Nieuwsblog

Lees kennisartikelen en volg het laatste nieuws

Op de hoogte blijven van wat er speelt in de arbeidsmarkt en werken met AOW-gerechtigden? Bekijk onderstaand nieuws, actuele ontwikkelingen en artikelen van de specialisten van 65plus!

65plus blijft zich ontwikkelen binnen de thema’s op haar vakgebied. Wij zijn nieuwsgierig van aard en kijken om ons heen om te zien wat zich afspeelt in de arbeidsmarkt. Nieuws waar 65plus deel van uitmaakt of nieuws over de onderwerpen die ons vakgebied raken, plaatsen wij op onze nieuwsblog en delen we onder andere via social media. Wilt u een ouder artikel teruglezen? Klik dan hier voor ons archief.

Wilt u onze nieuwsartikelen automatisch volgen? Like dan onze Linkedinpagina of onze Facebookpagina.

 • Wat betekent toerisme voor de Nederlandse economie?

  Wat betekent toerisme voor de Nederlandse economie?

  Het wereldwijde toerisme is in 2018, naar verwachting, met 6% gegroeid. Maar wat zijn de gevolgen voor de Nederlandse economie? Voor hoeveel banen zorgen de gigantische stroom aan toeristen bijvoorbeeld? En wat zijn de verwachtingen voor dit jaar?

 • Vitaal naar de finish

  Vitaal naar de finish

  Oudere medewerkers hebben grote veranderingen meegemaakt. Zo heeft deze generatie de verwachtingen rond langer werken regelmatig bij moeten stellen door verhoging van de AOW-leeftijd. Trainings-, opleidings- en adviesorganisatie Stavoor geeft daarom advies over hoe werkgevers en medewerkers om moeten gaan met langer doorwerken en hoge werkdruk.

 • Lamark over de samenwerking met 65plus

  Lamark over de samenwerking met 65plus

  Met een filmploeg en interviewer gingen wij in januari naar een van onze klanten, Lamark, om een video op te nemen over onze samenwerking. Op hun prachtige locatie in Zwolle namen wij met uitzendkrachten Sienie, Marianne en Johan en Test Center Manager Michael deze video op. 

 • Hoogste arbeidsparticipatie sinds 2009

  Hoogste arbeidsparticipatie sinds 2009

  In januari waren er bijna 8,9 miljoen werkenden, waarmee de arbeidsparticipatie steeg tot 68,6 procent. Bij de laatste piek in 2009 kwam dit percentage op 68,3. 

 • Hoe de AOW-leeftijd bepalen?

  Hoe de AOW-leeftijd bepalen?

  De AOW-leeftijd blijft het gesprek van de dag. Er is bijvoorbeeld veel discussie rondom de vraag of de AOW-leeftijd flexibel moet worden. Hoogleraar economie Marike Knoef geeft haar mening over deze kwestie in een interview met Trouw.

 • Interview Maaike Jonge Poerink op RTV Utrecht

  Interview Maaike Jonge Poerink op RTV Utrecht

  Vandaag was Maaike Jonge Poerink, Senior Accountmanager bij Uitzendbureau 65plus in de regio Midden-Oost Nederland, te gast bij RTV Utrecht. In een vraaggesprek op Radio M ging ze dieper in op de inzet van AOW-gerechtigden op de arbeidsmarkt. Lees er hier meer over en beluister het interview.

 • Sollicitatietips voor oudere werkzoekenden

  Sollicitatietips voor oudere werkzoekenden

  Vijftigplussers ervaren nogal eens moeilijkheden op de arbeidsmarkt. Werkgevers hebben vooroordelen over werken met ouderen en als gevolg hiervan worden zij minder snel aangenomen. Uitzendbureau 65plus geeft u enkele tips waardoor solliciteren makkelijker wordt!
   

 • Personeelstekorten in het onderwijs

  Personeelstekorten in het onderwijs

  Vorige week trok de Algemene Vereniging Schoolleiders aan de bel, gezien de onhoudbare omstandigheden wat betreft zieke docenten. Deze week werden de cijfers bekend die de problemen rondom de lerarentekorten omschrijven. In dit artikel leest u meer over de situatie. 

 • Sollicitatietips: optimaal voorbereiden op een assessment 

  Sollicitatietips: optimaal voorbereiden op een assessment 

  Steeds vaker zijn assessments een onderdeel van een sollicitatieprocedure. Om een goede keuze tussen een selectie kandidaten te maken, worden er bijvoorbeeld intelligentietesten of psychologische testen afgenomen. Maar hoe bereidt u zich nou voor op een assessment? 

 • Werken we lekkerder door een facilitair bedrijf?

  Werken we lekkerder door een facilitair bedrijf?

  Facilitaire bedrijven zijn lang niet meer verantwoordelijk voor slechts de primaire ondersteuning. Uit onderzoek blijkt dat het inzetten van een facilitaire dienstverlener ook echt voordelen heeft. 

 • Flexibel werken neemt toe: waarom en wat zijn de gevolgen?

  Flexibel werken neemt toe: waarom en wat zijn de gevolgen?

  Er wordt voorspeld dat het overgrote deel van werkend Nederlander op flexibele of zzp basis zal werken. Daarnaast blijkt uit onderzoek van het CBS dat zzp’ers hun werk gevarieerder vinden dan werknemers. Wat dat betekent voor de tevredenheid en kwaliteit leest u in dit artikel.

 • Project Hartstichting: bloeddruk-check voor alle inwoners Den Haag

  Project Hartstichting: bloeddruk-check voor alle inwoners Den Haag

  Deze week is een project van de Hartstichting van start gegaan in Den Haag. Onder begeleiding van een aantal van onze uitzendkrachten kunnen alle inwoners van Den Haag gratis hun bloeddruk meten en informatie krijgen over hun waarde op geselecteerde openbare locaties. Later dit jaar zal dit ook op andere plekken in Nederland mogelijk worden gemaakt. 

 • Toets- en examenpraktijk in het onderwijs uit balans

  Toets- en examenpraktijk in het onderwijs uit balans

  Uit een recent verschenen rapport van de Onderwijsraad blijkt dat toetsen en examens onvoldoende bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs. Het adviesorgaan voor de regering heeft als onafhankelijk orgaan de kwaliteit van de toetsing en examinering gerapporteerd. Het advies heeft de Onderwijsraad aangeboden aan minister Van Engelshoven en minister Slob.

 • Plannen Gemeente Amsterdam: langdurig werklozen weer een baan

  Plannen Gemeente Amsterdam: langdurig werklozen weer een baan

  De economie groeit hard, in Amsterdam is deze groei het meest merkbaar. In onze hoofdstad zijn de personeelstekorten echter groter dan ooit, en dat terwijl er nog te veel mensen zonder werk zitten. De Gemeente Amsterdam heeft daarom plannen gemaakt die kansen bieden voor zowel mensen zonder baan als voor werkgevers.

 • Meer werkplezier? Muziek is het antwoord!

  Meer werkplezier? Muziek is het antwoord!

  Plezier en een goede sfeer zijn belangrijke onderdelen voor een succesvol bedrijf. Ook als uitzendbureau hechten wij veel waarde aan een plezierige werkomgeving. Een van de ingrediënten is muziek, R2 Research (HR Kiosk) en NRC deden hier onderzoek naar. Lees in dit artikel meer over een goede sfeer op de werkvloer en de invloed van muziek.

 • Een nieuwe baan als goed voornemen?

  Een nieuwe baan als goed voornemen?

  Een nieuw jaar betekent voor velen een schone lei en goede voornemens. Staat ‘een nieuwe baan’ tussen uw lijstje met voornemens voor 2019? Dan bent u niet de enige.

 • Geven en ontvangen van feedback in het bedrijfsleven

  Geven en ontvangen van feedback in het bedrijfsleven

  Feedback geven en krijgen … het blijft lastig. Het is de kunst om feedback te geven waarbij je duidelijke vervolgafspraken maakt en ervoor zorgt dat de persoon zichzelf kan verbeteren. Lees het artikel van Uitzendbureau 65plus over het geven én ontvangen van feedback.

 • Veranderingen Human Resource 2019

  Veranderingen Human Resource 2019


  Nog eventjes en 2019 breekt aan. Per 1 januari 2019 gaan er diverse veranderingen plaatsvinden die invloed hebben op de afdeling HR van tal van bedrijven. Wilt u weten welke veranderingen er op de planning staan? Uitzendbureau 65plus heeft ze opgesomd.

 • Onderwijsinstellingen laten miljarden liggen

  Onderwijsinstellingen laten miljarden liggen

  De toenemende reserves binnen schoolinstellingen zijn opmerkelijk. Gaat dit ten koste van het primaire proces? Minister Van Engelshoven en minister Slob vragen zich af of het geld dat de scholen in reserve houden, nog wel in verhouding staat tot de risico’s die de scholen lopen.

