Nieuwsblog

Lees kennisartikelen en volg het laatste nieuws

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de arbeidsmarkt en werken met AOW-gerechtigden? Bekijk onderstaand nieuws, actuele ontwikkelingen en artikelen van de specialisten van 65plus!

65plus blijft zich ontwikkelen binnen de thema’s op haar vakgebied. Wij zijn nieuwsgierig van aard en kijken om ons heen om te zien wat zich afspeelt in de arbeidsmarkt. Nieuws waar 65plus deel van uitmaakt of nieuws over de onderwerpen die ons vakgebied raken, plaatsen wij op onze nieuwsblog en delen we onder andere via social media. Wilt u een ouder artikel teruglezen? Klik dan hier voor ons archief.

Wilt u onze nieuwsartikelen automatisch volgen? Like dan onze Linkedinpagina of onze Facebookpagina.

 • Bijna vakantie? Goed nieuws: je werkt waarschijnlijk heel efficiënt!

  Bijna vakantie? Goed nieuws: je werkt waarschijnlijk heel efficiënt!

  Vanaf volgende week heeft ook regio Midden zomervakantie en dat betekent dat in ieder geval alle docenten en leerlingen kunnen genieten van een welverdiende zomervakantie. Zit u daarentegen (nog) op het werk? Eerder schreven wij al over de voordelen van doorwerken in de zomer. Gaat u binnenkort er nog wel tussenuit? Ook dat levert voordelen op. Het blijkt namelijk dat je voor je vakantie veel efficiënter werkt. Wij leggen uit waarom.

 • (Nog) Geen vakantieplannen? 6 tips voor een onvergetelijke zomer

  (Nog) Geen vakantieplannen? 6 tips voor een onvergetelijke zomer

  Miljoenen Nederlanders gaan deze zomer op vakantie naar uiteenlopende bestemmingen. Het aantal personen dat naar het buitenland gaat, is gestegen van 8,7 naar 8,8 miljoen. Het aantal mensen met plannen voor een vakantie in eigen land is licht gedaald naar 2,4 miljoen. Heeft u in tegenstelling tot deze mensen (nog) geen vakantieplannen? In dat geval zijn onze zes tips voor een onvergetelijke zomer zeker het lezen waard!

 • Wat wij gemeen hebben met het Ouderenfonds

  Wat wij gemeen hebben met het Ouderenfonds

  Wat wij als uitzendbureau voor AOW-gerechtigden gemeen hebben met het Nationaal Ouderenfonds? Het Ouderenfonds wil dat senioren betrokken blijven bij de samenleving en de mogelijkheden krijgen om oud te worden zoals zij dit zelf willen. Dit sluit naadloos aan op waar wij als uitzendbureau voor AOW-gerechtigden voor staan en voor gaan! 

 • Vijf tips voor een werkvrije vakantie

  Vijf tips voor een werkvrije vakantie

  Voor iedereen die bijna vakantie heeft hebben wij een aantal tips op een rij gezet. Want hoe zorgt u voor welverdiende ontspanning, zonder afleiding van werk? Deze tips blijken hard nodig: 40% van de Nederlanders heeft tijdens vakantie dagelijks contact met kantoor en maar liefst 30% beantwoordt onverminderd zakelijke mailtjes en blijft telefoontjes aannemen.

 • De belangrijkste punten van het pensioenakkoord

  De belangrijkste punten van het pensioenakkoord

  We konden er de afgelopen tijd nauwelijks omheen: het kabinet is in samenwerking met vakbonden en werkgevers tot een pensioenakkoord gekomen. Al snel volgde zowel positieve als negatieve reacties uit diverse hoeken. FNV-leden zijn bijvoorbeeld zeer kritisch en vinden dat het akkoord veel losse eindjes bevat. Eén miljoen leden van de vakbond kunnen sinds gisterochtend hun stem uitbrengen over het akkoord. Ook CNV legt het akkoord voor aan de achterban. De uitslag van beide referenda volgt zaterdag. Daarna is het aan het ledenparlement van de FNV en het bestuur van de CNV of ze de uitslag overnemen. Het gehele akkoord telt 25 pagina's, dit is een overzicht van de belangrijkste punten. 

 • Hoeveel 65-plussers werken er eigenlijk?

  Hoeveel 65-plussers werken er eigenlijk?

  Regelmatig komt het in het nieuws: steeds meer senioren werken. Dit is onder andere toe te schrijven aan het feit dat er steeds meer mensen in de leeftijdsklasse ’65+’ komen. Het totaal aantal zestigers is de laatste tien jaar toegenomen van 1,7 miljoen naar 2,1 miljoen mensen. Maar hoe zit het met het aantal personen die na hun 65e nog werken?

 • Vijf tips voor een productieve zomer

  Vijf tips voor een productieve zomer

  De zomer komt eraan: de periode waarbij uw medewerkers met vakantie gaan. Hoe zorgt u er tijdens deze zomermaanden voor dat het werk toch wordt verzet? Lees deze tips van Uitzendbureau 65plus voor een productieve zomer!

 • Doorwerken in de zomer: zes voordelen!

  Doorwerken in de zomer: zes voordelen!

  De zomerperiode komt steeds dichterbij. Heeft u tijdens de zomermaanden geen vrije dagen opgenomen? Niet getreurd: er zijn enkele voordelen aan doorwerken tijdens de vakantieperiode!

 • 65plus(sers) in de media

  65plus(sers) in de media

  Afgelopen jaren zijn wij als uitzendbureau veelvuldig in de media verschenen. Ook onze uitzendkrachten zijn vaak in de spotlights te vinden! Tijd om eens een aantal mooie (internationale) mediamomenten van de afgelopen jaren op een rij te zetten. 

 • Vakantiekracht nodig? Huur een flexkracht in via Uitzendbureau 65plus

  Vakantiekracht nodig? Huur een flexkracht in via Uitzendbureau 65plus

  Wilt u goed voorbereid de vakantieperiode in? Voorkom dat u met de handen in het haar komt te zitten terwijl het halve bedrijf op vakantie is en de werkdruk de spuigaten uitloop! Bekijk daarom direct de ervaren vakantiekrachten van Uitzendbureau 65plus en geniet van onze bekwame en flexibele flexkrachten, ook in de vakantieperiode.

 • 65-plussers speuren naar fraude tijdens eindexamens

  65-plussers speuren naar fraude tijdens eindexamens

  Vandaag starten de centrale eindexamens. De Nationale Onderwijsgids schreef daarom een artikel over de voorbereiding, tips wat betreft eten en drinken, klachten en fraude. Bij fraude is de rol van surveillanten essentieel. Daarom werd Angela Bihari, een van onze Senior Accountmanagers in Amsterdam, geïnterviewd. 

 • De rol van de surveillant bij eindexamens

  De rol van de surveillant bij eindexamens

  Aanstaande donderdag beginnen de eindexamens. Bij deze eindexamens zijn niet alleen docenten en vakdocenten betrokken, maar ook externe surveillanten en examinatoren. Lees hier meer informatie over de rol van deze medewerkers.

 • 5 tips voor een in het oog springend cv

  5 tips voor een in het oog springend cv

  Vandaag is het de Dag van de Arbeid (lees hier wat er precies gevierd wordt). Ter ere van deze dag hebben wij in samenwerking met CVster 5 tips bij het schrijven van uw cv. Een goed cv is namelijk de perfecte manier om te laten zien wie u bent en wat uw achtergrond is. Leest u mee?

 • Dag van de Arbeid: wat wordt er gevierd?

  Dag van de Arbeid: wat wordt er gevierd?

  Morgen, op 1 mei is het Internationale Dag van de Arbeid. In Nederland wordt deze feestdag niet gevierd, maar in tal van andere (Europese) landen wel. Wat houdt deze feestdag exact in? U leest het hier!

 • Huur uw vakantiekrachten via Uitzendbureau 65plus

  Huur uw vakantiekrachten via Uitzendbureau 65plus

  Nog even geduld en de zomervakantie gaat van start. Heeft u al vakantieplannen? Voor bedrijven is de zomer altijd een lastige periode, want wie gaat het werk klaren? Maak gebruik van de vakantiekrachten van Uitzendbureau 65plus.

 • Secretaressedag 2019: Altijd in goede handen

  Secretaressedag 2019: Altijd in goede handen

  Op donderdag 18 april is het Nationale Secretaressedag: dé dag dat alle secretaressen, office managers en personal assistents in het zonnetje worden gezet. In Nederland vieren we het bestaan van deze belangrijke functies sinds 1989. Als blijk van waardering staan we graag stil bij het ontstaan van deze functie en de werkzaamheden. Tot slot attenderen wij u nog op cadeautips en hebben wij een kortings- en winactie klaarstaan!

 • Zó gaat u met een gerust hart op vakantie

  Zó gaat u met een gerust hart op vakantie

  Tijdens de zomermaanden gaan veel werknemers er even tussenuit. Zowel jong als oud reist bijvoorbeeld af naar Zuid-Europa, Amerika of Azië. Maar op vakantie gaan betekent dat uw thuisblijvende collega’s de werklast moeten opvangen. Zo gaat u dit jaar zorgeloos op vakantie.

 • Vakantiekrachten nodig? Kies voor 65plus!

  Vakantiekrachten nodig? Kies voor 65plus!

  Zoekt u tijdens de vakantieperiode medewerkers die u kunnen ondersteunen? Schakel ditmaal geen studenten of scholieren in, maar kies voor de ervaren uitzendkrachten van Uitzendbureau 65plus! Lees hier meer over de vele voordelen.

 • Wat betekent toerisme voor de Nederlandse economie?

  Wat betekent toerisme voor de Nederlandse economie?

  Het wereldwijde toerisme is in 2018, naar verwachting, met 6% gegroeid. Maar wat zijn de gevolgen voor de Nederlandse economie? Voor hoeveel banen zorgen de gigantische stroom aan toeristen bijvoorbeeld? En wat zijn de verwachtingen voor dit jaar?

 • Vitaal naar de finish

  Vitaal naar de finish

  Oudere medewerkers hebben grote veranderingen meegemaakt. Zo heeft deze generatie de verwachtingen rond langer werken regelmatig bij moeten stellen door verhoging van de AOW-leeftijd. Trainings-, opleidings- en adviesorganisatie Stavoor geeft daarom advies over hoe werkgevers en medewerkers om moeten gaan met langer doorwerken en hoge werkdruk.

 • Lamark over de samenwerking met 65plus

  Lamark over de samenwerking met 65plus

  Met een filmploeg en interviewer gingen wij in januari naar een van onze klanten, Lamark, om een video op te nemen over onze samenwerking. Op hun prachtige locatie in Zwolle namen wij met uitzendkrachten Sienie, Marianne en Johan en Test Center Manager Michael deze video op. 

 • Hoogste arbeidsparticipatie sinds 2009

  Hoogste arbeidsparticipatie sinds 2009

  In januari waren er bijna 8,9 miljoen werkenden, waarmee de arbeidsparticipatie steeg tot 68,6 procent. Bij de laatste piek in 2009 kwam dit percentage op 68,3. 

 • Hoe de AOW-leeftijd bepalen?

  Hoe de AOW-leeftijd bepalen?

  De AOW-leeftijd blijft het gesprek van de dag. Er is bijvoorbeeld veel discussie rondom de vraag of de AOW-leeftijd flexibel moet worden. Hoogleraar economie Marike Knoef geeft haar mening over deze kwestie in een interview met Trouw.

 • Interview Maaike Jonge Poerink op RTV Utrecht

  Interview Maaike Jonge Poerink op RTV Utrecht

  Vandaag was Maaike Jonge Poerink, Senior Accountmanager bij Uitzendbureau 65plus in de regio Midden-Oost Nederland, te gast bij RTV Utrecht. In een vraaggesprek op Radio M ging ze dieper in op de inzet van AOW-gerechtigden op de arbeidsmarkt. Lees er hier meer over en beluister het interview.

 • Sollicitatietips voor oudere werkzoekenden

  Sollicitatietips voor oudere werkzoekenden

  Vijftigplussers ervaren nogal eens moeilijkheden op de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben vooroordelen over werken met ouderen en als gevolg hiervan worden zij minder snel aangenomen. Uitzendbureau 65plus geeft u enkele tips waardoor solliciteren makkelijker wordt!
   

