Hoogleraar over payrollplannen nieuw kabinet

Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, is positief kritisch over de payrollplannen van het nieuwe kabinet. Volgens Wilthagen zijn de plannen een verademing. Lees er hier meer over. 

Onlangs schonk BNR Nieuwsradio aandacht aan het nieuwe regeerakkoord. Welke plannen staan hierin en wat betekenen deze plannen exact? De radiozender zoomde in op de payrollplannen van het kabinet. Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, kwam hierbij aan het woord.
 

Plannen zijn een verademing

Wilthagen is positief kritisch over de voorgenomen plannen van kabinet Rutte III.  De nieuwe kabinetsplannen rond payroll zullen de onzekerheid op de arbeidsmarkt niet verder aanwakkeren. Sterker nog: na jaren van verslechtering zijn de plannen een verademing. “Het is goed dat er nog eens heel goed gekeken wordt naar hoe we op de arbeidsmarkt omgaan met flexibel en vast. Maar dat het voor payrollbedrijven nog even afwachten is wat eruit komt, kan ik me voorstellen.”
 

Arbeidsvoorwaarden gelijk trekken

Opvallend detail: volgens Wilthagen is het van belang dat de arbeidsvoorwaarden parallel gaan lopen aan die bij 'regulier' werkgeverschap. “Het zou voor payrollbedrijven betekenen dat het wat duurder wordt, omdat mensen de arbeidsvoorwaarden hebben die gelden voor het bedrijf waar ze dagelijks hun werk doen.” Payrollconstructies mogen niet worden gebruikt om de kosten van werkgeverschap te verlagen. “Dat is een discussie die we in Nederland moeten voeren.”
 

65plus Payroll Professionals

Beluister het volledige interview met Ton Wilthagen terug op BNR Nieuwsradio. Wilt u meer informatie over payrolling? Aarzel niet en neem contact op met de payrollspecialisten van 65plus Payroll Professionals. Wij zijn sinds jaar en dag gespecialiseerd in het payrollen van medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Via een payrollconstructie kunnen zij doorwerken bij hun oude werkgever. Meer weten? Lees meer informatie over onze website. 

Bron: BNR Nieuwsradio