 • De 7 belangrijkste werktrends voor 2019

  De 7 belangrijkste werktrends voor 2019

  Het jaar 2018 is bijna ten einde. Daarmee is het tijd om vooruit te blikken op het nieuwe jaar! Wat zijn de belangrijkste trends op het gebied van werk? Gaan robots ons werk overnemen? Wat verwachten medewerkers van de werkomgeving? U leest er hier meer informatie over. 

 • Rijksambtenaren moeten stoppen na AOW-leeftijd

  Rijksambtenaren moeten stoppen na AOW-leeftijd

  Rijksambtenaren die de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken, moeten in de toekomst verplicht stoppen met werken. Tot op heden kunnen zij tot na hun zeventigste nog werken. Lees er hier meer informatie over. 

 • AOW-leeftijd, stoppen of doorwerken?

  AOW-leeftijd, stoppen of doorwerken?

  Onlangs heeft platform Wijzer in geldzaken onderzoek gedaan naar de AOW-gerechtigde leeftijd en hoe Nederlanders hier tegenaan kijken. Bijna driekwart van de ondervraagden wil stoppen met werken vóór het bereiken van de AOW-leeftijd. 

 • Belangrijkste wijzigingen vernieuwde Arbowet

  Belangrijkste wijzigingen vernieuwde Arbowet

  Werkgevers en arbodienstverleners hadden vanaf 1 juli 2017 precies een jaar de tijd om de wijzigingen van de Arbowet door te voeren en arbeidscontracten hierop aan te passen. Wilt u weten welke wijzigingen zijn opgenomen? Uitzendbureau 65plus zet ze voor u op een rij.

 • Medewerkers met 9-tot-5-tijden hebben minste werkstress

  Medewerkers met 9-tot-5-tijden hebben minste werkstress

  Deze week is het Week van de Werkstress, waarbij aandacht wordt gevraagd voor werkstress en werkgerelateerde psychische ziektes. Uit recent onderzoek blijkt dat medewerkers met een 9-tot-5-mentaliteit de minste werkdruk ervaren.

 • AOW-leeftijd blijft ook in 2024 gelijk

  AOW-leeftijd blijft ook in 2024 gelijk

  Onlangs maakte Wouter Koolmees, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bekend dat de AOW-gerechtigde leeftijd ook in 2024 gelijk blijft. De AOW-leeftijd blijft 67 jaar en drie maanden. Lees er hier meer over.

 • 8 Redenen waarom u een oudere werknemer moet aannemen

  8 Redenen waarom u een oudere werknemer moet aannemen

  Veel werkgevers zijn nog niet op de hoogte van de vele voordelen die oudere werknemers te bieden hebben. Om die reden start Uitzendbureau 65plus in november een grootschalige mediacampagne voor werkgevers en AOW-gerechtigde werkzoekenden. Lees hier alvast acht redenen waarom uw bedrijf een senior zou moeten aannemen.

 • Heeft u onze billboards al gezien en onze radiocommercials al gehoord?

  Heeft u onze billboards al gezien en onze radiocommercials al gehoord?

  Heeft u direct goed personeel nodig? Of bent u op zoek naar een betaalde baan? Maak dan kennis met Uitzendbureau 65plus. De hele maand november voeren wij een grootschalige mediacampagne, bestaande uit o.a. bannering, billboards, radiocommercials en meer. Beluister hier de radiocommercials voor werkgevers en uitzendkrachten terug.

 • Vier trends in payrolling

  Vier trends in payrolling

  Welke trends kunt u op korte termijn verwachten binnen payrolling? 65plus Payroll Professionals zocht het voor u uit en zet vier trends op een rij, namelijk direct payments, cloud computing, kunstmatige intelligentie en HR-integratie. Lees er hier meer informatie over. 

 • Steeds minder invalkrachten beschikbaar in het onderwijs

  Steeds minder invalkrachten beschikbaar in het onderwijs

  Grote regionale invalpools voor leraren raken steeds leger en schoolbesturen nemen vaker invallers in dienst om hun eigen tekorten op te vullen. Op deze manier zijn er steeds minder invalkrachten beschikbaar. Lees er hier meer informatie over.

 • Surinaamse Nederlanders eisen reparatie AOW-gat

  Surinaamse Nederlanders eisen reparatie AOW-gat

  Duizenden Surinaamse ouderen in Nederland willen een reparatie van hun AOW-gat. Surinamers die korter dan vijftig jaar in Nederland hebben gewoond, ontvangen een lager basispensioen. Sommigen van hen zouden in bittere armoede leven. Lees hier meer. 

 • De regels rondom AOW en partner-AOW

  De regels rondom AOW en partner-AOW

  Heeft u een nieuwe relatie en bent u benieuwd of dit van invloed is op uw AOW-uitkering? Uitzendbureau 65plus duikt in de regels rondom de AOW en partner-AOW. Lees er hier meer informatie over. 
   

 • Eventmanagers ondersteunen scholen tijdens drukte

  Eventmanagers ondersteunen scholen tijdens drukte

  Veel basisscholen in Nederland kampen met een hoge werkdruk. Leerkrachten vallen één voor één uit omdat de werk- en regeldruk te hoog is. Om deze leraren te ontzien, werken diverse scholen met eventmanagers. 

 • Over deze vaardigenheden moet u in de toekomst beschikken

  Over deze vaardigenheden moet u in de toekomst beschikken

  De arbeidsmarkt verandert. Door diverse maatschappelijke en technologische ontwikkelingen moeten medewerkers over nieuwe vaardigheden beschikken. Over welke kwaliteiten zou u in de toekomst moeten beschikken? Lees er hier meer informatie over.

 • Nederland viert Nationale Ouderendag

  Nederland viert Nationale Ouderendag

  Vandaag is het Nationale Ouderendag, de dag dat Nederlandse senioren in het zonnetje worden gezet. Deze dag is in het leven geroepen door het Nationaal Ouderenfonds en vandaag worden er diverse wensen in vervulling gebracht. Lees er hier meer informatie over.

 • 5 oktober: Dag van de Leraar

  5 oktober: Dag van de Leraar

  Op vrijdag 5 oktober is het Dag van de Leraar, dé dag dat alle docenten in het zonnetje worden gezet. Wordt er op uw onderwijsinstelling aandacht geschonken aan deze bijzondere feestdag? Lees er meer over op de blog van 65plus In het Onderwijs.

 • 65plus In het Onderwijs biedt oplossing voor werkdrukverlaging

  65plus In het Onderwijs biedt oplossing voor werkdrukverlaging

  Het kabinet schenkt extra aandacht aan het terugdringen van de werkdruk in het primair onderwijs. In februari 2018 zijn de vakbonden, de PO-Raad en het kabinet een werkdrukakkoord overeengekomen. 65plus In het Onderwijs kan bijdragen aan het terugdringen van de werk- en regeldruk. Lees er hier meer over. 

 • Prinsjesdag 2018: plannen die ouderen raken

  Prinsjesdag 2018: plannen die ouderen raken

  Afgelopen dinsdag was het Prinsjesdag, de dag dat de regering de plannen en budgetten voor het komende jaar presenteert. Wat zijn de plannen uit de Miljoenennota en wat betekenen deze plannen voor de senioren in ons land? Lees er hier meer informatie over. 

 • Gezondheid werknemers onder druk door overwerk

  Gezondheid werknemers onder druk door overwerk

  Werkt u geregeld over? Uit recent onderzoek is gebleken dat overwerk leidt tot een ongezonder leven. Werknemers die wekelijks enkele uren overwerken sporten minder, eten ongezonder en slapen slechter. Lees er hier meer informatie over. 

 • Hoge werkdruk in wetenschappelijk onderwijs

  Hoge werkdruk in wetenschappelijk onderwijs

  De afgelopen jaren wordt er veel gesproken over de hoge werkdruk in het onderwijs. Deze werkdruk wordt niet alleen ervaren in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs: ook in het wetenschappelijk onderwijs kampen hoogleraren en universitair docenten met de druk. 
   

 • Voorkom heftruckongevallen met deze tips

  Voorkom heftruckongevallen met deze tips

  Verkeersveiligheid voor alles – zéker wanneer het gaat om rijden met een heftruck. 65plus Op de Weg streeft naar een veilige werkplek voor iedereen. Maak daarom gebruik van deze tips om veilig te werken met de heftruck. 

 • De voordelen van valet parking

  De voordelen van valet parking

  Organiseert u een evenement of bent u eigenaar van een grote parkeerplaats? Dan wilt u uw gasten goede parkeermogelijkheden aanbieden. Maak bijvoorbeeld gebruik van valet parking. Dit zijn volgens 65plus Op de Weg de voordelen van valet parking.

 • The Voice Senior is regelrechte hit

  The Voice Senior is regelrechte hit

  Zangtalenten van 60 jaar of ouder maakten afgelopen vrijdagavond hun opwachting in The Voice Senior. Het televisieprogramma van producent Talpa werd voor het eerst uitgezonden en trok maar liefst 1,5 miljoen kijkers. Lees er hier meer over.