 • Personeelstekorten in het onderwijs

  Personeelstekorten in het onderwijs

  Vorige week trok de Algemene Vereniging Schoolleiders aan de bel, gezien de onhoudbare omstandigheden wat betreft zieke docenten. Deze week werden de cijfers bekend die de problemen rondom de lerarentekorten omschrijven. In dit artikel leest u meer over de situatie. 

 • Sollicitatietips: optimaal voorbereiden op een assessment 

  Sollicitatietips: optimaal voorbereiden op een assessment 

  Steeds vaker zijn assessments een onderdeel van een sollicitatieprocedure. Om een goede keuze tussen een selectie kandidaten te maken, worden er bijvoorbeeld intelligentietesten of psychologische testen afgenomen. Maar hoe bereidt u zich nou voor op een assessment? 

 • Werken we lekkerder door een facilitair bedrijf?

  Werken we lekkerder door een facilitair bedrijf?

  Facilitaire bedrijven zijn lang niet meer verantwoordelijk voor slechts de primaire ondersteuning. Uit onderzoek blijkt dat het inzetten van een facilitaire dienstverlener ook echt voordelen heeft. 

 • Flexibel werken neemt toe: waarom en wat zijn de gevolgen?

  Flexibel werken neemt toe: waarom en wat zijn de gevolgen?

  Er wordt voorspeld dat het overgrote deel van werkend Nederlander op flexibele of zzp basis zal werken. Daarnaast blijkt uit onderzoek van het CBS dat zzp’ers hun werk gevarieerder vinden dan werknemers. Wat dat betekent voor de tevredenheid en kwaliteit leest u in dit artikel.

 • Project Hartstichting: bloeddruk-check voor alle inwoners Den Haag

  Project Hartstichting: bloeddruk-check voor alle inwoners Den Haag

  Deze week is een project van de Hartstichting van start gegaan in Den Haag. Onder begeleiding van een aantal van onze uitzendkrachten kunnen alle inwoners van Den Haag gratis hun bloeddruk meten en informatie krijgen over hun waarde op geselecteerde openbare locaties. Later dit jaar zal dit ook op andere plekken in Nederland mogelijk worden gemaakt. 

 • Toets- en examenpraktijk in het onderwijs uit balans

  Toets- en examenpraktijk in het onderwijs uit balans

  Uit een recent verschenen rapport van de Onderwijsraad blijkt dat toetsen en examens onvoldoende bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Het adviesorgaan voor de regering heeft als onafhankelijk orgaan de kwaliteit van de toetsing en examinering gerapporteerd. Het advies heeft de Onderwijsraad aangeboden aan minister Van Engelshoven en minister Slob.

 • Plannen Gemeente Amsterdam: langdurig werklozen weer een baan

  Plannen Gemeente Amsterdam: langdurig werklozen weer een baan

  De economie groeit hard, in Amsterdam is deze groei het meest merkbaar. In onze hoofdstad zijn de personeelstekorten echter groter dan ooit, en dat terwijl er nog te veel mensen zonder werk zitten. De Gemeente Amsterdam heeft daarom plannen gemaakt die kansen bieden voor zowel mensen zonder baan als voor werkgevers.

 • Meer werkplezier? Muziek is het antwoord!

  Meer werkplezier? Muziek is het antwoord!

  Plezier en een goede sfeer zijn belangrijke onderdelen voor een succesvol bedrijf. Ook als uitzendbureau hechten wij veel waarde aan een plezierige werkomgeving. Een van de ingrediënten is muziek, R2 Research (HR Kiosk) en NRC deden hier onderzoek naar. Lees in dit artikel meer over een goede sfeer op de werkvloer en de invloed van muziek.

 • Een nieuwe baan als goed voornemen?

  Een nieuwe baan als goed voornemen?

  Een nieuw jaar betekent voor velen een schone lei en goede voornemens. Staat ‘een nieuwe baan’ tussen uw lijstje met voornemens voor 2019? Dan bent u niet de enige.

 • Geven en ontvangen van feedback in het bedrijfsleven

  Geven en ontvangen van feedback in het bedrijfsleven

  Feedback geven en krijgen … het blijft lastig. Het is de kunst om feedback te geven waarbij je duidelijke vervolgafspraken maakt en ervoor zorgt dat de persoon zichzelf kan verbeteren. Lees het artikel van Uitzendbureau 65plus over het geven én ontvangen van feedback.

 • Veranderingen Human Resource 2019

  Veranderingen Human Resource 2019


  Nog eventjes en 2019 breekt aan. Per 1 januari 2019 gaan er diverse veranderingen plaatsvinden die invloed hebben op de afdeling HR van tal van bedrijven. Wilt u weten welke veranderingen er op de planning staan? Uitzendbureau 65plus heeft ze opgesomd.

 • Onderwijsinstellingen laten miljarden liggen

  Onderwijsinstellingen laten miljarden liggen

  De toenemende reserves binnen schoolinstellingen zijn opmerkelijk. Gaat dit ten koste van het primaire proces? Minister Van Engelshoven en minister Slob vragen zich af of het geld dat de scholen in reserve houden, nog wel in verhouding staat tot de risico’s die de scholen lopen.

 • De 7 belangrijkste werktrends voor 2019

  De 7 belangrijkste werktrends voor 2019

  Het jaar 2018 is bijna ten einde. Daarmee is het tijd om vooruit te blikken op het nieuwe jaar! Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van werk? Gaan robots ons werk overnemen? Wat verwachten medewerkers van de werkomgeving? U leest er hier meer informatie over. 

 • Rijksambtenaren moeten stoppen na AOW-leeftijd

  Rijksambtenaren moeten stoppen na AOW-leeftijd

  Rijksambtenaren die de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken, moeten in de toekomst verplicht stoppen met werken. Tot op heden kunnen zij tot na hun zeventigste nog werken. Lees er hier meer informatie over. 

 • AOW-leeftijd, stoppen of doorwerken?

  AOW-leeftijd, stoppen of doorwerken?

  Onlangs heeft platform Wijzer in geldzaken onderzoek gedaan naar de AOW-gerechtigde leeftijd en hoe Nederlanders hier tegenaan kijken. Bijna driekwart van de ondervraagden wil stoppen met werken vóór het bereiken van de AOW-leeftijd. 

 • Belangrijkste wijzigingen vernieuwde Arbowet

  Belangrijkste wijzigingen vernieuwde Arbowet

  Werkgevers en arbodienstverleners hadden vanaf 1 juli 2017 precies een jaar de tijd om de wijzigingen van de Arbowet door te voeren en arbeidscontracten hierop aan te passen. Wilt u weten welke wijzigingen zijn opgenomen? Uitzendbureau 65plus zet ze voor u op een rij.

 • Medewerkers met 9-tot-5-tijden hebben minste werkstress

  Medewerkers met 9-tot-5-tijden hebben minste werkstress

  Deze week is het Week van de Werkstress, waarbij aandacht wordt gevraagd voor werkstress en werkgerelateerde psychische ziektes. Uit recent onderzoek blijkt dat medewerkers met een 9-tot-5-mentaliteit de minste werkdruk ervaren.

 • AOW-leeftijd blijft ook in 2024 gelijk

  AOW-leeftijd blijft ook in 2024 gelijk

  Onlangs maakte Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bekend dat de AOW-gerechtigde leeftijd ook in 2024 gelijk blijft. De AOW-leeftijd blijft 67 jaar en drie maanden. Lees er hier meer over.

 • 8 Redenen waarom u een oudere werknemer moet aannemen

  8 Redenen waarom u een oudere werknemer moet aannemen

  Veel werkgevers zijn nog niet op de hoogte van de vele voordelen die oudere werknemers te bieden hebben. Om die reden start Uitzendbureau 65plus in november een grootschalige mediacampagne voor werkgevers en AOW-gerechtigde werkzoekenden. Lees hier alvast acht redenen waarom uw bedrijf een senior zou moeten aannemen.

 • Heeft u onze billboards al gezien en onze radiocommercials al gehoord?

  Heeft u onze billboards al gezien en onze radiocommercials al gehoord?

  Heeft u direct goed personeel nodig? Of bent u op zoek naar een betaalde baan? Maak dan kennis met Uitzendbureau 65plus. De hele maand november voeren wij een grootschalige mediacampagne, bestaande uit o.a. bannering, billboards, radiocommercials en meer. Beluister hier de radiocommercials voor werkgevers en uitzendkrachten terug.

 • Vier trends in payrolling

  Vier trends in payrolling

  Welke trends kunt u op korte termijn verwachten binnen payrolling? 65plus Payroll Professionals zocht het voor u uit en zet vier trends op een rij, namelijk direct payments, cloud computing, kunstmatige intelligentie en HR-integratie. Lees er hier meer informatie over. 

 • Steeds minder invalkrachten beschikbaar in het onderwijs

  Steeds minder invalkrachten beschikbaar in het onderwijs

  Grote regionale invalpools voor leraren raken steeds leger en schoolbesturen nemen vaker invallers in dienst om hun eigen tekorten op te vullen. Op deze manier zijn er steeds minder invalkrachten beschikbaar. Lees er hier meer informatie over.

 • Surinaamse Nederlanders eisen reparatie AOW-gat

  Surinaamse Nederlanders eisen reparatie AOW-gat

  Duizenden Surinaamse ouderen in Nederland willen een reparatie van hun AOW-gat. Surinamers die korter dan vijftig jaar in Nederland hebben gewoond, ontvangen een lager basispensioen. Sommigen van hen zouden in bittere armoede leven. Lees hier meer. 

 • De regels rondom AOW en partner-AOW

  De regels rondom AOW en partner-AOW

  Heeft u een nieuwe relatie en bent u benieuwd of dit van invloed is op uw AOW-uitkering? Uitzendbureau 65plus duikt in de regels rondom de AOW en partner-AOW. Lees er hier meer informatie over. 
   

 • Eventmanagers ondersteunen scholen tijdens drukte

  Eventmanagers ondersteunen scholen tijdens drukte

  Veel basisscholen in Nederland kampen met een hoge werkdruk. Leerkrachten vallen één voor één uit omdat de werk- en regeldruk te hoog is. Om deze leraren te ontzien, werken diverse scholen met eventmanagers. 

 • Over deze vaardigenheden moet u in de toekomst beschikken

  Over deze vaardigenheden moet u in de toekomst beschikken

  De arbeidsmarkt verandert. Door diverse maatschappelijke en technologische ontwikkelingen moeten medewerkers over nieuwe vaardigheden beschikken. Over welke kwaliteiten zou u in de toekomst moeten beschikken? Lees er hier meer informatie over.

 • Nederland viert Nationale Ouderendag

  Nederland viert Nationale Ouderendag

  Vandaag is het Nationale Ouderendag, de dag dat Nederlandse senioren in het zonnetje worden gezet. Deze dag is in het leven geroepen door het Nationaal Ouderenfonds en vandaag worden er diverse wensen in vervulling gebracht. Lees er hier meer informatie over.

 • 5 oktober: Dag van de Leraar

  5 oktober: Dag van de Leraar

  Op vrijdag 5 oktober is het Dag van de Leraar, dé dag dat alle docenten in het zonnetje worden gezet. Wordt er op uw onderwijsinstelling aandacht geschonken aan deze bijzondere feestdag? Lees er meer over op de blog van 65plus In het Onderwijs.

 • 65plus In het Onderwijs biedt oplossing voor werkdrukverlaging

  65plus In het Onderwijs biedt oplossing voor werkdrukverlaging

  Het kabinet schenkt extra aandacht aan het terugdringen van de werkdruk in het primair onderwijs. In februari 2018 zijn de vakbonden, de PO-Raad en het kabinet een werkdrukakkoord overeengekomen. 65plus In het Onderwijs kan bijdragen aan het terugdringen van de werk- en regeldruk. Lees er hier meer over. 

