwaarden wordt er veel waarde gehecht aan een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding. Ook vinden ze dat werkgevers verantwoordelijk zijn voor het op peil houden van het kennisniveau en vinden ze dat werkgevers moeten zorgen voor voorzieningen waardoor werknemers met plezier en energie aan het werk gaan.
 

Moeite met beoordelen vacatures

De voornaamste reden om op zoek te gaan naar een andere baan is een hoger salaris. In de zoektocht naar een nieuwe baan maken veel werkzoekenden gebruik van social media, met name van LinkedIn (70 procent) en Facebook (62 procent). Bij het zoeken naar een nieuwe baan lopen veel respondenten tegen het volgende aan: 53 procent van de werkzoekende respondenten heeft moeite met het beoordelen en doorgronden van vacatures. Deze zijn vaak onduidelijk en geven geen goed beeld van de functie.
 

Cultuur in vacatureteksten

Loes Dingemans, algemeen directeur bij Unique, vertelt daarover het volgende: "Vacatureteksten zijn essentieel in het werven van passend personeel. In tijden van schaarste is het cruciaal dat je juist diegene die je zoekt direct aanspreekt met een goede tekst. Een sterke, aansprekende vacaturetekst is een van de manieren om de aandacht van talenten te trekken. Aan organisaties de taak om deze nieuwe generatie werkzoekenden aan zich te binden, hun cultuur verder te ontplooien en deze duidelijk terug te laten komen in vacatureteksten."
 

Meer weten?

Wilt u meer informatie over het schrijven van goede vacatureteksten? Bekijk de tips van P&O Actueel of vraag meer informatie aan de HR specialisten van Uitzendbureau 65plus! Uiteraard kunnen wij u ook ondersteunen in uw zoektocht naar de juiste medewerkers. Wij hebben ruim veertig jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling van ervaren medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt.

Bron: P&O Actueel