 • Steeds vaker overwegen ouderen verhuizing

  Steeds vaker overwegen ouderen verhuizing

  In 2015 dachten 65-plussers vaker over een verhuizing na dan in de jaren daarvoor. Dit blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het onderzoek wilde in 2009 6 procent van de 65-plushuishoudens verhuizen en in 2015 lag dat aantal op 16 procent. 

 • De scholen beginnen weer (en onze surveillanten ook)

  De scholen beginnen weer (en onze surveillanten ook)

  De zomervakanties lopen ten einde en de scholen beginnen weer. Bent u komend studiejaar op zoek naar surveillanten voor de examenweken, schakel dan een surveillant in van 65plus In het Onderwijs. Onze uitzendkrachten zijn de perfecte keuze voor toezicht en begeleiding in het onderwijs. Of bent u AOW-gerechtigd en wilt u bijverdienen in het onderwijs? Voor diverse onderwijsinstellingen zijn wij op zoek naar AOW-gerechtigde surveillanten. 

 • 5 Tips voor duurzame inzetbaarheid medewerkers

  5 Tips voor duurzame inzetbaarheid medewerkers

  Nederland vergrijst, ook op de werkvloer. Daarom moet u de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers vergroten. Lees op onze blog wat u kunt doen om medewerkers duurzaam in te zetten. 

 • De acht beste facilitaire dienstverleners van Nederland

  De acht beste facilitaire dienstverleners van Nederland

  Sinds 2014 gaat het weer goed met de sector. Facilitair management in Nederland is zo’n €72,7 miljard waard. Organisaties die facility management willen uitbesteden, kunnen kiezen uit verschillende aanbieders. Maar welke bedrijven springen eruit? Dit zijn de beste acht facilitaire dienstverleners van Nederland.

 • 4 Tips voor minder werkdruk in het basisonderwijs

  4 Tips voor minder werkdruk in het basisonderwijs

  Werkdruk in het onderwijs is een belangrijk onderwerp van nu. Wat kan Nederland doen om de werkdruk tegen te gaan? 65plus In het Onderwijs heeft vier handige tips. Lees er meer over op onze blog. 

 • Appen achter het stuur moet onmogelijk worden

  Appen achter het stuur moet onmogelijk worden

  Transport en Logistiek Nederland (TLN) roept vrachtauto- en telefoonfabrikanten op om de handen ineen te slaan en appen achter het stuur onmogelijk te maken. De sancties moeten hoger en er moet meer handhaving komen om ongelukken door appende chauffeurs te helpen voorkomen. 

 • Handige tool AOb voor berekenen salaris

  Handige tool AOb voor berekenen salaris

  Recentelijk zijn er in het onderwijs nieuwe cao-afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn onder andere van invloed op de hoogte van het salaris van een onderwijzer. Vakbond AOb heeft een handige tool ontwikkeld waarmee docenten in één oogopslag kunnen zien wat het nieuwe salaris is.

 • Aantal vakbondsleden in 5 jaar afgenomen

  Aantal vakbondsleden in 5 jaar afgenomen

  Het aantal leden van Nederlandse vakbonden is sinds 2012 verder aan het afnemen. In dat jaar waren er zo'n 1,9 miljoen vakbonden. Vorig jaar daalde dat nummer tot 1,7 miljoen, volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

 • Gerard (71) werkt als portier bij Soldaat van Oranje

  Gerard (71) werkt als portier bij Soldaat van Oranje

  Brengt u een bezoek aan Soldaat van Oranje – De Musical? Grote kans dat u Gerard Vinkesteyn tegenkomt. De 71-jarige Leidenaar werkt als portier bij de publieksingang. Gerard wordt uitgezonden door Uitzendbureau 65plus. Lees er hier meer over.

 • Wat is payroll?

  Wat is payroll?

  Payroll is het uit handen geven van de verplichtingen van de werkgever. Via opdrachtovereenkomsten neemt het payrollbedrijf de salarisadministratie en het juridisch werkgeverschap over van bedrijven waar de medewerkers hun werkzaamheden uitvoeren. De werknemer staat op de loonlijst van het payrollbedrijf. Lees hier meer.

 • Digitale werkplek draagt bij aan productiviteit medewerkers

  Digitale werkplek draagt bij aan productiviteit medewerkers

  Onlangs verscheen er een interessant onderzoek van Aruba, onderdeel van Hewlett Packard. Wat blijkt: werknemers met goede digitale faciliteiten zijn productiever én gemotiveerder dan collega’s met minder ondersteunende technologie. Lees meer.

 • AOW-leeftijd terug naar 65 jaar?

  AOW-leeftijd terug naar 65 jaar?

  De AOW-leeftijd kan terug naar 65 jaar. Dat stelt econoom Harrie Verbon, hoogleraar aan de Tilburg University. Herman Kappelle, hoogleraar fiscaal pensioenrecht aan de VU, vindt echter dat de overheid juist moet vasthouden aan het originele plan om de grens naar 67 jaar te brengen.

 • Omstreden lerarenregister voorlopig van de baan

  Omstreden lerarenregister voorlopig van de baan

  Verplicht uw vakkundigheid aantonen? Voorlopig hoeven leraren hun vakbekwaamheid met diploma’s en bijscholing niet openbaar te maken. Minister Slob (minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) zet zich in tegen het omstreden nationale lerarenregister.

 • 5 Tips om beter met oudere werknemers om te gaan

  5 Tips om beter met oudere werknemers om te gaan

  Hoewel werkgevers nogal eens sceptisch tegenover oudere werknemers staan, zijn er genoeg redenen om 65-plussers aan te nemen. Zo speelt ervaring een belangrijke rol, maar ook kennis en loyaliteit. Er zijn natuurlijk ook zaken waar u rekening mee moet houden. Dit zijn vijf tips om beter met oudere werknemers om te gaan. 

 • Hoe vermindert u werkstress onder werknemers?

  Hoe vermindert u werkstress onder werknemers?

  Stress op de werkvloer. Is dat bijzonder of hoort dat er ‘gewoon’ bij? Gezonde stress draagt soms bij aan productiviteit, maar loopt de spanning op, dan kan het behoorlijk mis gaan. Maar hoe vermindert u werkstress onder werknemers? Vaak begint het probleem bij de bron: werkgevers die hun werknemers niet serieus nemen.

 • Extra toetsen zorgen niet voor betere pabostudenten

  Extra toetsen zorgen niet voor betere pabostudenten

  De toetsen die bepalen of iemand wel of niet wordt toegelaten op de pabo, zouden voor betere studenten moeten zorgen. De toelatingsexamens zijn bedoeld om alleen de meest gemotiveerde studenten te vinden met de meeste kans van slagen. Dat is helaas niet gelukt. Hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt Frank Cörvers concludeert: “Het is een flop, zou je kunnen zeggen". 

 • Huur uw vakantiekrachten via Uitzendbureau 65plus

  Huur uw vakantiekrachten via Uitzendbureau 65plus

  Nog even geduld en de zomervakantie gaat van start. Heeft u al vakantieplannen? Voor bedrijven is de zomer altijd een lastige periode, want wie gaat het werk klaren? Maak gebruik van de vakantiekrachten van Uitzendbureau 65plus.

 • Thuiswonende 65-plusser? Doe mee aan onderzoek VU

  Thuiswonende 65-plusser? Doe mee aan onderzoek VU

  Bent u 65 jaar of ouder en wilt u een steentje bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek? De Vrije Universiteit Amsterdam is op zoek naar u! Het onderzoek richt zich op het effect van eiwitrijk voedingsadvies. 

 • Zó gaat u met een gerust hart op vakantie

  Zó gaat u met een gerust hart op vakantie

  Tijdens de zomermaanden gaan veel werknemers er even tussenuit. Zowel jong als oud reist bijvoorbeeld af naar Zuid-Europa, Amerika of Azië. Maar op vakantie gaan betekent dat uw thuisblijvende collega’s de werklast moeten opvangen. Zo gaat u dit jaar zorgeloos op vakantie.

 • Minder werkdruk voor leraren basisonderwijs

  Minder werkdruk voor leraren basisonderwijs

  Het komt vaak voor dat leraren in het basisonderwijs te maken hebben met te hoge werkdruk. Om de werkdruk te verlichten stelt het kabinet een bedrag beschikbaar van € 430 miljoen. Met dit geld hoopt het kabinet maatregelen te kunnen nemen zodat leraren in het basisonderwijs écht verschil in de klas merken.

 • Senioren surveilleren vaker bij examens

  Senioren surveilleren vaker bij examens

  Steeds vaker maken scholen gebruik van externe surveillanten die opletten of er niet gespiekt wordt tijdens examens. Met name senioren zijn vaak te vinden in de gymlokalen vol eindexamenstudenten. Onlangs verscheen er in dagblad De Gelderlander een interview met Maaike Jonge-Poerink van Uitzendbureau 65plus.

 • Kinderen in combinatieklassen krijgen vaker minder goed onderwijs

  Kinderen in combinatieklassen krijgen vaker minder goed onderwijs

  Kinderen in een combinatieklas krijgen minder goed les dan leerlingen die alleen met leeftijdsgenoten het klaslokaal moeten delen. Dat komt met name doordat het lesgeven in combinatieklassen meer vraagt van de leraren. Dat blijkt uit een rapport van de Onderwijsinspectie. 