 • Prinsjesdag 2018: plannen die ouderen raken

  Prinsjesdag 2018: plannen die ouderen raken

  Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag, de dag dat de regering de plannen en budgetten voor het komende jaar presenteert. Wat zijn de plannen uit de Miljoenennota en wat betekenen deze plannen voor de senioren in ons land? Lees er hier meer informatie over. 

 • Gezondheid werknemers onder druk door overwerk

  Gezondheid werknemers onder druk door overwerk

  Werkt u geregeld over? Uit recent onderzoek is gebleken dat overwerk leidt tot een ongezonder leven. Werknemers die wekelijks enkele uren overwerken sporten minder, eten ongezonder en slapen slechter. Lees er hier meer informatie over. 

 • Hoge werkdruk in wetenschappelijk onderwijs

  Hoge werkdruk in wetenschappelijk onderwijs

  De afgelopen jaren wordt er veel gesproken over de hoge werkdruk in het onderwijs. Deze werkdruk wordt niet alleen ervaren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs: ook in het wetenschappelijk onderwijs kampen hoogleraren en universitair docenten met de druk. 
   

 • Voorkom heftruckongevallen met deze tips

  Voorkom heftruckongevallen met deze tips

  Verkeersveiligheid voor alles – zéker wanneer het gaat om rijden met een heftruck. 65plus Op de Weg streeft naar een veilige werkplek voor iedereen. Maak daarom gebruik van deze tips om veilig te werken met de heftruck. 

 • De voordelen van valet parking

  De voordelen van valet parking

  Organiseert u een evenement of bent u eigenaar van een grote parkeerplaats? Dan wilt u uw gasten goede parkeermogelijkheden aanbieden. Maak bijvoorbeeld gebruik van valet parking. Dit zijn volgens 65plus Op de Weg de voordelen van valet parking.

 • The Voice Senior is regelrechte hit

  The Voice Senior is regelrechte hit

  Zangtalenten van 60 jaar of ouder maakten afgelopen vrijdagavond hun opwachting in The Voice Senior. Het televisieprogramma van producent Talpa werd voor het eerst uitgezonden en trok maar liefst 1,5 miljoen kijkers. Lees er hier meer over.

 • Steeds vaker overwegen ouderen verhuizing

  Steeds vaker overwegen ouderen verhuizing

  In 2015 dachten 65-plussers vaker over een verhuizing na dan in de jaren daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het onderzoek wilde in 2009 6 procent van de 65-plushuishoudens verhuizen en in 2015 lag dat aantal op 16 procent. 

 • De scholen beginnen weer (en onze surveillanten ook)

  De scholen beginnen weer (en onze surveillanten ook)

  De zomervakanties lopen ten einde en de scholen beginnen weer. Bent u komend studiejaar op zoek naar surveillanten voor de examenweken, schakel dan een surveillant in van 65plus In het Onderwijs. Onze uitzendkrachten zijn de perfecte keuze voor toezicht en begeleiding in het onderwijs. Of bent u AOW-gerechtigd en wilt u bijverdienen in het onderwijs? Voor diverse onderwijsinstellingen zijn wij op zoek naar AOW-gerechtigde surveillanten. 

 • 5 Tips voor duurzame inzetbaarheid medewerkers

  5 Tips voor duurzame inzetbaarheid medewerkers

  Nederland vergrijst, ook op de werkvloer. Daarom moet u de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers vergroten. Lees op onze blog wat u kunt doen om medewerkers duurzaam in te zetten. 

 • De acht beste facilitaire dienstverleners van Nederland

  De acht beste facilitaire dienstverleners van Nederland

  Sinds 2014 gaat het weer goed met de sector. Facilitair management in Nederland is zo’n €72,7 miljard waard. Organisaties die facility management willen uitbesteden, kunnen kiezen uit verschillende aanbieders. Maar welke bedrijven springen eruit? Dit zijn de beste acht facilitaire dienstverleners van Nederland.

 • 4 Tips voor minder werkdruk in het basisonderwijs

  4 Tips voor minder werkdruk in het basisonderwijs

  Werkdruk in het onderwijs is een belangrijk onderwerp van nu. Wat kan Nederland doen om de werkdruk tegen te gaan? 65plus In het Onderwijs heeft vier handige tips. Lees er meer over op onze blog. 

 • Appen achter het stuur moet onmogelijk worden

  Appen achter het stuur moet onmogelijk worden

  Transport en Logistiek Nederland (TLN) roept vrachtauto- en telefoonfabrikanten op om de handen ineen te slaan en appen achter het stuur onmogelijk te maken. De sancties moeten hoger en er moet meer handhaving komen om ongelukken door appende chauffeurs te helpen voorkomen. 

 • Handige tool AOb voor berekenen salaris

  Handige tool AOb voor berekenen salaris

  Recentelijk zijn er in het onderwijs nieuwe cao-afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn onder andere van invloed op de hoogte van het salaris van een onderwijzer. Vakbond AOb heeft een handige tool ontwikkeld waarmee docenten in één oogopslag kunnen zien wat het nieuwe salaris is.

 • Aantal vakbondsleden in 5 jaar afgenomen

  Aantal vakbondsleden in 5 jaar afgenomen

  Het aantal leden van Nederlandse vakbonden is sinds 2012 verder aan het afnemen. In dat jaar waren er zo'n 1,9 miljoen vakbonden. Vorig jaar daalde dat nummer tot 1,7 miljoen, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

 • Gerard (71) werkt als portier bij Soldaat van Oranje

  Gerard (71) werkt als portier bij Soldaat van Oranje

  Brengt u een bezoek aan Soldaat van Oranje – De Musical? Grote kans dat u Gerard Vinkesteyn tegenkomt. De 71-jarige Leidenaar werkt als portier bij de publieksingang. Gerard wordt uitgezonden door Uitzendbureau 65plus. Lees er hier meer over.

 • Wat is payroll?

  Wat is payroll?

  Payroll is het uit handen geven van de verplichtingen van de werkgever. Via opdrachtovereenkomsten neemt het payrollbedrijf de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap over van bedrijven waar de medewerkers hun werkzaamheden uitvoeren. De werknemer staat op de loonlijst van het payrollbedrijf. Lees hier meer.

 • Digitale werkplek draagt bij aan productiviteit medewerkers

  Digitale werkplek draagt bij aan productiviteit medewerkers

  Onlangs verscheen er een interessant onderzoek van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard. Wat blijkt: werknemers met goede digitale faciliteiten zijn productiever én gemotiveerder dan collega’s met minder ondersteunende technologie. Lees meer.

 • AOW-leeftijd terug naar 65 jaar?

  AOW-leeftijd terug naar 65 jaar?

  De AOW-leeftijd kan terug naar 65 jaar. Dat stelt econoom Harrie Verbon, hoogleraar aan de Tilburg University. Herman Kappelle, hoogleraar fiscaal pensioenrecht aan de VU, vindt echter dat de overheid juist moet vasthouden aan het originele plan om de grens naar 67 jaar te brengen.

 • Omstreden lerarenregister voorlopig van de baan

  Omstreden lerarenregister voorlopig van de baan

  Verplicht uw vakkundigheid aantonen? Voorlopig hoeven leraren hun vakbekwaamheid met diploma’s en bijscholing niet openbaar te maken. Minister Slob (minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) zet zich in tegen het omstreden nationale lerarenregister.

 • 5 Tips om beter met oudere werknemers om te gaan

  5 Tips om beter met oudere werknemers om te gaan

  Hoewel werkgevers nogal eens sceptisch tegenover oudere werknemers staan, zijn er genoeg redenen om 65-plussers aan te nemen. Zo speelt ervaring een belangrijke rol, maar ook kennis en loyaliteit. Er zijn natuurlijk ook zaken waar u rekening mee moet houden. Dit zijn vijf tips om beter met oudere werknemers om te gaan. 

 • Hoe vermindert u werkstress onder werknemers?

  Hoe vermindert u werkstress onder werknemers?

  Stress op de werkvloer. Is dat bijzonder of hoort dat er ‘gewoon’ bij? Gezonde stress draagt soms bij aan productiviteit, maar loopt de spanning op, dan kan het behoorlijk mis gaan. Maar hoe vermindert u werkstress onder werknemers? Vaak begint het probleem bij de bron: werkgevers die hun werknemers niet serieus nemen.

 • Extra toetsen zorgen niet voor betere pabostudenten

  Extra toetsen zorgen niet voor betere pabostudenten

  De toetsen die bepalen of iemand wel of niet wordt toegelaten op de pabo, zouden voor betere studenten moeten zorgen. De toelatingsexamens zijn bedoeld om alleen de meest gemotiveerde studenten te vinden met de meeste kans van slagen. Dat is helaas niet gelukt. Hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt Frank Cörvers concludeert: “Het is een flop, zou je kunnen zeggen". 

 • Minder werkdruk voor leraren basisonderwijs

  Minder werkdruk voor leraren basisonderwijs

  Het komt vaak voor dat leraren in het basisonderwijs te maken hebben met te hoge werkdruk. Om de werkdruk te verlichten stelt het kabinet een bedrag beschikbaar van € 430 miljoen. Met dit geld hoopt het kabinet maatregelen te kunnen nemen zodat leraren in het basisonderwijs écht verschil in de klas merken.

 • Senioren surveilleren vaker bij examens

  Senioren surveilleren vaker bij examens

  Steeds vaker maken scholen gebruik van externe surveillanten die opletten of er niet gespiekt wordt tijdens examens. Met name senioren zijn vaak te vinden in de gymlokalen vol eindexamenstudenten. Onlangs verscheen er in dagblad De Gelderlander een interview met Maaike Jonge-Poerink van Uitzendbureau 65plus.

 • Kinderen in combinatieklassen krijgen vaker minder goed onderwijs

  Kinderen in combinatieklassen krijgen vaker minder goed onderwijs

  Kinderen in een combinatieklas krijgen minder goed les dan leerlingen die alleen met leeftijdsgenoten het klaslokaal moeten delen. Dat komt met name doordat het lesgeven in combinatieklassen meer vraagt van de leraren. Dat blijkt uit een rapport van de Onderwijsinspectie. 

 • Welke flexibele arbeidsvormen zijn er?

  Welke flexibele arbeidsvormen zijn er?

  Bent u op zoek naar een manier om uw personeel zo rendabel mogelijk in te zetten binnen uw organisatie? Dan kunnen flexibele arbeidsvormen uitkomst bieden. Steeds meer bedrijven kiezen structureel voor een flexibele arbeidsvorm. Maar welke flexibele arbeidsvormen zijn er? 

 • Centrale examens gaan van start

  Centrale examens gaan van start

  Het is weer zover: de centrale examen gaan van start. Dat betekent een belangrijke periode voor leerlingen en het begin van het volwassen leven. Jaarlijks doen in Nederland bijna 200.000 leerlingen eindexamen. Ook dit jaar maakt een nieuwe lichting zich op voor de examenperiode. 

 • Minder lesuren inroosteren om werkdruk te verlagen

  Minder lesuren inroosteren om werkdruk te verlagen

  Scholen in het mbo en voortgezet onderwijs moeten overwegen om minder lesuren in te gaan roosteren. Dat vindt Arie Slob, minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Door de afname van het aantal lesuren wordt volgens Slob de werkdruk voor zowel leraar als leerling verlicht.

 • Werklozen voortaan een jaar voor pensionering vrijgesteld van sollicitatieplicht

  Werklozen voortaan een jaar voor pensionering vrijgesteld van sollicitatieplicht

  Vanaf 1 mei versoepelt het Ministerie van Sociale Zaken de regels rondom de sollicitatieplicht voor 65-plussers. Formeel gezien gaat het om een vrijstelling van de sollicitatieplicht in het jaar vóór pensionering. De AOW-leeftijd is nu nog 66, dus dit geldt voor alle 65-plussers. Schuift de AOW-leeftijd op, dan volgt de sollicitatievrije periode. 

 • Hoe zit het met de vrije dagen in Nederland?

  Hoe zit het met de vrije dagen in Nederland?

  Werkt u in loondienst, dan had u op Koningsdag waarschijnlijk een doorbetaalde vrije dag. Toch is dit niet altijd zo. Hoe zit het met de vrije dagen in Nederland? Geldt dat ook voor Hemelvaart en Pinksteren? Lees hier alles over vrije dagen in Nederland.

 • Uitzendbureau 65plus steunt Alpe d’HuZes

  Uitzendbureau 65plus steunt Alpe d’HuZes

  Mara Koekkoek, Fleur Spaapen en Simone Deckers van team #FaMouS nemen op 7 juni deel aan de Alpe d’HuZes. Het team wil zes keer de Alpe d’Huez beklimmen en een sponsorbedrag van € 7.500 ophalen. Uitzendbureau 65plus steunt dit bijzondere doel. U ook?

 • Dag van de Arbeid: vier het werkleven

  Dag van de Arbeid: vier het werkleven

  1 Mei is het Internationale Dag van de Arbeid. In Nederland is het geen officiële feestdag, maar in de meeste landen wordt er dan feest gevierd. Maar waar staat de Dag van de Arbeid nu precies voor? Lees het hier.

 • 71-Jarige Tom werkt via Uitzendbureau 65plus

  71-Jarige Tom werkt via Uitzendbureau 65plus

  Wie zegt dat 65-plussers niet gewoon kunnen blijven werken? De 71-jarige Tom van Daalen is niet uit het veld te slaan en is voorlopig nog niet toe aan pensioen. Net als Tom zijn veel oudere mensen die op zoek naar een nieuwe uitdaging. Uitzendbureau 65plus koppelt gemotiveerde werknemers aan werkgevers in de regio.

 • Secretaressedag 2018: Waarom geen bedrijf zonder secretaresse kan

  Secretaressedag 2018: Waarom geen bedrijf zonder secretaresse kan

  Op 19 april is het Secretaressedag. Op deze dag vieren we in Nederland sinds 1989 het bestaan van deze belangrijke functie. Een secretaresse is namelijk hét aanspreekpunt van een bedrijf. Daar mag dus wel een blijk van waardering voor worden getoond. Laat daarom ook tijdens Secretaressedag 2018 uw blijk van waardering zien.

 • Ouders zetten leerkracht onder druk over schooladvies

  Ouders zetten leerkracht onder druk over schooladvies

  Slecht schooladvies? Dat moet de schuld zijn van de leraar. Sinds 2015 hebben leraren het laatste woord rondom het schooladvies van basisschoolleerlingen. Dat zorgt ervoor dat ouders leerkrachten onder druk zetten over schooladvies. En dat kan wel eens uit de hand lopen. 

 • Leraren basisscholen na tien jaar nog in te lage schaal

  Leraren basisscholen na tien jaar nog in te lage schaal

  Veel leraren in het basisonderwijs zitten nog in de laagste salarisschaal, blijkt uit cijfers van onderwijsinstelling DUO. Zo’n tien jaar geleden werd er afgesproken om de leraren beter te gaan betalen, maar de gemaakte afspraken blijven nog uit. 

 • Vier tips hoe overwerkte docenten behouden kunnen worden

  Vier tips hoe overwerkte docenten behouden kunnen worden

  U ziet het steeds vaker. Docenten op middelbare scholen stoppen binnen enkele jaren met lesgeven. Dat zorgt voor veel problemen, waaronder een tekort aan leraren. Hoe kunnen we die beginnende docenten behouden? Dit zijn vier tips hoe overwerkte docenten behouden kunnen worden. 

 • Een goede werk-privé balans bepaalt het werkgeluk

  Een goede werk-privé balans bepaalt het werkgeluk

  Hoe gelukkig bent u in uw werk? Uw werkgeluk wordt voor een groot deel bepaald door de balans tussen werk en privé. Een goede balans zorgt voor gelukkige medewerkers, zo blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek. Lees er hier meer informatie over.

 • Overheid onderzoekt verlaging van AOW-leeftijd

  Overheid onderzoekt verlaging van AOW-leeftijd

  Afgelopen week verscheen er in het nieuws dat binnen het ministerie van Sociale Zaken bezien wordt of de AOW-leeftijd kan worden aangepast. Dit om vakbonden te verleiden akkoord te gaan met een nieuw pensioenstelsel. Voorlopig onderzoekt de overheid de voor- en nadelen van de verlaging van de AOW-leeftijd.

 • Ouderen blijven steeds langer vitaal

  Ouderen blijven steeds langer vitaal

  Mensen in Nederland worden niet alleen ouder: men blijft ook langer fit en vitaal. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat Nederlanders langer vrij blijven van fysieke ongemakken. Meer weten? Lees hier de uitkomsten van het onderzoek. 

 • Werken als hybride docent? Bekijk de app

  Werken als hybride docent? Bekijk de app

  Er zijn ruim 50.000 hybride docenten in Nederland. Het expertisecentrum Hybride Docent heeft een applicatie gelanceerd waarmee hoogopgeleiden inzicht krijgen in hoe zij hun huidige baan met het leraarschap kunnen combineren. 

 • Zo krijgen ondernemers meer vrijheid en zekerheid met payroll

  Zo krijgen ondernemers meer vrijheid en zekerheid met payroll

  Kiest u ervoor om te werken als zzp’er, dan kiest u voor vrijheid, flexibiliteit, het volgen van uw passie en werken aan een toekomst voor uw bedrijf. Het ondernemerschap is spannend en stimuleert persoonlijke ontwikkeling. Toch zijn er als zzp’er een aantal onzeker factoren, ondernemersrisico’s en administratieve knelpunten. Dan kan een payroll systeem de juiste oplossing zijn. U zorgt voor meer vrijheid en zekerheid met payroll.

 • Nieuwe functieomschrijvingen basisschoolleraren in de maak

  Nieuwe functieomschrijvingen basisschoolleraren in de maak

  Het beroep van leraren is de laatste jaren zo sterk veranderd, dat de vakbonden een groots idee hebben geopperd: op korte termijn moeten er nieuwe functiebeschrijvingen voor basisschoolleerkrachten en leerkrachten in het speciaal onderwijs komen. Lees er hier meer over.

 • Meer Nederlanders wisselden van baan

  Meer Nederlanders wisselden van baan

  In 2017 zijn meer Nederlanders van baan veranderd. Vorig jaar kozen ruim 650.000 mensen een ander beroep: dit is bijna een kwart meer dan in 2014. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

 • Payroll en ziekte: wat heb ik eraan als werkgever?

  Payroll en ziekte: wat heb ik eraan als werkgever?

  Werkgevers in Nederland zijn wettelijk verplicht om 70 procent van het loon bij ziekte van een medewerker door te betalen. Dit kan soms afwijken aan de hand van bepalingen in het cao. Zo kan het zijn dat een zieke medewerker het eerst jaar zelfs 100 procent van het loon ontvangt. Hoe zit het met ziekte binnen uw onderneming? Lees wat payrollen voor uw organisatie kan betekenen.

 • Wijzigingen van waardeoverdracht pensioen

  Wijzigingen van waardeoverdracht pensioen

  Vanaf 1 maart is de Wet waardeoverdracht klein pensioen in werking gegaan. Dit wetsvoorstel wijzigt de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet. Maar wat betekent dit nu voor u? Lees hier alles over de eerste wijzigingen van de Wet waardeoverdracht klein pensioen.

 • Zestigplussers doen belastingaangifte kort na 1 maart

  Zestigplussers doen belastingaangifte kort na 1 maart

  Nederlanders kunnen tot 1 mei weer belastingaangifte doen. Een groot deel van de mensen heeft het voornemen dit in het begin van de aangifteperiode te doen, maar niet iedereen komt deze belofte na. Mensen boven de zestig zijn echter het meest vastberaden 93,1% van 65-plussers doet kort na 1 maart aangifte. Landelijk ligt dit cijfer op 81,1%, blijkt uit onderzoek onder de mensen die de aangifte invullen. 

 • Ouderen onmisbaar op arbeidsmarkt

  Ouderen onmisbaar op arbeidsmarkt

  AOW-gerechtigde medewerkers zijn een zegen voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld wanneer deze ad hoc te maken krijgt met een groot tekort aan deskundige arbeidskrachten. Maar liefst 40 procent van de werkgevers heeft ervaring met gepensioneerd personeel. Lees er hier meer over.

 • 65-Plussers geven fors meer geld uit aan vakantie

  65-Plussers geven fors meer geld uit aan vakantie

  In de eerste maanden van het jaar steken veel Nederlanders de koppen bij elkaar om hun zomervakantie te plannen. Wat blijkt nu? In de komende vijf jaar geven 65-plussers maar liefst een half miljard euro meer uit aan vakantie. Lees er hier meer informatie over. 

 • Invloed tv-programma De Luizenmoeder op imago leerkracht

  Invloed tv-programma De Luizenmoeder op imago leerkracht

  Televisieprogramma De Luizenmoeder is mateloos populair. Wekelijks kijken er zo’n 3,4 miljoen Nederlanders naar de hitserie over het wel en wee op een fictieve basisschool. Welke invloed heeft het tv-programma op het imago van basisschoolleerkrachten? 

 • Werkgevers zetten zich in voor werknemers op leeftijd

  Werkgevers zetten zich in voor werknemers op leeftijd

  Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (Nidi) heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen van werkgevers met oudere werknemers. Wat blijkt? Nu de AOW-leeftijd stijgt, voelen werkgevers de druk om werknemers op leeftijd aan het werk te houden. Lees er meer over op de blog van Uitzendbureau 65plus.

 • Groot deel 60-plussers dagelijks online

  Groot deel 60-plussers dagelijks online

  80 Procent van de 60-plussers is iedere dag actief op internet. Toch waarschuwt seniorenorganisatie KBO-PCOB dat niet iedereen goed genoeg is voorbereid op de digitale toekomst. Lees er meer over op de weblog van Uitzendbureau 65plus.

 • Ook tekort aan leerkrachten vervolgopleidingen

  Ook tekort aan leerkrachten vervolgopleidingen

  Er is een groot tekort aan gediplomeerde docenten. Niet alleen op basisscholen, maar ook op middelbare scholen en mbo-, hbo- en wo-opleidingen. Lees op de nieuwsblog van Uitzendbureau 65plus meer over het lerarentekort.

 • In het najaar verschijnt The Voice Senior

  In het najaar verschijnt The Voice Senior

  The Voice of Holland is een grote tv-hit: de talentenjacht is momenteel in het achtste seizoen. Onlangs heeft producent Talpa aangegeven met een nieuwe versie van The Voice of Holland te komen: The Voice Senior.

 • Leerkrachten ervaren meer en meer regelstress

  Leerkrachten ervaren meer en meer regelstress

  In het basisonderwijs werd enkele jaren geleden afgesproken dat leerkrachten minder te maken zouden krijgen met regels en administratie. Nu blijkt dat deze ambitie niet is gehaald. Basisschoolmedewerkers hebben het idee dat ze steeds meer tijd besteden aan regelzaken. 
   

 • De voorgenomen wijzigingen rondom payroll

  De voorgenomen wijzigingen rondom payroll

  Het kabinet wil wijzigingen doorvoeren op het gebied van payrolling. Maar wat gaat er precies veranderen en welke gevolgen hebben deze veranderingen? Lees er meer over op de weblog van 65plus Payroll Professionals. 

 • Aparte AOW-regeling voor zware beroepen niet werkbaar

  Aparte AOW-regeling voor zware beroepen niet werkbaar

  Al geruime tijd klinken er kritische geluiden over de opschuivende AOW-leeftijd, met name voor medewerkers in zware beroepen. Als oplossing werd er al gesproken over een aparte AOW-regeling met flexibel pensioen. Volgens economisch instituut SEO is zo’n aparte AOW-regeling niet werkbaar. 

 • Belangrijke veranderingen in het onderwijs in 2018

  Belangrijke veranderingen in het onderwijs in 2018

  Vanaf 1 januari zijn er enkele (wets)wijzigingen doorgevoerd, die van invloed zijn op het onderwijs in Nederland. Bekijk op de weblog van 65plus In het Onderwijs een overzicht met de belangrijkste wijzigingen voor 2018.
   

 • Belastingdienst maakt fout rondom AOW-leeftijd

  Belastingdienst maakt fout rondom AOW-leeftijd

  De afgelopen twee maanden zijn er door de Belastingdienst ten onrechte brieven verstuurd naar Nederlanders die de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt. De Belastingdienst geeft toe dat er een fout is gemaakt.