 • Welke flexibele arbeidsvormen zijn er?

  Welke flexibele arbeidsvormen zijn er?

  Bent u op zoek naar een manier om uw personeel zo rendabel mogelijk in te zetten binnen uw organisatie? Dan kunnen flexibele arbeidsvormen uitkomst bieden. Steeds meer bedrijven kiezen structureel voor een flexibele arbeidsvorm. Maar welke flexibele arbeidsvormen zijn er? 

 • Centrale examens gaan van start

  Centrale examens gaan van start

  Het is weer zover: de centrale examen gaan van start. Dat betekent een belangrijke periode voor leerlingen en het begin van het volwassen leven. Jaarlijks doen in Nederland bijna 200.000 leerlingen eindexamen. Ook dit jaar maakt een nieuwe lichting zich op voor de examenperiode. 

 • Oproep: rechtshandige 65-plussers gezocht

  Oproep: rechtshandige 65-plussers gezocht

  Bent u tussen de 65 en 80 jaar oud en bent u rechtshandig? Dan zijn onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen op zoek naar u! In een afstudeeronderzoek richten zij zich op de effecten van inspanning op het aanleren van een nieuwe motorische taak. Lees gauw meer. 

 • Uitzendbureau 65plus op 10 en 11 mei gesloten

  Uitzendbureau 65plus op 10 en 11 mei gesloten

  Op donderdag 10 mei is het Hemelvaartsdag. Net als alle bedrijven in Nederland zijn wij op Hemelvaartsdag gesloten. Daarnaast zijn wij ook op vrijdag 11 mei niet geopend. Lees er hier meer over. 

 • Minder lesuren inroosteren om werkdruk te verlagen

  Minder lesuren inroosteren om werkdruk te verlagen

  Scholen in het mbo en voortgezet onderwijs moeten overwegen om minder lesuren in te gaan roosteren. Dat vindt Arie Slob, minister van Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media. Door de afname van het aantal lesuren wordt volgens Slob de werkdruk voor zowel leraar als leerling verlicht.

 • Werklozen voortaan een jaar voor pensionering vrijgesteld van sollicitatieplicht

  Werklozen voortaan een jaar voor pensionering vrijgesteld van sollicitatieplicht

  Vanaf 1 mei versoepelt het Ministerie van Sociale Zaken de regels rondom de sollicitatieplicht voor 65-plussers. Formeel gezien gaat het om een vrijstelling van de sollicitatieplicht in het jaar vóór pensionering. De AOW-leeftijd is nu nog 66, dus dit geldt voor alle 65-plussers. Schuift de AOW-leeftijd op, dan volgt de sollicitatievrije periode. 

 • Hoe zit het met de vrije dagen in Nederland?

  Hoe zit het met de vrije dagen in Nederland?

  Werkt u in loondienst, dan had u op Koningsdag waarschijnlijk een doorbetaalde vrije dag. Toch is dit niet altijd zo. Hoe zit het met de vrije dagen in Nederland? Geldt dat ook voor Hemelvaart en Pinksteren? Lees hier alles over vrije dagen in Nederland.

 • Uitzendbureau 65plus steunt Alpe d’HuZes

  Uitzendbureau 65plus steunt Alpe d’HuZes

  Mara Koekkoek, Fleur Spaapen en Simone Deckers van team #FaMouS nemen op 7 juni deel aan de Alpe d’HuZes. Het team wil zes keer de Alpe d’Huez beklimmen en een sponsorbedrag van € 7.500 ophalen. Uitzendbureau 65plus steunt dit bijzondere doel. U ook?

 • Dag van de Arbeid: vier het werkleven

  Dag van de Arbeid: vier het werkleven

  1 Mei is het Internationale Dag van de Arbeid. In Nederland is het geen officiële feestdag, maar in de meeste landen wordt er dan feest gevierd. Maar waar staat de Dag van de Arbeid nu precies voor? Lees het hier.

 • 71-Jarige Tom werkt via Uitzendbureau 65plus

  71-Jarige Tom werkt via Uitzendbureau 65plus

  Wie zegt dat 65-plussers niet gewoon kunnen blijven werken? De 71-jarige Tom van Daalen is niet uit het veld te slaan en is voorlopig nog niet toe aan pensioen. Net als Tom zijn veel oudere mensen die op zoek naar een nieuwe uitdaging. Uitzendbureau 65plus koppelt gemotiveerde werknemers aan werkgevers in de regio.

 • Secretaressedag 2018: Waarom geen bedrijf zonder secretaresse kan

  Secretaressedag 2018: Waarom geen bedrijf zonder secretaresse kan

  Op 19 april is het Secretaressedag. Op deze dag vieren we in Nederland sinds 1989 het bestaan van deze belangrijke functie. Een secretaresse is namelijk hét aanspreekpunt van een bedrijf. Daar mag dus wel een blijk van waardering voor worden getoond. Laat daarom ook tijdens Secretaressedag 2018 uw blijk van waardering zien.

 • Ouders zetten leerkracht onder druk over schooladvies

  Ouders zetten leerkracht onder druk over schooladvies

  Slecht schooladvies? Dat moet de schuld zijn van de leraar. Sinds 2015 hebben leraren het laatste woord rondom het schooladvies van basisschoolleerlingen. Dat zorgt ervoor dat ouders leerkrachten onder druk zetten over schooladvies. En dat kan wel eens uit de hand lopen. 

 • Leraren basisscholen na tien jaar nog in te lage schaal

  Leraren basisscholen na tien jaar nog in te lage schaal

  Veel leraren in het basisonderwijs zitten nog in de laagste salarisschaal, blijkt uit cijfers van onderwijsinstelling DUO. Zo’n tien jaar geleden werd er afgesproken om de leraren beter te gaan betalen, maar de gemaakte afspraken blijven nog uit. 

 • Vier tips hoe overwerkte docenten behouden kunnen worden

  Vier tips hoe overwerkte docenten behouden kunnen worden

  U ziet het steeds vaker. Docenten op middelbare scholen stoppen binnen enkele jaren met lesgeven. Dat zorgt voor veel problemen, waaronder een tekort aan leraren. Hoe kunnen we die beginnende docenten behouden? Dit zijn vier tips hoe overwerkte docenten behouden kunnen worden. 

 • Een goede werk-privé balans bepaalt het werkgeluk

  Een goede werk-privé balans bepaalt het werkgeluk

  Hoe gelukkig bent u in uw werk? Uw werkgeluk wordt voor een groot deel bepaald door de balans tussen werk en privé. Een goede balans zorgt voor gelukkige medewerkers, zo blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek. Lees er hier meer informatie over.

 • Overheid onderzoekt verlaging van AOW-leeftijd

  Overheid onderzoekt verlaging van AOW-leeftijd

  Afgelopen week verscheen er in het nieuws dat binnen het ministerie van Sociale Zaken bezien wordt of de AOW-leeftijd kan worden aangepast. Dit om vakbonden te verleiden akkoord te gaan met een nieuw pensioenstelsel. Voorlopig onderzoekt de overheid de voor- en nadelen van de verlaging van de AOW-leeftijd.

 • Ouderen blijven steeds langer vitaal

  Ouderen blijven steeds langer vitaal

  Mensen in Nederland worden niet alleen ouder: men blijft ook langer fit en vitaal. Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat Nederlanders langer vrij blijven van fysieke ongemakken. Meer weten? Lees hier de uitkomsten van het onderzoek. 

 • Werken als hybride docent? Bekijk de app

  Werken als hybride docent? Bekijk de app

  Er zijn ruim 50.000 hybride docenten in Nederland. Het expertisecentrum Hybride Docent heeft een applicatie gelanceerd waarmee hoogopgeleiden inzicht krijgen in hoe zij hun huidige baan met het leraarschap kunnen combineren. 

 • Zo krijgen ondernemers meer vrijheid en zekerheid met payroll

  Zo krijgen ondernemers meer vrijheid en zekerheid met payroll

  Kiest u ervoor om te werken als zzp’er, dan kiest u voor vrijheid, flexibiliteit, het volgen van uw passie en werken aan een toekomst voor uw bedrijf. Het ondernemerschap is spannend en stimuleert persoonlijke ontwikkeling. Toch zijn er als zzp’er een aantal onzeker factoren, ondernemersrisico’s en administratieve knelpunten. Dan kan een payroll systeem de juiste oplossing zijn. U zorgt voor meer vrijheid en zekerheid met payroll.

 • Nieuwe functieomschrijvingen basisschoolleraren in de maak

  Nieuwe functieomschrijvingen basisschoolleraren in de maak

  Het beroep van leraren is de laatste jaren zo sterk veranderd, dat de vakbonden een groots idee hebben geopperd: op korte termijn moeten er nieuwe functiebeschrijvingen voor basisschoolleerkrachten en leerkrachten in het speciaal onderwijs komen. Lees er hier meer over.