 • ‘Verhoog AOW-uitkering voor kwetsbare ouderen’

  ‘Verhoog AOW-uitkering voor kwetsbare ouderen’

  Seniorenorganisatie KBO-PCOB pleit voor een verhoging van de AOW-uitkering voor kwetsbare ouderen. Deze groep heeft veelal een grotere zorgvraag, maar kan de zorgkosten niet dragen vanwege hun kleine portemonnee.

 • Checklist: zó vindt u een goede payrollorganisatie

  Checklist: zó vindt u een goede payrollorganisatie

  Wilt u als werkgever gebruikmaken van payrolling? U wilt in deze gevallen kunnen vertrouwen op een professionele partij die transparant handelt en voldoende financiële draagkracht heeft. Lees er hier meer over. 

 • De AOW-uitkering per 1 januari 2018

  De AOW-uitkering per 1 januari 2018

  Bereikt u in 2018 de AOW-gerechtigde leeftijd? Wanneer u de AOW- leeftijd bereikt, dan ontvangt u vanuit de overheid een AOW-uitkering. Bekijk hier een overzicht van recente AOW-bedragen die in uw situatie gelden.

 • Nieuwe werkgever? Tips voor uw pensioen

  Nieuwe werkgever? Tips voor uw pensioen

  Wisselt u van werkgever? Dan is het belangrijk om enkele zaken rondom uw pensioen in acht te nemen. Want neemt u uw pensioen mee of bouwt u bij verschillende pensioenregelingen pensioen op? Lees er meer over op onze blog.

 • Jongeren sporten minder, ouderen juist meer

  Jongeren sporten minder, ouderen juist meer

  Jongeren zijn de afgelopen jaren minder gaan sporten, terwijl 65-plussers juist vaker en langer bewegen. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) voor het Mulier Instituut.

 • De geschiedenis van de AOW

  De geschiedenis van de AOW

  De Algemene Ouderdomswet viert haar zestigste verjaardag. In de loop der jaren is er veel veranderd in deze oudedagvoorziening. Lees meer informatie op de blog van Uitzendbureau 65plus, hét uitzendbureau voor mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. 

 • Onderzoek duurzame inzetbaarheid 55-plussers

  Onderzoek duurzame inzetbaarheid 55-plussers

  Werknemers voelen er weinig voor om zich aan het einde van hun loopbaan nog om te scholen of van baan te veranderen om inzetbaar te blijven. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken.
   

 • Cao-onderhandelingen voortgezet onderwijs opgeschort

  Cao-onderhandelingen voortgezet onderwijs opgeschort

  De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs liggen tijdelijk stil. Onderwijsbond AOb en werkgeversorganisatie VO-raad willen de resultaten van de cao-onderhandelingen eerst afstemmen met hun achterban. 

 • 55-Plussers functioneren soms beter dan jongere collega’s

  55-Plussers functioneren soms beter dan jongere collega’s

  Het Sociaal Cultureel Planbureau presenteerde onlangs de uitkomsten van een enquête. Hieruit blijkt dat 55-plussers op hetzelfde niveau als jongere medewerkers presteren. Sterker nog: in sommige gevallen functioneren ze zelfs beter. Lees er hier meer over.

 • Uitzendkracht Siemie Witke in dagblad Trouw

  Uitzendkracht Siemie Witke in dagblad Trouw

  Dagblad Trouw schonk deze week aandacht aan de stijgende levensverwachting en de koppeling van de AOW-gerechtigde leeftijd aan deze levensverwachting. Trouw interviewde Siemie Witke, een 65-plusser die via Uitzendbureau 65plus wordt uitgezonden als surveillant. 
   

 • Veelgestelde vragen over payroll

  Veelgestelde vragen over payroll

  Werken via een payrollconstructie biedt voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Toch weten veel mensen nog niet wat payroll precies inhoudt en welke mogelijkheden er zijn. 65plus Payroll Professionals geeft u graag antwoord op enkele veelgestelde vragen over payrolling.

 • De belangrijkste reacties op het regeerakkoord

  De belangrijkste reacties op het regeerakkoord

  Afgelopen dinsdag hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een akkoord bereikt. Na maandenlange onderhandelingen, ligt er nu een voorlopig regeerakkoord. Lees hier enkele reacties van werkgevers- en werknemersorganisaties op het regeerakkoord. 

 • Sollicitatie? Zo pakt u het gesprek aan

  Sollicitatie? Zo pakt u het gesprek aan

  Bent u op banenjacht, dan zult u regelmatig een sollicitatie hebben. Hoe laat u tijdens het sollicitatiegesprek een onuitwisbare indruk achter? Uitzendbureau 65plus geeft u enkele tips waarmee u zich door ieder kennismakingsgesprek slaat. 

 • Meer leerkrachten werken door na pensioen

  Meer leerkrachten werken door na pensioen

  Er is een flinke stijging in het aantal leerkrachten dat doorwerkt na de pensioengerechtigde leeftijd: de afgelopen twee jaar is dit aantal maar liefst verviervoudigd. Onderwijsinstellingen en -organisaties schrijven deze stijging toe aan het lerarentekort.
   

 • Werknemers krijgen vaker een burn-out

  Werknemers krijgen vaker een burn-out

  Werknemers in Nederland hebben steeds vaker te maken met een burn-out of met overspannenheid. Volgens het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten bestaat 40 procent van alle meldingen bij bedrijfsartsen uit dit soort klachten.

 • Veel werk en weinig personeel in transportsector

  Veel werk en weinig personeel in transportsector

  Het gaat goed met de transportsector. Zo goed zelfs, dat er een tekort aan chauffeurs en andere medewerkers dreigt. Het aantrekken van nieuw personeel lijkt steeds moeilijker te worden. Lees er hier meer over. 

 • Leeftijdsdiscriminatie niet apart strafbaar stellen

  Leeftijdsdiscriminatie niet apart strafbaar stellen

  Politieke partij 50PLUS wil leeftijdsdiscriminatie strafbaar stellen in een aparte wet. Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie heeft de Tweede Kamer geadviseerd dit niet te doen. Volgens hem zijn genoeg andere mogelijkheden om het probleem aan te pakken.

 • Grootste stijging uitzenduren in tien jaar

  Grootste stijging uitzenduren in tien jaar

  Het totaal aantal uitzenduren is in het tweede kwartaal van 2017 met 4,2 procent toegenomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit is de grootste stijging in ruim tien jaar. Lees hier meer over deze gunstige ontwikkeling. 
   

 • Meer aanmeldingen voor lerarenopleidingen

  Meer aanmeldingen voor lerarenopleidingen

  Dit schooljaar starten meer studenten aan een pabo-opleiding dan vorig jaar. Het aantal aanmeldingen steeg met 7,6 procent van 6.144 naar 6.610. Een bijzondere ontwikkeling, aangezien het lerarenberoep al enkele jaren onder druk staat.
   

 • Zittend beroep? Neem deze tips in acht

  Zittend beroep? Neem deze tips in acht

  Nederland is Europees kampioen stoelzitten, want gemiddeld zitten wij 8,7 uur per dag. Veel zitten is slecht voor uw gezondheid. Uitzendbureau 65plus heeft enkele tips opgesteld waarmee u het aantal zituren zult verminderen. Lees hier meer!

 • Veel animo voor particulier basisonderwijs

  Veel animo voor particulier basisonderwijs

  Particuliere basisscholen winnen aan populariteit, met name omdat deze scholen kleinere klassen hanteren. Steeds meer ouders willen hun kinderen op een particuliere school plaatsen en dit soort scholen groeit dan ook gestaag. Lees er hier meer informatie over. 

 • Het gaat beter met de pensioenen

  Het gaat beter met de pensioenen

  Na jaren van misère is er eindelijk goed nieuws te melden rondom de pensioenen: de dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen stijgt. Wat betekent dit? Lees er hier meer informatie over. 

 • Bespaar kosten dankzij payroll

  Bespaar kosten dankzij payroll

  Een veelgehoord bezwaar bij payrolling is dat dit duurder is dan medewerkers zelf in dienst nemen. Dit is echter een misvatting. Met payroll bespaart u namelijk kosten! Hoe? Lees er hier meer over.
   

 • Veilig werken met de heftruck

  Veilig werken met de heftruck

  In Nederland gebeuren jaarlijks duizenden incidenten en ongevallen met heftrucks. Hoog tijd om veiligheid op de vorkheftruck (nog) meer te promoten. Vakbond FNV heeft enkele do’s en don’ts opgesteld voor werken met de heftruck. 

 • Schrijf u in bij Uitzendbureau 65plus en vind werk

  Schrijf u in bij Uitzendbureau 65plus en vind werk

  Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u graag (blijven) werken? Dan biedt Uitzendbureau 65plus dé uitkomst. U kunt onder uw eigen voorwaarden blijven doorwerken waarbij u zelf bepaalt wanneer u wilt werken en hoeveel uur per week.

 • Zó ziet werk er in 2025 uit

  Zó ziet werk er in 2025 uit

  Onlangs is onderzoek gedaan naar de toekomst van werk in 2025. Wat staat ons te wachten? Vergaande digitalisering, samenwerken in netwerken, minder managers, meer zelfsturing en de werkomgeving als verbindende factor. Uitzendbureau 65plus vertelt u graag meer. 
   

 • Werkgever pakt oorzaak burn-out vaak niet aan

  Werkgever pakt oorzaak burn-out vaak niet aan

  65 Procent van de werknemers die uitvallen door een burn-out, beschouwt dit als een arbeidsongeval. Meer dan de helft heeft echter het gevoel dat hun werkgever niets heeft geleerd van de situatie. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek van Zilveren Kruis en Kantar Public. 

 • 5 Factoren voor een slechte werkplek

  5 Factoren voor een slechte werkplek

  Wat voor een werkplek hebben uw medewerkers? Zitten de medewerkers in één rumoerige ruimte of heeft iedere werknemer een eigen kantoor met veel daglicht? Manutan, leverancier van kantoorbenodigdheden, heeft onderzocht wat slechte werkplekken zijn.

 • Een leven lang leren is een must

  Een leven lang leren is een must

  Onlangs heeft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) de Nederlandse economie onder de loep genomen. Volgens de OESO is het essentieel dat Nederlandse werknemers zich blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden leren die passen bij de economische en sociale veranderingen. 
   

 • 4 Redenen om een directiechauffeur in te schakelen

  4 Redenen om een directiechauffeur in te schakelen

  Wilt u binnen uw bedrijf gebruikmaken van privéchauffeurs of directiechauffeurs? Deze medewerkers bieden veel praktische voordelen. Voordelen voor de betreffende passagier, maar ook voor u als werkgever. Lees hier vier redenen waarom u een directiechauffeur in zou moeten schakelen.

 • Oudere werknemer aannemen? De pluspunten op een rij

  Oudere werknemer aannemen? De pluspunten op een rij

  Sommige werkgevers staan nogal eens sceptisch tegenover het aannemen van ouderen. Zonde, want oudere werknemers brengen diverse voordelen met zich mee. Lees hier enkele pluspunten van werken met ouder personeel. 

 • Nut (en noodzaak) van ‘administratieve rompslomp’

  Nut (en noodzaak) van ‘administratieve rompslomp’

  In het onderwijs kampen veel medewerkers met een hoge werkdruk, veroorzaakt door de vele administratieve taken. In een opinieartikel in dagblad Trouw wordt het nut (en noodzaak) van deze ‘administratieve rompslomp’ toegelicht. 
   

 • Maak kennis met de secretaresse 2.0

  Maak kennis met de secretaresse 2.0

  Zet u uw secretaresse in het zonnetje? Donderdag is het Secretaressedag. Maar welke rol neemt de secretaresse vandaag de dag in? Hotelketen Regardz voerde een onderzoek uit naar de secretaresse van de toekomst: de secretaresse 2.0.

 • Payrolling: enkele fabels ontkracht

  Payrolling: enkele fabels ontkracht

  Nederland telt zo’n 200.000 payrollers. Dit zijn medewerkers die werken via een payroll- of uitzendorganisatie. Rondom payroll doen zich nogal eens wat fabels de ronde. Lees hier enkele fabels die door 65plus Payroll Professionals worden ontkracht. 

 • ZZP'er worstelt met balans tussen werk en privé

  ZZP'er worstelt met balans tussen werk en privé

  Zelfstandig ondernemers hebben meer moeite met de balans tussen werk en privé dan werknemers, zo blijkt uit onderzoek van promovenda Anne Annink van de Erasmus Universiteit. Lees er hier meer over. 
   

 • Gelukkige juf of meester? Gelukkige kinderen

  Gelukkige juf of meester? Gelukkige kinderen

  Uit recent onderzoek van de Universiteit van Antwerpen blijkt dat kinderen gelukkiger zijn wanneer hun leerkracht ook gelukkig is. Lees hier meer informatie over het onderzoek en de uitkomsten. 

 • Video over payrolldiensten 65plus Payroll Professionals

  Video over payrolldiensten 65plus Payroll Professionals

  65plus Payroll Professionals is de payrolldienst van Uitzendbureau 65plus. De payrollorganisatie heeft onlangs een video laten ontwikkelen waarin in één oogopslag duidelijk wordt wat de diensten en de voordelen van 65plus Payroll Professionals zijn. Lees hier meer.

 • “Ouderen moeten hun plaats in de maatschappij terugeisen”

  “Ouderen moeten hun plaats in de maatschappij terugeisen”

  Geregeld worden ouderen op de arbeidsmarkt uitgesloten of gediscrimineerd. Schrijvers Cisca Dresselhuys en Rudi Westendorp vertellen in een opinieartikel in De Volkskrant waarom ouderen hun plaats in de maatschappij moeten terugeisen. Lees hier meer. 
   

 • Werkende AOW’ers verdringen jongere werknemers niet

  Werkende AOW’ers verdringen jongere werknemers niet

  Ouderen die na het bereiken van de AOW-leeftijd blijven werken, houden daarmee géén banen weg van jongeren. Dat is de belangrijkste conclusie uit onderzoek van pensioeninstituut Netspar. Lees er hier meer over. 
   

 • Flexkrachten hebben lager verzuim dan vaste werknemers

  Flexkrachten hebben lager verzuim dan vaste werknemers

  Recent onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat het verzuim onder tijdelijke medewerkers lager is dan onder vaste medewerkers. De onderzoekers hebben meerdere verklaringen voor dit verschil in verzuim. Lees hier meer.

 • 65-plus? Zo gaat u om met lastige vragen in het sollicitatiegesprek

  65-plus? Zo gaat u om met lastige vragen in het sollicitatiegesprek

  Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u nog graag aan het werk? Dan krijgt u weer te maken met sollicitatiegesprekken. Bekijk onderstaande tips waarmee u met de juiste instelling (én antwoorden) lastige vragen tijdens sollicitatiegesprekken beantwoordt. 
   

 • Voorwaarden doorwerken na 65 jaar

  Voorwaarden doorwerken na 65 jaar

  Onder welke voorwaarden mag u een medewerker laten doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd? Uitzendbureau 65plus geeft u graag antwoord op deze vraag. Lees hieronder meer. 

 • Interview met HR Manager van Uitzendbureau 65plus

  Interview met HR Manager van Uitzendbureau 65plus

  Onlangs interviewde online trainingswebsite GoodHabitz Jelle Kuijs, HR Manager bij Uitzendbureau 65plus. Als uitzendbureau maken wij gebruik van de online trainingen van GoodHabitz en Jelle licht deze keuze graag toe.
   

 • Vijf veelgestelde vragen over payroll

  Vijf veelgestelde vragen over payroll

  Er is veel te doen rondom payroll. Maar wat is payroll nu precies? En wat betekent payroll voor uw medewerkers? Op de nieuwsblog van 65plus Payroll Professionals leest u vijf veelgestelde vragen (én antwoorden) over payrolling.
   

 • ‘Het goud van de 55-plusser’

  ‘Het goud van de 55-plusser’

  Er is steeds meer aandacht voor werken met 55-plussers. Deze seniore werknemers zijn namelijk van onschatbare waarde op de werkvloer. Om dit aan te stippen, verscheen onlangs het boek ‘Het goud van de 55-plusser’. Lees er hier meer over.

 • Reportage Omroep Brabant over doorwerken na AOW-leeftijd

  Reportage Omroep Brabant over doorwerken na AOW-leeftijd

  Omroep Brabant besteedde gisteren aandacht aan Uitzendbureau 65plus. In een grote reportagereeks interviewde de omroep Brabantse AOW’ers die nog steeds de handen uit de mouwen steken. Waarom werken zij door? U leest het hier. 
   

 • De obstakels van strategische personeelsplanning

  De obstakels van strategische personeelsplanning

  Strategische personeelsplanning staat al enkele jaren hoog op de agenda van HR-professionals, maar deze lijkt niet van de grond te komen. Lees hier enkele barrières die een strategische personeelsplanning in de weg staan. 

 • Doorwerken na pensioen is goed voor gezondheid

  Doorwerken na pensioen is goed voor gezondheid

  Veel werknemers kijken uit naar het moment dat ze met pensioen mogen. Toch zijn er bijna 200.000 Nederlanders die zelfs na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd willen doorwerken. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheid van de werknemer hierbij gebaat is. 

 • 65plus Payroll Professionals is gelanceerd

  65plus Payroll Professionals is gelanceerd

  Heeft u een werknemer in dienst die de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt? Dan kunt u hem of haar in dienst houden met de payrollconstructie van Uitzendbureau 65plus. Uiteraard kunt u ook een geheel nieuwe medewerker payrollen. Onze payrolldienst heet voortaan 65plus Payroll Professionals met een bijbehorende eigen website. 
   

 • Maak kennis met 65plus In het Onderwijs

  Maak kennis met 65plus In het Onderwijs

  Met trots presenteert Uitzendbureau 65plus de specialisatiewebsite van 65plus In het Onderwijs. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze website geheel gericht op de arbeidsbemiddeling van ervaren medewerkers in de onderwijssector. Lees er hier meer over.

 • De 5 voordelen van thuiswerken

  De 5 voordelen van thuiswerken

  Steeds meer werknemers willen vanuit huis werken. Hiermee kunnen ze zelf hun werktijden bepalen en zijn ze flexibeler inzetbaar. Maar wat levert thuiswerken eigenlijk op? Lees hier enkele voordelen.
   

 • Talentmanagement? HR moet deze kansen benutten

  Talentmanagement? HR moet deze kansen benutten

  HR-afdelingen halen nog niet alles uit talentmanagement. Zo kan er veel meer gedaan worden aan coaching, opleiding en begeleiding van medewerkers. Lees hier welke kansen er benut kunnen worden. 
   

 • Zo voorkomt u clichés in uw motivatiebrief

  Zo voorkomt u clichés in uw motivatiebrief

  Hoe zorgt u ervoor dat uw motivatiebrief origineel, opvallend én verrassend is? En – misschien nog wel belangrijker – hoe voorkomt u de veelvoorkomende clichés? Bekijk hier enkele tips!

 • Zo haalt u het maximale uit uw flexwerkers

  Zo haalt u het maximale uit uw flexwerkers

  Het gros van de bedrijven kan niet bestaan zonder personeel – zowel medewerkers in vaste dienst als flexwerkers. Deze flexkrachten kunnen u namelijk ondersteunen bij piek en ziek. Lees hier enkele tips hoe u het maximale uit uw flexwerkers haalt.
   

 • Werk zo gezond mogelijk door

  Werk zo gezond mogelijk door

  Onlangs is aangekondigd dat de AOW-gerechtigde leeftijd verder omhoog gaat, naar 67 jaar en 3 maanden in 2022. Werknemers in Nederland werken dus steeds langer door. Hoe kunt u deze laatste werkjaren vitaal en gezond volbrengen? Lees er hier meer over.

 • Mantelzorgers worden (te) zwaar belast

  Mantelzorgers worden (te) zwaar belast

  Vandaag is het Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze dag wordt er stilgestaan bij de zorg die een mantelzorger verleent. Mantelzorgers krijgen het namelijk steeds zwaarder, met name partners van thuiswonende dementerenden. Lees hier meer.

 • Uitzendbureau 65plus in vakblad Flexmarkt

  Uitzendbureau 65plus in vakblad Flexmarkt

  Vakblad Flexmarkt schonk onlangs aandacht aan Uitzendbureau 65plus. In een artikel laat Flexmarkt drie praktijkvoorbeelden zien van uitzendbureaus die inspelen op het probleem van de vergrijzing en de oplossingen die deeltijdpensioen biedt. Lees hier meer!

 • Hosselen: een nieuwe manier van werken

  Hosselen: een nieuwe manier van werken

  De klassieke baan van 9 tot 5 verdwijnt langzaamaan naar de achtergrond. Steeds meer mensen zijn aan het ‘hosselen’. Zij hebben meerdere parttime banen die samen een volledige baan maken. Lees er hier meer over!

 • Onderzoek: pensionado’s zeer gewild op arbeidsmarkt

  Onderzoek: pensionado’s zeer gewild op arbeidsmarkt

  Uit recent onderzoek van ADP Nederland blijkt dat steeds meer werkgevers hun AOW-gerechtigde medewerkers langer in dienst willen houden. Hierbij maken zij gebruik van de regeling die dit mogelijk maakt en die per 1 januari 2016 is ingegaan.

 • Hogescholen gaan strijd aan met frauderende studenten

  Hogescholen gaan strijd aan met frauderende studenten

  Diverse Nederlandse hogescholen willen de fraude onder studenten terugdringen. Zo krijgen studenten bij tentamens een unieke set met digitale vragen voorgeschoteld, zodat frauderen moeilijker wordt. Lees er hier meer over!

 • Ambtenaren werken het meest flexibel

  Ambtenaren werken het meest flexibel

  Er is steeds meer aandacht voor flexibele arbeidsvormen en -tijden. Zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat ambtenaren van alle werknemers de meeste vrijheid hebben in het bepalen van hun werkplek en werktijden. Lees hier meer.
   

 • Krijgt u een transitievergoeding als u met pensioen gaat?

  Krijgt u een transitievergoeding als u met pensioen gaat?

  Een jaar geleden heeft de transitievergoeding zijn intrede gedaan. Deze vergoeding is een compensatie voor ontslag en moet de overgang naar een nieuwe baan vergemakkelijken. Toch rijzen er geregeld vragen over de transitievergoeding, zoals 'Hebben werknemers die met pensioen gaan ook recht op een transitievergoeding?' U leest het hier.

 • Tips om werkstress te verminderen

  Tips om werkstress te verminderen

  Stress op de werkvloer komt veel voor en langdurige stress kan u zowel lichamelijk én geestelijk uitputten. Met alle gevolgen van dien! Bekijk hier enkele tips waarmee u uw werkstress kunt verminderen.

 • Wat als uw medewerker ook mantelzorger is?

  Wat als uw medewerker ook mantelzorger is?

  Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat veel 45- tot 65-jarigen mantelzorger zijn. Hoe gaat u als werkgever om met werknemers die de zorg voor een naaste op zich nemen? Lees hier enkele tips.

 • Interview Conny Koolen op BNR Nieuwsradio

  Interview Conny Koolen op BNR Nieuwsradio

  Deze week was Conny Koolen, Operationeel Manager bij Uitzendbureau 65plus, te gast bij BNR Nieuwsradio. In een vraaggesprek ging ze dieper in op duurzame inzetbaarheid. Lees er hier meer over!

 • Zittend beroep? Beweeg dagelijks één uur

  Zittend beroep? Beweeg dagelijks één uur

  Heeft u een zittend beroep, waarbij u weinig tot niet beweegt? Uit onderzoek blijkt dat u de gezondheidsrisico’s van een zittend beroep kunt compenseren met een uur beweging per dag. Lees er hier meer over.

 • Jonge leidinggevenden populair onder medewerkers

  Jonge leidinggevenden populair onder medewerkers

  In het bedrijfsleven zijn steeds meer jonge leidinggevenden en uit onderzoek blijkt bovendien dat zij zeer geliefd zijn. Waarom is dit? Lees er meer over op de nieuwsblog van Uitzendbureau 65plus!