 • Meer Nederlanders wisselden van baan

  Meer Nederlanders wisselden van baan

  In 2017 zijn meer Nederlanders van baan veranderd. Vorig jaar kozen ruim 650.000 mensen een ander beroep: dit is bijna een kwart meer dan in 2014. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 

 • Payroll en ziekte: wat heb ik eraan als werkgever?

  Payroll en ziekte: wat heb ik eraan als werkgever?

  Werkgevers in Nederland zijn wettelijk verplicht om 70 procent van het loon bij ziekte van een medewerker door te betalen. Dit kan soms afwijken aan de hand van bepalingen in het cao. Zo kan het zijn dat een zieke medewerker het eerst jaar zelfs 100 procent van het loon ontvangt. Hoe zit het met ziekte binnen uw onderneming? Lees wat payrollen voor uw organisatie kan betekenen.

 • Wijzigingen van waardeoverdracht pensioen

  Wijzigingen van waardeoverdracht pensioen

  Vanaf 1 maart is de Wet waardeoverdracht klein pensioen in werking gegaan. Dit wetsvoorstel wijzigt de Pensioenwet, de Wet verplichte beroepspensioenregeling en de Invoerings- en aanpassingswet Pensioenwet. Maar wat betekent dit nu voor u? Lees hier alles over de eerste wijzigingen van de Wet waardeoverdracht klein pensioen.

 • Zestigplussers doen belastingaangifte kort na 1 maart

  Zestigplussers doen belastingaangifte kort na 1 maart

  Nederlanders kunnen tot 1 mei weer belastingaangifte doen. Een groot deel van de mensen heeft het voornemen dit in het begin van de aangifteperiode te doen, maar niet iedereen komt deze belofte na. Mensen boven de zestig zijn echter het meest vastberaden 93,1% van 65-plussers doet kort na 1 maart aangifte. Landelijk ligt dit cijfer op 81,1%, blijkt uit onderzoek onder de mensen die de aangifte invullen. 

 • Ouderen onmisbaar op arbeidsmarkt

  Ouderen onmisbaar op arbeidsmarkt

  AOW-gerechtigde medewerkers zijn een zegen voor de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld wanneer deze ad hoc te maken krijgt met een groot tekort aan deskundige arbeidskrachten. Maar liefst 40 procent van de werkgevers heeft ervaring met gepensioneerd personeel. Lees er hier meer over.

 • 65-Plussers geven fors meer geld uit aan vakantie

  65-Plussers geven fors meer geld uit aan vakantie

  In de eerste maanden van het jaar steken veel Nederlanders de koppen bij elkaar om hun zomervakantie te plannen. Wat blijkt nu? In de komende vijf jaar geven 65-plussers maar liefst een half miljard euro meer uit aan vakantie. Lees er hier meer informatie over. 

 • Invloed tv-programma De Luizenmoeder op imago leerkracht

  Invloed tv-programma De Luizenmoeder op imago leerkracht

  Televisieprogramma De Luizenmoeder is mateloos populair. Wekelijks kijken er zo’n 3,4 miljoen Nederlanders naar de hitserie over het wel en wee op een fictieve basisschool. Welke invloed heeft het tv-programma op het imago van basisschoolleerkrachten? 

 • Werkgevers zetten zich in voor werknemers op leeftijd

  Werkgevers zetten zich in voor werknemers op leeftijd

  Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (Nidi) heeft onderzoek gedaan naar de ervaringen van werkgevers met oudere werknemers. Wat blijkt? Nu de AOW-leeftijd stijgt, voelen werkgevers de druk om werknemers op leeftijd aan het werk te houden. Lees er meer over op de blog van Uitzendbureau 65plus.

 • Groot deel 60-plussers dagelijks online

  Groot deel 60-plussers dagelijks online

  80 Procent van de 60-plussers is iedere dag actief op internet. Toch waarschuwt seniorenorganisatie KBO-PCOB dat niet iedereen goed genoeg is voorbereid op de digitale toekomst. Lees er meer over op de weblog van Uitzendbureau 65plus.

 • Ook tekort aan leerkrachten vervolgopleidingen

  Ook tekort aan leerkrachten vervolgopleidingen

  Er is een groot tekort aan gediplomeerde docenten. Niet alleen op basisscholen, maar ook op middelbare scholen en mbo-, hbo- en wo-opleidingen. Lees op de nieuwsblog van Uitzendbureau 65plus meer over het lerarentekort.

 • In het najaar verschijnt The Voice Senior

  In het najaar verschijnt The Voice Senior

  The Voice of Holland is een grote tv-hit: de talentenjacht is momenteel in het achtste seizoen. Onlangs heeft producent Talpa aangegeven met een nieuwe versie van The Voice of Holland te komen: The Voice Senior.

 • Leerkrachten ervaren meer en meer regelstress

  Leerkrachten ervaren meer en meer regelstress

  In het basisonderwijs werd enkele jaren geleden afgesproken dat leerkrachten minder te maken zouden krijgen met regels en administratie. Nu blijkt dat deze ambitie niet is gehaald. Basisschoolmedewerkers hebben het idee dat ze steeds meer tijd besteden aan regelzaken. 
   

 • De voorgenomen wijzigingen rondom payroll

  De voorgenomen wijzigingen rondom payroll

  Het kabinet wil wijzigingen doorvoeren op het gebied van payrolling. Maar wat gaat er precies veranderen en welke gevolgen hebben deze veranderingen? Lees er meer over op de weblog van 65plus Payroll Professionals. 

 • Aparte AOW-regeling voor zware beroepen niet werkbaar

  Aparte AOW-regeling voor zware beroepen niet werkbaar

  Al geruime tijd klinken er kritische geluiden over de opschuivende AOW-leeftijd, met name voor medewerkers in zware beroepen. Als oplossing werd er al gesproken over een aparte AOW-regeling met flexibel pensioen. Volgens economisch instituut SEO is zo’n aparte AOW-regeling niet werkbaar. 

 • Belangrijke veranderingen in het onderwijs in 2018

  Belangrijke veranderingen in het onderwijs in 2018

  Vanaf 1 januari zijn er enkele (wets)wijzigingen doorgevoerd, die van invloed zijn op het onderwijs in Nederland. Bekijk op de weblog van 65plus In het Onderwijs een overzicht met de belangrijkste wijzigingen voor 2018.
   

 • Belastingdienst maakt fout rondom AOW-leeftijd

  Belastingdienst maakt fout rondom AOW-leeftijd

  De afgelopen twee maanden zijn er door de Belastingdienst ten onrechte brieven verstuurd naar Nederlanders die de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt. De Belastingdienst geeft toe dat er een fout is gemaakt.

 • ‘Verhoog AOW-uitkering voor kwetsbare ouderen’

  ‘Verhoog AOW-uitkering voor kwetsbare ouderen’

  Seniorenorganisatie KBO-PCOB pleit voor een verhoging van de AOW-uitkering voor kwetsbare ouderen. Deze groep heeft veelal een grotere zorgvraag, maar kan de zorgkosten niet dragen vanwege hun kleine portemonnee.

 • Checklist: zó vindt u een goede payrollorganisatie

  Checklist: zó vindt u een goede payrollorganisatie

  Wilt u als werkgever gebruikmaken van payrolling? U wilt in deze gevallen kunnen vertrouwen op een professionele partij die transparant handelt en voldoende financiële draagkracht heeft. Lees er hier meer over. 

 • De AOW-uitkering per 1 januari 2018

  De AOW-uitkering per 1 januari 2018

  Bereikt u in 2018 de AOW-gerechtigde leeftijd? Wanneer u de AOW- leeftijd bereikt, dan ontvangt u vanuit de overheid een AOW-uitkering. Bekijk hier een overzicht van recente AOW-bedragen die in uw situatie gelden.

 • Woord van het Jaar 2017 is ‘plofklas’

  Woord van het Jaar 2017 is ‘plofklas’

  Onlangs is door Onze Taal en NTR het Woord van het Jaar 2017 gekozen. Uit de verkiezing kwam het woord ‘plofklas’ als populairste woord uit de bus. Volgens de organisatie hebben vooral veel leraren hun stem uitgebracht. 

 • Vijf HR-trends voor 2018

  Vijf HR-trends voor 2018

  Het nieuwe jaar heeft zich alweer aangediend! Wat gaat er in 2018 op het gebied van human resources gebeuren? Volgens HR-platform HR Praktijk zijn er vijf trends te bespeuren. Uitzendbureau 65plus zet ze voor u op een rijtje.

 • Nieuwe werkgever? Tips voor uw pensioen

  Nieuwe werkgever? Tips voor uw pensioen

  Wisselt u van werkgever? Dan is het belangrijk om enkele zaken rondom uw pensioen in acht te nemen. Want neemt u uw pensioen mee of bouwt u bij verschillende pensioenregelingen pensioen op? Lees er meer over op onze blog.

 • Kinderen in groep 3 en 4 krijgen al huiswerk

  Kinderen in groep 3 en 4 krijgen al huiswerk

  Steeds vaker krijgen basisschoolkinderen huiswerk mee. Scholen beginnen steeds vroeger met huiswerk: op een kwart van de Nederlandse basisscholen krijgen kinderen in groep 3 en 4 al huiswerk mee. Deskundigen staan hier kritisch tegenover. 

 • Jongeren sporten minder, ouderen juist meer

  Jongeren sporten minder, ouderen juist meer

  Jongeren zijn de afgelopen jaren minder gaan sporten, terwijl 65-plussers juist vaker en langer bewegen. Dit blijkt uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) voor het Mulier Instituut.

 • Invallers worden in zonnetje gezet

  Invallers worden in zonnetje gezet

  Onlangs is er een campagne gestart: ‘Ode aan de invaller’. Het afgelopen schooljaar stonden er maar liefst 24.401 invallers voor de klas. Deze invallers helpen de scholen uit de brand als de leraren ziek zijn. 

 • Leerkrachten werken langer door

  Leerkrachten werken langer door

  Pensioenfonds ABP heeft onlangs onderzoek uitgevoerd naar de gemiddelde pensioenleeftijd van leerkrachten. Wat blijkt? In het onderwijs stijgt de gemiddelde pensioenleeftijd naar ruim 64 jaar. Ook werken steeds meer mensen door na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd.

 • De geschiedenis van de AOW

  De geschiedenis van de AOW

  De Algemene Ouderdomswet viert haar zestigste verjaardag. In de loop der jaren is er veel veranderd in deze oudedagvoorziening. Lees meer informatie op de blog van Uitzendbureau 65plus, hét uitzendbureau voor mensen die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. 

 • Onderzoek duurzame inzetbaarheid 55-plussers

  Onderzoek duurzame inzetbaarheid 55-plussers

  Werknemers voelen er weinig voor om zich aan het einde van hun loopbaan nog om te scholen of van baan te veranderen om inzetbaar te blijven. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken.
   

 • Cao-onderhandelingen voortgezet onderwijs opgeschort

  Cao-onderhandelingen voortgezet onderwijs opgeschort

  De onderhandelingen voor een nieuwe cao in het voortgezet onderwijs liggen tijdelijk stil. Onderwijsbond AOb en werkgeversorganisatie VO-raad willen de resultaten van de cao-onderhandelingen eerst afstemmen met hun achterban. 

 • Voorstel: basisinkomen voor werkloze 55-plussers

  Voorstel: basisinkomen voor werkloze 55-plussers

  Antoinette Hertsenberg, presentatrice van televisieprogramma Radar, bood de Tweede Kamer onlangs een petitie aan. Deze petitie was meer dan 113.000 keer getekend. Volgens Hertsenberg moet er een experiment komen met een gegarandeerd inkomen voor werkloze 55-plussers.

 • Werkgevers vrezen uitval werknemers met zwaar beroep

  Werkgevers vrezen uitval werknemers met zwaar beroep

  Uit recent onderzoek blijkt dat steeds meer werkgevers achter het flexibel pensioen staan. Zij vrezen dat werknemers met een zwaar beroep de verder opschuivende AOW-leeftijd niet halen en arbeidsongeschikt raken.

 • Toch bezuinigingen in het onderwijs

  Toch bezuinigingen in het onderwijs

  Kabinet Rutte III kondigde eerder aan niet te zullen bezuinigen op het onderwijs, maar komt nu terug op dit besluit. In het basisonderwijs worden alsnog tientallen miljoenen euro’s bezuinigd. Lees er hier meer informatie over. 

 • Onderwijsraad uit kritiek op onderwijsbeleid

  Onderwijsraad uit kritiek op onderwijsbeleid

  De VO-raad heeft onlangs felle kritiek geuit op het onderwijsbeleid van kabinet Rutte III. Zo vindt voorzitter Paul Rosenmöller dat de kabinetsplannen voor vernieuwing van het onderwijs op middelbare scholen ‘een lege huls zijn’. 

 • 55-Plussers functioneren soms beter dan jongere collega’s

  55-Plussers functioneren soms beter dan jongere collega’s

  Het Sociaal Cultureel Planbureau presenteerde onlangs de uitkomsten van een enquête. Hieruit blijkt dat 55-plussers op hetzelfde niveau als jongere medewerkers presteren. Sterker nog: in sommige gevallen functioneren ze zelfs beter. Lees er hier meer over.

 • Hoofddemograaf CBS over stijging AOW-leeftijd

  Hoofddemograaf CBS over stijging AOW-leeftijd

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde onlangs de nieuwe cijfers over de levensverwachting. Deze cijfers worden gebruikt om de AOW-gerechtigde leeftijd vast te stellen. Volgens de hoofddemograaf van CBS hoeft de leeftijd in 2023 niet verhoogd te worden.

 • Uitzendkracht Siemie Witke in dagblad Trouw

  Uitzendkracht Siemie Witke in dagblad Trouw

  Dagblad Trouw schonk deze week aandacht aan de stijgende levensverwachting en de koppeling van de AOW-gerechtigde leeftijd aan deze levensverwachting. Trouw interviewde Siemie Witke, een 65-plusser die via Uitzendbureau 65plus wordt uitgezonden als surveillant. 
   

 • Brabant heeft tekort aan schoonmakers en chauffeurs

  Brabant heeft tekort aan schoonmakers en chauffeurs

  De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Er is niet alleen dringend behoefte aan medewerkers in de ICT en techniek, maar ook aan schoonmakers, chauffeurs, hoveniers, koks en horecamedewerkers. Met name in Brabant is er volop vraag naar deskundig personeel. 

 • Hoogleraar over payrollplannen nieuw kabinet

  Hoogleraar over payrollplannen nieuw kabinet

  Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg, is positief kritisch over de payrollplannen van het nieuwe kabinet. Volgens Wilthagen zijn de plannen een verademing. Lees er hier meer over. 

 • Arie Slob wordt minister onderwijs

  Arie Slob wordt minister onderwijs

  Mark Rutte, formateur van kabinet Rutte III, heeft op 26 oktober samen met de koning het kabinet beëdigd. Arie Slob wordt minister voor het basis- en voortgezet onderwijs. Lees er hier meer over. 

 • Veelgestelde vragen over payroll

  Veelgestelde vragen over payroll

  Werken via een payrollconstructie biedt voordelen voor zowel werkgever als werknemer. Toch weten veel mensen nog niet wat payroll precies inhoudt en welke mogelijkheden er zijn. 65plus Payroll Professionals geeft u graag antwoord op enkele veelgestelde vragen over payrolling.

 • Meer vraag naar uitzendwerk

  Meer vraag naar uitzendwerk

  Er is steeds meer vraag naar uitzendwerk, zo blijkt uit recente cijfers van brancheorganisatie ABU. Uitzendkrachten maken meer uren en uitzendbureaus hebben een hogere omzet gerealiseerd. Lees er hier meer informatie over. 

 • De belangrijkste reacties op het regeerakkoord

  De belangrijkste reacties op het regeerakkoord

  Afgelopen dinsdag hebben VVD, CDA, D66 en ChristenUnie een akkoord bereikt. Na maandenlange onderhandelingen, ligt er nu een voorlopig regeerakkoord. Lees hier enkele reacties van werkgevers- en werknemersorganisaties op het regeerakkoord. 

 • Sollicitatie? Zo pakt u het gesprek aan

  Sollicitatie? Zo pakt u het gesprek aan

  Bent u op banenjacht, dan zult u regelmatig een sollicitatie hebben. Hoe laat u tijdens het sollicitatiegesprek een onuitwisbare indruk achter? Uitzendbureau 65plus geeft u enkele tips waarmee u zich door ieder kennismakingsgesprek slaat. 

 • Meer leerkrachten werken door na pensioen

  Meer leerkrachten werken door na pensioen

  Er is een flinke stijging in het aantal leerkrachten dat doorwerkt na de pensioengerechtigde leeftijd: de afgelopen twee jaar is dit aantal maar liefst verviervoudigd. Onderwijsinstellingen en -organisaties schrijven deze stijging toe aan het lerarentekort.
   

 • Tekort aan vakkundig schoonmaakpersoneel

  Tekort aan vakkundig schoonmaakpersoneel

  Het gaat goed met de Nederlandse schoonmaakbedrijven: ze halen meer en meer opdrachten binnen. De keerzijde is dat er te weinig personeel voorhanden is om deze opdrachten te vervullen. Lees er hier meer over. 

 • Ideeën voor beter onderwijs

  Ideeën voor beter onderwijs

  Aan het begin van het schooljaar besteedde NPO Radio 1 aandacht aan het onderwijs in Nederland. Aan de hand van deze themaweek hebben honderden luisteraars ideeën ingestuurd om het onderwijs te verbeteren. Lees er hier meer over. 
   

 • Werknemers krijgen vaker een burn-out

  Werknemers krijgen vaker een burn-out

  Werknemers in Nederland hebben steeds vaker te maken met een burn-out of met overspannenheid. Volgens het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten bestaat 40 procent van alle meldingen bij bedrijfsartsen uit dit soort klachten.