 • 40 Procent van werknemers ontevreden over werk

  40 Procent van werknemers ontevreden over werk

  Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 40 procent van de Nederlanders ontevreden is over het totaalplaatje van hun werk. Hierin zijn het minst te spreken over hun salaris. Lees hier meer!

 • Checklist voor verminderen werkdruk

  Checklist voor verminderen werkdruk

  Steeds meer werknemers kampen met een hoge werkdruk en ervaren daardoor veel stress in hun werk. Het gevolg? Mensen hebben minder plezier in het werk en melden zich sneller ziek. Als werkgever kunt u de werkdruk eenvoudig verminderen. Lees hier enkele actiepunten.

 • Regels rondom afspiegeling bij leeftijd

  Regels rondom afspiegeling bij leeftijd

  Onlangs oordeelde het College voor de Rechten van de Mens dat een grote Nederlandse universiteit zich bij een reorganisatie schuldig maakte aan leeftijdsdiscriminatie. Uitzendbureau 65plus zet voor u op een rij welke leeftijdsregels er gelden in het afspiegelingsbeginsel bij ontslag.

 • Veel winst te behalen bij gezonde werknemers

  Veel winst te behalen bij gezonde werknemers

  Gezonde werknemers presteren beter dan werknemers met een slechtere gezondheid. Dit lijkt misschien logisch, maar slechts 13 procent van de werkgevers meet de effecten van de maatregelen die zij treffen om de gezondheid te bevorderen. Hier valt veel winst te behalen!

 • Zes tips voor een gezonde werkomgeving

  Zes tips voor een gezonde werkomgeving

  In een gezonde werkomgeving presteren uw medewerkers niet alleen beter: ook hebben ze meer plezier in hun werk en zijn ze positiever! Uitzendbureau 65plus geeft enkele tips waarmee u een gezonde werkomgeving creëert.

 • Daarom kiest u voor groen op de werkvloer

  Daarom kiest u voor groen op de werkvloer

  Heeft u planten op de werkvloer? Deze interieurbeplanting staat niet alleen heel gezellig: ze dragen ook nog eens bij aan het welzijn van de medewerkers, ze zorgen voor meer zuurstof en ze verhogen de arbeidsproductiviteit. Lees er hier meer over!

 • Geheimen voor een langer en gezonder leven

  Geheimen voor een langer en gezonder leven

  Hoe leeft u een lang en gezond leven? Er zijn diverse onderzoeken geweest naar dit onderwerp. Zo hebben beweging, gezonde voeding en voldoende slaap veel invloed op de levensverwachting. Lees hier de belangrijkste uitkomsten en doe er uw voordeel mee!

 • Werkgevers willen digitale stress terugdringen

  Werkgevers willen digitale stress terugdringen

  Dankzij smartphones en tablets is het gemakkelijk je zakelijke mail bij te houden, ook ’s avonds en in het weekend. In Frankrijk is echter een wet aangenomen die aangeeft dat het verboden is om na werktijd werke-mails rond te sturen. Hiermee moet de digitale stress aangepakt worden.

 • Wat u moet weten over Generatie Z

  Wat u moet weten over Generatie Z

  Er staat een nieuwe generatie klaar om de arbeidsmarkt te betreden: Generatie Z. Hiertoe wordt iedereen gerekend tussen de 0 en 20 jaar oud. Deze generatie is opgegroeid met internet, wifi en smartphones. Wat betekent dit voor werkgevers en HR professionals? Lees er hier meer over.

 • Beoordelingsgesprek nieuwe stijl

  Beoordelingsgesprek nieuwe stijl

  Houdt u geregeld beoordelings- of voortgangsgesprekken? Volgens auteur Jacco van den Berg moet het beoordelingsgesprek veranderen en moet de focus komen te liggen op de toekomst en op zaken die goed gaan. Lees hier enkele tips!
   

 • Zo stelt u een dreamteam samen

  Zo stelt u een dreamteam samen

  Werkt u op de HR-afdeling en wilt u het ideale team samenstellen? Zorg dan niet voor een team met alleen maar gelijkgestemden, maar zorg dat de werknemers elkaar prestatiegericht respecteren en waarderen. Lees deze tips over het samenstellen van een dreamteam!
   

 • Interview NPO Radio 1 met uitzendkracht 65plus

  Interview NPO Radio 1 met uitzendkracht 65plus

  NPO Radio 1 interviewde deze week Phil Kleingeld, een 69-jarige uitzendkracht van Uitzendbureau 65plus. In het interview vertelt Kleingeld over zijn beweegredenen om door te werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Lees hier meer.

 • Sollicitatietips voor herintreders

  Sollicitatietips voor herintreders

  Wanneer u tijdelijk uit het arbeidsproces bent geweest, dan kan het lastig zijn om opnieuw in te treden. Uitzendbureau 65plus geeft u enkele sollicitatietips, zodat u het herintreden kunt vergemakkelijken.

 • 26 mei: Nationale Fiets naar je Werk Dag

  26 mei: Nationale Fiets naar je Werk Dag

  Op donderdag 26 mei is het Nationale Fiets naar je Werk Dag. Tijdens deze dag wordt deze gezonde en milieuvriendelijke reismethode gepromoot. Dit jaar wordt de Fiets naar je Werk Dag voor de tiende keer georganiseerd. Lees hier meer.

 • Extra aandacht voor werken met 50-plussers

  Extra aandacht voor werken met 50-plussers

  Er is meer aandacht nodig voor de positie van oudere werkzoekenden, dat vinden brancheorganisaties ABU en NBBU. Het UWV en MKB-Nederland zijn het hier roerend mee eens en hebben sinds kort een bestaande campagne nieuw leven ingeblazen.

 • Peter Paul Rubens werkt als gastheer via Uitzendbureau 65plus

  Peter Paul Rubens werkt als gastheer via Uitzendbureau 65plus

  Rotterdammer Peter Paul Rubens (1949) is al geruime tijd verbonden aan Uitzendbureau 65plus. Drie ochtenden per week werkt hij als gastheer voor een multinational in hartje Rotterdam. Lees er meer over in het interview van Vakblad Express VVG-PGB.
   

 • Nederlander rijdt helft minder kilometers na pensioen

  Nederlander rijdt helft minder kilometers na pensioen

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onderzocht wat het autogebruik is onder gepensioneerden. Zo blijkt dan Nederlanders na hun pensioen de helft minder kilometers rijden! Lees er hier meer over.

 • Dag van de Arbeid: wat wordt er gevierd?

  Dag van de Arbeid: wat wordt er gevierd?

  Op 1 mei is het Internationale Dag van de Arbeid. In Nederland wordt deze feestdag niet gevierd, maar in tal van andere (Europese) landen wel. Wat houdt deze feestdag exact in? U leest het hier!

 • De praktijk van 65plus Salesmanager Stefan Sturtz

  De praktijk van 65plus Salesmanager Stefan Sturtz

  Als Salesmanager van Uitzendbureau 65plus heeft Stefan Sturtz elke dag te maken met enthousiaste senioren die aan het werk willen. Personeelsblad Sozavox vroeg hem daarom wat hij vindt van het wetsvoorstel waarmee doorwerken na het pensioen gemakkelijker wordt.

 • Zet uw secretaresse in het zonnetje op 21 april!

  Zet uw secretaresse in het zonnetje op 21 april!

  Op donderdag 21 april is het Nationale Secretaressedag: dé dag dat alle secretaressen, office managers en personal assistents in het zonnetje worden gezet. Lees hier meer over deze bijzondere feestdag.

 • Vacatureteksten zijn vaak onduidelijk

  Vacatureteksten zijn vaak onduidelijk

  Vacatureteksten zijn niet altijd even duidelijk, zo blijkt uit onderzoek van Unique. Uit het onderzoek komt naar voren dat 53 procent van de werkzoekende respondenten moeite heeft met het beoordelen en doorgronden van een vacature. Lees er hier meer over.
   

 • Een op de vier werknemers heeft conflict met werkgever

  Een op de vier werknemers heeft conflict met werkgever

  Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Nederlandse werknemers eens een conflict heeft gehad met zijn of haar werkgever. Ook blijken mannen (35 procent) vaker een arbeidsconflict te hebben dan vrouwen (19 procent).
   

 • Uitzendbureau 65plus geïnterviewd door Werken.FM

  Uitzendbureau 65plus geïnterviewd door Werken.FM

  Op 5 april jongstleden was Uitzendbureau 65plus te gast bij Werken.FM. Regiomanagers Stefan Sturtz en Angela Bihari van Uitzendbureau 65plus vertelden live op de radio over de voordelen van werken met AOW-gerechtigden. Lees hier meer over het radio-interview.

 • Steeds meer werknemers gestrest, behalve senioren

  Steeds meer werknemers gestrest, behalve senioren

  Steeds meer werknemers ervaren stress op het werk, dat blijkt uit onderzoek door adviesbureau EnergyFinder. Opvallend detail: vooral jongere medewerkers zijn gestrest, maar veel 50-plussers blijven prima functioneren. Lees hier meer!

 • 1 op de 10 flexwerkers krijgt geen vast contract

  1 op de 10 flexwerkers krijgt geen vast contract

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde onlangs cijfers over de loopbaan van flexmedewerkers. Daaruit blijkt onder andere dat vier van de tien mensen met een flexibele baan langer dan een jaar deel uit maakt van de flexibele schil. Lees hier meer.

 • Drie veelgestelde vragen over werken met ouderen

  Drie veelgestelde vragen over werken met ouderen

  Bent u HR specialist of inkoper en overweegt u om oudere werknemers in dienst te nemen? Er zijn enkele vragen waar u tegenaan kunt lopen. Uitzendbureau 65plus geeft graag antwoord op de drie meestgestelde vragen.

 • Marja Redding (69 jaar) blijft ondanks beperking actief

  Marja Redding (69 jaar) blijft ondanks beperking actief

  De 69-jarige Marja Redding uit Leusden is een bezige bij: zelfs een verbrijzelde enkel weerhoudt haar er niet van om actief te blijven. Ze werkt via Uitzendbureau 65plus er vertelt erover in De Telegraaf. Lees hier meer.
   

 • Wie neemt de regie bij flexwerk: HR of inkoop?

  Wie neemt de regie bij flexwerk: HR of inkoop?

  Bij Nederlandse ondernemingen wordt bijna 30 procent van de werkzaamheden uitgevoerd door flexmedewerkers. Maar wie is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor deze uitzendkrachten? En hoe krijgt HR (meer) grip op de inzet van flexwerkers?

 • Haal het beste uit oudere werknemers met deze tips

  Haal het beste uit oudere werknemers met deze tips

  Heeft u senioren aan het werk en vraagt u zich af hoe u het beste uit deze oudere werknemers haalt? De Engelse krant The Telegraph geeft zeven tips hoe u als manager met uw oudere personeelsleden omgaat.

 • Steeds meer vraag naar gepensioneerde leerkrachten

  Steeds meer vraag naar gepensioneerde leerkrachten

  Er is in Nederland een groeiend tekort aan leraren, daarom doen veel scholen een beroep op gepensioneerde docenten. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde aandacht aan dit onderwerp en sprak hierover met Uitzendbureau 65plus. Lees hier meer!

 • Ouderen willen ook op latere leeftijd blijven leren

  Ouderen willen ook op latere leeftijd blijven leren

  Veel 50-plussers willen bijblijven en nieuwe inzichten opdoen, dit blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine onder 1.124 lezers. Tweederde van de ondervraagden gaf aan ook op latere leeftijd te willen blijven leren.

 • Bedrijven werken vaker samen met uitzendbranche

  Bedrijven werken vaker samen met uitzendbranche

  Rabobank voerde onlangs een onderzoek uit naar de ontwikkeling van de uitzendbranche. Wat blijkt? In de afgelopen anderhalf jaar zat de grootste stijging van werkgelegenheid in de uitzendsector. Lees hier meer.