 • Veel werk en weinig personeel in transportsector

  Veel werk en weinig personeel in transportsector

  Het gaat goed met de transportsector. Zo goed zelfs, dat er een tekort aan chauffeurs en andere medewerkers dreigt. Het aantrekken van nieuw personeel lijkt steeds moeilijker te worden. Lees er hier meer over. 

 • Belangrijkste investeringen uit Miljoenennota

  Belangrijkste investeringen uit Miljoenennota

  Afgelopen dinsdag stond Nederland in het teken van Prinsjesdag: de dag dat de regering de plannen en budgetten voor het komende jaar presenteert. Bekijk hier een overzicht met de meest belangrijke punten uit de Miljoenennota.
   

 • Leeftijdsdiscriminatie niet apart strafbaar stellen

  Leeftijdsdiscriminatie niet apart strafbaar stellen

  Politieke partij 50PLUS wil leeftijdsdiscriminatie strafbaar stellen in een aparte wet. Minister Stef Blok van Veiligheid en Justitie heeft de Tweede Kamer geadviseerd dit niet te doen. Volgens hem zijn genoeg andere mogelijkheden om het probleem aan te pakken.

 • Grootste stijging uitzenduren in tien jaar

  Grootste stijging uitzenduren in tien jaar

  Het totaal aantal uitzenduren is in het tweede kwartaal van 2017 met 4,2 procent toegenomen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. Dit is de grootste stijging in ruim tien jaar. Lees hier meer over deze gunstige ontwikkeling. 
   

 • Meer aanmeldingen voor lerarenopleidingen

  Meer aanmeldingen voor lerarenopleidingen

  Dit schooljaar starten meer studenten aan een pabo-opleiding dan vorig jaar. Het aantal aanmeldingen steeg met 7,6 procent van 6.144 naar 6.610. Een bijzondere ontwikkeling, aangezien het lerarenberoep al enkele jaren onder druk staat.
   

 • Maaltijdbezorgdienst Deliveroo mogelijk voor rechter

  Maaltijdbezorgdienst Deliveroo mogelijk voor rechter

  Maaltijdbezorgdienst Deliveroo wil alleen nog met ZZP’ers werken. Vakbond CNV is het niet eens met de aangekondigde maatregel: de vakbond onderzoekt de mogelijkheden om Deliveroo juridisch aan te pakken.

 • Werknemer die AOW nadert heeft recht op transitievergoeding

  Werknemer die AOW nadert heeft recht op transitievergoeding

  Afgelopen juli heeft het gerechtshof uitspraak gedaan in een opvallende zaak rondom de transitievergoeding. Een werknemer krijgt van zijn ex-werkgever geen transitievergoeding omdat hij enkele maanden van de AOW-gerechtigde leeftijd verwijderd is. 

 • NPO Radio 1 in teken van onderwijs

  NPO Radio 1 in teken van onderwijs

  Vanaf deze week zijn alle (basis)scholen in Nederland weer begonnen. Dit is aanleiding voor NPO Radio 1 om aandacht te schenken aan het onderwijs. Van 3 t/m 8 september is het motto van de publieke radiozender ‘NPO Radio 1 bij de les’.

 • Zittend beroep? Neem deze tips in acht

  Zittend beroep? Neem deze tips in acht

  Nederland is Europees kampioen stoelzitten, want gemiddeld zitten wij 8,7 uur per dag. Veel zitten is slecht voor uw gezondheid. Uitzendbureau 65plus heeft enkele tips opgesteld waarmee u het aantal zituren zult verminderen. Lees hier meer!

 • Veel animo voor particulier basisonderwijs

  Veel animo voor particulier basisonderwijs

  Particuliere basisscholen winnen aan populariteit, met name omdat deze scholen kleinere klassen hanteren. Steeds meer ouders willen hun kinderen op een particuliere school plaatsen en dit soort scholen groeit dan ook gestaag. Lees er hier meer informatie over. 

 • Het gaat beter met de pensioenen

  Het gaat beter met de pensioenen

  Na jaren van misère is er eindelijk goed nieuws te melden rondom de pensioenen: de dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen stijgt. Wat betekent dit? Lees er hier meer informatie over. 

 • Bespaar kosten dankzij payroll

  Bespaar kosten dankzij payroll

  Een veelgehoord bezwaar bij payrolling is dat dit duurder is dan medewerkers zelf in dienst nemen. Dit is echter een misvatting. Met payroll bespaart u namelijk kosten! Hoe? Lees er hier meer over.
   

 • OV-bedrijven vrezen groot tekort buschauffeurs

  OV-bedrijven vrezen groot tekort buschauffeurs

  De grootste Nederlandse OV-bedrijven waarschuwen dat er buslijnen gaan uitvallen omdat zij te weinig chauffeurs kunnen aannemen. De komende tien jaar gaan bij veel bedrijven de buschauffeurs met pensioen en vooralsnog zijn er te weinig jongeren die hun plek innemen.
   

 • Voorspelling arbeidsmarkt in basisonderwijs

  Voorspelling arbeidsmarkt in basisonderwijs

  Het ministerie van Onderwijs laat jaarlijks arbeidsmarktramingen uitvoeren in het basisonderwijs. Deze ramingen geven inzicht in de leerlingenaantallen en de aantal beschikbare leraren. Lees er hier meer informatie over.

 • Uitzendbureau 65plus neemt deel aan 50PlusBeurs

  Uitzendbureau 65plus neemt deel aan 50PlusBeurs

  Van 19 t/m 23 september is de Jaarbeurs Utrecht het decor voor de 50PlusBeurs. De beurs wordt al 25 jaar op rij georganiseerd en daarom heeft de organisatie deze editie omgedoopt tot Silver Edition. Lees hier meer en ontvang 50% korting op uw toegangskaart. 
   

 • Buitenland in trek bij Nederlandse studenten

  Buitenland in trek bij Nederlandse studenten

  Studeren in het buitenland wordt steeds populairder. Veel studenten wijken hierbij uit naar buurland België, waar ze kiezen voor studies als geneeskunde, diergeneeskunde en psychologie. Lees er hier meer informatie over.

 • Meer en meer mensen aan het werk

  Meer en meer mensen aan het werk

  Goed nieuws: het werkloosheidscijfer in Nederland blijft dalen. Uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat minder dan 5 procent van de beroepsbevolking op zoek is naar een baan. 

 • Werknemers basisonderwijs verdienen minder

  Werknemers basisonderwijs verdienen minder

  Er is veel gaande in het onderwijs, en met name de salarissen staan ter discussie. Uit recent onderzoek blijkt dat leraren en schoolleiders in het basisonderwijs fors minder verdienen dan vergelijkbare werknemers in de particuliere sector. 

 • Verbeterde financiële positie ZZP’ers

  Verbeterde financiële positie ZZP’ers

  ZZP’ers zijn positiever over hun financiële situatie dan twee jaar geleden. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureaus TNO en CBS. Met name ZZP’ers in de bouw hebben een verbeterde financiële positie. Lees er hier meer over.

 • Wat te doen bij schade tijdens valet parking?

  Wat te doen bij schade tijdens valet parking?

  Steeds vaker wordt bij evenementen, hotels en vliegveldparkeerplaatsen valet parking aangeboden. Handig, maar hoe zit het als je je auto met schade terugkrijgt of als je auto wordt gestolen? Wie betaalt dan de schade?

 • Veilig werken met de heftruck

  Veilig werken met de heftruck

  In Nederland gebeuren jaarlijks duizenden incidenten en ongevallen met heftrucks. Hoog tijd om veiligheid op de vorkheftruck (nog) meer te promoten. Vakbond FNV heeft enkele do’s en don’ts opgesteld voor werken met de heftruck. 

 • Ouderen steeds vaker op social media

  Ouderen steeds vaker op social media

  Uit recent onderzoek blijkt dat ouderen steeds meer gebruikmaken van social media. Senioren zijn met een ware inhaalslag bezig. Lees hier meer over de uitkomsten van het onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

 • Schrijf u in bij Uitzendbureau 65plus en vind werk

  Schrijf u in bij Uitzendbureau 65plus en vind werk

  Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u graag (blijven) werken? Dan biedt Uitzendbureau 65plus dé uitkomst. U kunt onder uw eigen voorwaarden blijven doorwerken waarbij u zelf bepaalt wanneer u wilt werken en hoeveel uur per week.

 • Zomer 2017: meer Nederlanders op vakantie

  Zomer 2017: meer Nederlanders op vakantie

  De zomer is de periode dat Nederlanders massaal op vakantie gaan. Uit onderzoek van NBTC-Nipo Research blijkt dat dit jaar – voor het derde jaar op rij – meer Nederlanders de koffers pakken en op reis gaan.
   

 • Scholen en leraren overbelast door eisen sectororganisaties

  Scholen en leraren overbelast door eisen sectororganisaties

  Wetenschappers hebben zich gebogen over de hoge werkdruk die scholen, bestuurders en leerkrachten ervaren. Volgens hen worden zij overbelast door de eisen van sectorraden, overlegorganen, belangengroepen, platforms en projectbureaus. Lees er hier meer over!