 • Interview NPO Radio 1 met uitzendkracht Roel Maarhuis

  Interview NPO Radio 1 met uitzendkracht Roel Maarhuis

  Roel Maarhuis (68 jaar) uit Utrecht is al drie jaar met pensioen, maar stilzitten is er niet bij. Hij werkt geregeld via Uitzendbureau 65plus, zodat hij onder de mensen blijft en contacten kan onderhouden. Lees er hier meer over.

 • Oudere medewerkers behouden? Bied maatwerk aan

  Oudere medewerkers behouden? Bied maatwerk aan

  De komende jaren gaan veel babyboomers met pensioen, terwijl deze oudere werknemers vaak zeer belangrijk voor uw organisatie zijn. Lees hier meer over het behouden van deze waardevolle krachten.

 • Roel Paalman (66) aan de slag voor Mediq Medeco en WVO Zorg

  Roel Paalman (66) aan de slag voor Mediq Medeco en WVO Zorg

  De 66-jarige Roel Paalman is uitzendkracht bij Uitzendbureau 65plus. Hij bezorgt incontinentiemateriaal van Mediq Medeco aan cliënten van zorginstelling WVO Zorg. Lees hier meer over zijn werkzaamheden en de samenwerking tussen WVO Zorg en Mediq Medeco.
   

 • 7 voorwaarden voor een strategisch HR-beleid

  7 voorwaarden voor een strategisch HR-beleid

  Wilt u een strategisch HR-beleid invoeren binnen uw organisatie? Er zijn enkele voorwaarden waar uw HR-strategie aan moet voldoen. Uitzendbureau 65plus zet deze voorwaarden graag voor u op een rij.

 • Carrièreswitch op latere leeftijd meestal succesvol

  Carrièreswitch op latere leeftijd meestal succesvol

  Goed nieuws voor alle oudere werknemers én alle werkgevers! Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat een carrièreswitch op latere leeftijd vaak heel succesvol is. Een nieuwe loopbaan is voor de meeste 50-plussers een goede stap.

 • Wat maakt iemand een goede recruiter?

  Wat maakt iemand een goede recruiter?

  De vaardigheden van een interviewer of recruiter hebben veel invloed op de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Een goede interviewer doorziet het gedrag van een sollicitant en begrijpt beter hoe mensen zich gedragen in bepaalde situaties. Dit heeft psycholoog Francois De Kock onlangs onderzocht.

 • Nooit te oud voor e-learning

  Nooit te oud voor e-learning

  Van bijles voor school tot taalles, fotografieles en pianoles: in Nederland volgen we steeds vaker lessen via internet. Deze online cursussen worden steeds populairder, met name onder ouderen. Dit blijkt uit een onlangs verscheen enquête van Onlinestarsacademy.nl.

 • Oudere werknemers langer laten doorwerken

  Oudere werknemers langer laten doorwerken

  Mensen worden steeds ouder en blijven als gevolg hiervan langer doorwerken. Dit brengt enkele consequenties met zich mee, want hoe kunt u als werkgever uw werknemers op een gezonde en duurzame manier laten doorwerken? De Raad voor Volksgezondheid en Zorg bracht een advies uit.
   

 • Uitzendbureau 65plus bij BNR Nieuwsradio

  Uitzendbureau 65plus bij BNR Nieuwsradio

  Afgelopen maandag besteedde BNR Nieuwsradio aandacht aan Uitzendbureau 65plus. Amanda Kolijn van Uitzendbureau 65plus werd geïnterviewd over (de voordelen van) het doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd.

 • Doorbreek de zitcultuur

  Doorbreek de zitcultuur

  Gemiddeld zitten we negen uur per dag stil. Niet alleen wanneer we televisie kijken, een boek lezen of achter onze tablet of smartphone zitten: het overgrote deel van de dag zitten we stil tijdens ons werk of tijdens schoollessen. Lees hier hoe u die zitcultuur kunt doorbreken!
   

 • Sterke groei tijdelijk werk

  Sterke groei tijdelijk werk

  Onlangs presenteerde het Sociaal en Cultureel Planbureau het rapport ‘De sociale staat van Nederland 2015’. Hieruit blijkt dat Nederland langzaam opkrabbelt uit de crisis, want het aantal vacatures en tijdelijke banen neemt toe. Lees er hier meer over. 

 • De voordelen van een optimale flexpool

  De voordelen van een optimale flexpool

  Werkt u met een flexpool? Het slim en flexibel inplannen van medewerkers helpt uw organisatie vooruit! U kunt meer doen met minder mensen, u kunt gemakkelijk inspelen op periodes met piek en ziek én u kunt geld besparen op de personeelskosten! Lees hier meer voordelen van werken met een vaste groep flexmedewerkers.

 • Wat motiveert oudere werknemers?

  Wat motiveert oudere werknemers?

  Onlangs heeft econome Dorien Kooij onderzoek gedaan naar de motivatieredenen van oudere en jongere werknemers. Wanneer werknemers ouder worden gaan ze andere dingen belangrijk vinden in hun werk. U leest er meer over op onze nieuwspagina.

 • Werknemers vinden flexibiliteit meest belangrijk

  Werknemers vinden flexibiliteit meest belangrijk

  Nederlandse werknemers hechten veel waarde aan flexibiliteit, zoals flexibele werktijden. De pensioenregeling wordt minder belangrijk gevonden, met name voor jonge toetreders van de arbeidsmarkt. Lees er hier meer over.

 • Landbouw hoort bij meest vergrijsde sectoren in Nederland

  Landbouw hoort bij meest vergrijsde sectoren in Nederland

  De landbouw is een van de meest vergrijsde sectoren van Nederland, zo blijkt onlangs uit een meting van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 22,1 Procent van de bedrijfshoofden in de agrarische sector is 65 jaar of ouder. Lees er hier meer over!

 • Zo selecteert u een goede 65-plusser voor uw vacature

  Zo selecteert u een goede 65-plusser voor uw vacature

  Wilt u als bedrijf een 65-plusser aannemen? Oudere werknemers kunnen veel waarde toevoegen aan uw onderneming. Lees hier hoe u een goede 65-plusser selecteert voor uw vacature en bekijk enkele tips die uw keuze kunnen vergemakkelijken!

 • Gezocht: bevlogen medewerkers

  Gezocht: bevlogen medewerkers

  Van 9 tot 5 werken? Tegenwoordig is bevlogenheid het credo. Want gedreven en vitale medewerkers zijn productiever, innovatiever en minder vaak ziek. Maar hoe is het gesteld met de bevlogenheid van Nederlandse werknemers? U leest het hier.

 • Ouders hebben veel invloed op werkethos

  Ouders hebben veel invloed op werkethos

  De ene persoon werkt om brood op de plank te brengen, de ander ziet het werk vooral als een manier om zich te ontplooien. Uit onderzoek blijkt nu dat de werkethiek van medewerkers sterk wordt beïnvloed door de manier waarop iemands ouders over werk denken.

 • Veel werknemers kampen met burn-out klachten

  Veel werknemers kampen met burn-out klachten

  Stress op het werk: iedereen heeft er wel eens last van. Maar uit recent onderzoek is gebleken dat één op de zeven werknemers zelfs kampt met burn-out klachten. Werknemers tussen de 65 en 75 jaar oud ervaren echter minder stress. Lees er hier meer over.

 • Uitzendkracht inhuren? Dit moet u weten!

  Uitzendkracht inhuren? Dit moet u weten!

  Heeft u voor een korte periode personeel nodig, bijvoorbeeld voor de duur van een project? Kies voor een uitzendkracht! Er zijn echter enkele zaken waar u op moet letten bij het inhuren van deze tijdelijke krachten. U leest er hier meer over.

 • 50-plusser niet goed voorbereid op pensioen

  50-plusser niet goed voorbereid op pensioen

  Veel 50-plussers kijken uit naar het moment dat ze hun AOW-gerechtigde leeftijd bereiken en met pensioen kunnen. Uit onderzoek blijkt echter dat 60 procent van hen niet goed voorbereid is op het pensioen. 

 • Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Fred Caminada

  Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Fred Caminada

  Jaarlijks helpt uitzendbureau 65plus honderden enthousiaste senioren aan werk bij bedrijven in allerlei sectoren. In het CV van.. zetten we onze kandidaten in de schijnwerpers. Dit keer maken we nader kennis met Fred Caminada die al vijf jaar portier is bij de gerenommeerde musical Soldaat van Oranje.

 • Deze 5 factoren zijn bepalend voor werkgeluk

  Deze 5 factoren zijn bepalend voor werkgeluk

  Gelukkig zijn op je werk op je werk is belangrijk. Het grootste deel van je leven breng je tenslotte door op de werkvloer. Maar welke factoren zijn hiervoor bepalend? Onderzoeksbureau Happiness Works zocht het uit.

 • De voordelen van.. Poolmanagement

  De voordelen van.. Poolmanagement

  Poolmanagement is een veel voorkomende dienst binnen de uitzendbranche met verschillende interessante voordelen. Wij hebben er enkele voor u op een rij gezet.

 • Gezichten van 65plus: Jopie Simons

  Gezichten van 65plus: Jopie Simons

  Ruim 27 jaar werkte Jopie Simons bij een bank. Door een reorganisatie, moest zij het bedrijf verlaten. Negen maanden en 200 sollicitatiebrieven later, mocht zij op sollicitatiegesprek komen voor de functie Intercedente op vestiging Breda. Het voelde als een warm bad en nu is Jopie alweer 9 jaar het stralende middelpunt van onze meest zuidelijke vestiging.

 • Gezichten van 65plus: Bart Veltman

  Gezichten van 65plus: Bart Veltman

  Veel klanten, leveranciers en uitzendkrachten kennen hem al, maar wie zijn naam nog nooit heeft gehoord kan nu kennismaken met de spil van de organisatie: Bart Veltman, Communicatie Adviseur bij Uitzendbureau 65plus. 

 • Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Bruno Korngold

  Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Bruno Korngold

  Jaarlijks helpt uitzendbureau 65plus honderden enthousiaste senioren aan werk bij bedrijven in allerlei sectoren. In het CV van.. zetten we onze kandidaten in de schijnwerpers. Dit keer maken we nader kennis met Bruno Korngold, onderzoeker bij Fujifilm in Breda.

Neem nu contact met ons op

Contactformulier Opdrachtgever

U bent werkgever en u heeft een vraag/verzoek voor Uitzendbureau 65plus? Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen wij u onderstaande webformulier te gebruiken. Graag vragen wij u om in onderstaandefromulier aan te geven bij welk regiokantoor u uw vraag wilt neerleggen.

Uw vraag/verzoek zal op doordeweekse dagen direct in behandeling worden genomen. Doorgaans ontvangt u dezelfde dag nog een reactie van ons, maar altijd binnen 24 uur op werkdagen. Vul onderstaande volledig en zo correct mogelijk in, zo kunnen wij sneller uw vraag beantwoorden.

 

Max. 64,00MB

Contactformulier Werkzoekende/Uitzendkracht

U bent werkzoekende of uitzendkracht en u heeft een vraag/verzoek voor Uitzendbureau 65plus? Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen wij u onderstaande webformulier te gebruiken. Graag vragen wij u om in onderstaandefromulier aan te geven bij welk regiokantoor u uw vraag wilt neerleggen. Heeft u een administratieve vraag? Gebruik dan ons andere contactformulier.

Uw vraag/verzoek zal op doordeweekse dagen direct in behandeling worden genomen. Doorgaans ontvangt u dezelfde dag nog een reactie van ons, maar altijd binnen 24 uur op werkdagen. Vul onderstaande volledig en zo correct mogelijk in, zo kunnen wij sneller uw vraag beantwoorden.

 

Max. 64,00MB

Contactformulier Uitzendkracht

U bent uitzendkracht en u heeft een vraag over het administratieve proces van Uitzendbureau 65plus? Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen wij u onderstaande webformulier te gebruiken. 

Uw vraag/verzoek zal op doordeweekse dagen direct in behandeling worden genomen. Doorgaans ontvangt u dezelfde dag nog een reactie van ons, maar altijd binnen 24 uur op werkdagen. Vul onderstaande volledig en zo correct mogelijk in, zo kunnen wij sneller uw vraag beantwoorden.

 

Max. 64,00MB

U vindt ons door het hele land