 • Vakantiekrachten nodig? Kies voor 65plus!

  Vakantiekrachten nodig? Kies voor 65plus!

  Zoekt u tijdens de vakantieperiode medewerkers die u kunnen ondersteunen? Schakel ditmaal geen studenten of scholieren in, maar kies voor de ervaren uitzendkrachten van Uitzendbureau 65plus! Lees hier meer over de vele voordelen.

 • Zó ziet werk er in 2025 uit

  Zó ziet werk er in 2025 uit

  Onlangs is onderzoek gedaan naar de toekomst van werk in 2025. Wat staat ons te wachten? Vergaande digitalisering, samenwerken in netwerken, minder managers, meer zelfsturing en de werkomgeving als verbindende factor. Uitzendbureau 65plus vertelt u graag meer. 
   

 • Werkgever pakt oorzaak burn-out vaak niet aan

  Werkgever pakt oorzaak burn-out vaak niet aan

  65 Procent van de werknemers die uitvallen door een burn-out, beschouwt dit als een arbeidsongeval. Meer dan de helft heeft echter het gevoel dat hun werkgever niets heeft geleerd van de situatie. Dit zijn enkele conclusies uit een onderzoek van Zilveren Kruis en Kantar Public. 

 • Zeeland maakt kennis met de conciërge 2.0

  Zeeland maakt kennis met de conciërge 2.0

  Conciërges op scholen moeten van steeds meer markten thuis zijn. Zij moeten niet enkel de koffieapparaten bijvullen, de absentielijsten bijhouden en veelvoorkomende klussen oppakken: er wordt meer van hen verwacht. Tachtig conciërges in Zeeland schoolden zich om tot conciërge 2.0.
   

 • Dag van de Schoonmaker op 15 juni

  Dag van de Schoonmaker op 15 juni

  15 Juni is uitgeroepen tot Dag van de Schoonmaker. Vorig jaar werd deze dag in het leven geroepen en dit jaar wordt de schoonmaker voor de tweede keer in het zonnetje gezet. Lees er hier meer over!

 • Door lerarentekort staan pabostudenten voor de klas

  Door lerarentekort staan pabostudenten voor de klas

  In Nederland is een tekort aan basisschoolleraren, met name in de Randstad. Basisscholen zetten daarom pabostudenten voor de klas die hun studie nog niet eens hebben afgerond. De scholen proberen de studenten op allerlei manieren te werven. 

 • Dit wijzigt er in de Arbowet per 1 juli 2017

  Dit wijzigt er in de Arbowet per 1 juli 2017

  Op 1 juli 2017 worden er wijzigingen doorgevoerd in de Arbowet – met name op het gebied van ziekteverzuim en het inschakelen van bedrijfsartsen. Bekijk hier een overzicht met de belangrijkste wijzigingen.

 • 65plus feliciteert Efteling met 65ste verjaardag

  65plus feliciteert Efteling met 65ste verjaardag

  Onze gewaardeerde opdrachtgever Efteling bestaat op 31 mei maar liefst 65 jaar. Al enkele jaren werkt Uitzendbureau 65plus met dit Brabantse pretpark. Wij feliciteren Efteling dan ook van harte met dit unieke jubileum!

 • 65plus draagt promoverend NAC Breda warm hart toe

  65plus draagt promoverend NAC Breda warm hart toe

  Het is u vast niet ontgaan: de afgelopen weken vond de nacompetitie van de Eredivisie en Eerste Divisie plaats. NAC Breda – onze buurman – is afgelopen zondag gepromoveerd naar de Eredivisie! Wij feliciteren de voetbalclub met deze bijzondere prestatie.
   

 • 5 Factoren voor een slechte werkplek

  5 Factoren voor een slechte werkplek

  Wat voor een werkplek hebben uw medewerkers? Zitten de medewerkers in één rumoerige ruimte of heeft iedere werknemer een eigen kantoor met veel daglicht? Manutan, leverancier van kantoorbenodigdheden, heeft onderzocht wat slechte werkplekken zijn.

 • De rol van de surveillant bij eindexamens

  De rol van de surveillant bij eindexamens

  De afgelopen weken vonden de eindexamens plaats. Bij deze eindexamens zijn niet alleen docenten en vakdocenten betrokken, maar ook externe surveillanten en examinatoren. Lees hier meer informatie over de rol van deze medewerkers.

 • Ook langdurig werklozen weer aan het werk

  Ook langdurig werklozen weer aan het werk

  Het gaat goed met de economie, dat kan u niet ontgaan zijn. Jongeren en tijdelijk werklozen vonden de afgelopen periode sneller een baan, maar nu lijken ook de langdurig werklozen te profiteren van het economisch herstel. 

 • Aandacht voor leerstijlen tijdens huiswerkbegeleiding

  Aandacht voor leerstijlen tijdens huiswerkbegeleiding

  Heeft u op uw school een groep leerlingen die huiswerkbegeleiding nodig heeft? Dan is het goed om hierbij de verschillende leerstijlen in acht te nemen. Met de juiste begeleiding zullen de studenten grote stappen zetten. Lees hier meer over de diverse manieren van leren. 

 • Een leven lang leren is een must

  Een leven lang leren is een must

  Onlangs heeft de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) de Nederlandse economie onder de loep genomen. Volgens de OESO is het essentieel dat Nederlandse werknemers zich blijven ontwikkelen en nieuwe vaardigheden leren die passen bij de economische en sociale veranderingen. 
   

 • 4 Redenen om een directiechauffeur in te schakelen

  4 Redenen om een directiechauffeur in te schakelen

  Wilt u binnen uw bedrijf gebruikmaken van privéchauffeurs of directiechauffeurs? Deze medewerkers bieden veel praktische voordelen. Voordelen voor de betreffende passagier, maar ook voor u als werkgever. Lees hier vier redenen waarom u een directiechauffeur in zou moeten schakelen.

 • Oudere werknemer aannemen? De pluspunten op een rij

  Oudere werknemer aannemen? De pluspunten op een rij

  Sommige werkgevers staan nogal eens sceptisch tegenover het aannemen van ouderen. Zonde, want oudere werknemers brengen diverse voordelen met zich mee. Lees hier enkele pluspunten van werken met ouder personeel. 

 • Conciërge Waldorf Astoria Hotel wint conciërgeprijs

  Conciërge Waldorf Astoria Hotel wint conciërgeprijs

  De Amsterdamse Jaimy Steenmeijer (24) is onlangs onderscheiden met een bijzondere prijs: hij is tweede geworden bij de Marjorie Silverman Awards. Deze prestigieuze awards zijn het wereldkampioenschap voor conciërges. 

 • Dag van de Arbeid: wat wordt er gevierd?

  Dag van de Arbeid: wat wordt er gevierd?

  Op 1 mei is het Internationale Dag van de Arbeid. In Nederland wordt deze feestdag niet gevierd, maar in tal van andere (Europese) landen wel. Wat houdt deze feestdag exact in? U leest het hier!

 • Taxi-app Uber breidt uit, maar kritiek houdt aan

  Taxi-app Uber breidt uit, maar kritiek houdt aan

  Taxidienst Uber is vanaf 2012 al beschikbaar in de Randstad, maar sinds kort kan men ook in Eindhoven gebruikmaken van de taxi-app. Uber breidt haar diensten uit, maar de kritiek op het bedrijf houdt aan. Lees hier meer.

 • Nut (en noodzaak) van ‘administratieve rompslomp’

  Nut (en noodzaak) van ‘administratieve rompslomp’

  In het onderwijs kampen veel medewerkers met een hoge werkdruk, veroorzaakt door de vele administratieve taken. In een opinieartikel in dagblad Trouw wordt het nut (en noodzaak) van deze ‘administratieve rompslomp’ toegelicht. 
   

 • Maak kennis met de secretaresse 2.0

  Maak kennis met de secretaresse 2.0

  Zet u uw secretaresse in het zonnetje? Donderdag is het Secretaressedag. Maar welke rol neemt de secretaresse vandaag de dag in? Hotelketen Regardz voerde een onderzoek uit naar de secretaresse van de toekomst: de secretaresse 2.0.

 • Payrolling: enkele fabels ontkracht

  Payrolling: enkele fabels ontkracht

  Nederland telt zo’n 200.000 payrollers. Dit zijn medewerkers die werken via een payroll- of uitzendorganisatie. Rondom payroll doen zich nogal eens wat fabels de ronde. Lees hier enkele fabels die door 65plus Payroll Professionals worden ontkracht. 

 • ZZP'er worstelt met balans tussen werk en privé

  ZZP'er worstelt met balans tussen werk en privé

  Zelfstandig ondernemers hebben meer moeite met de balans tussen werk en privé dan werknemers, zo blijkt uit onderzoek van promovenda Anne Annink van de Erasmus Universiteit. Lees er hier meer over. 
   

 • Gelukkige juf of meester? Gelukkige kinderen

  Gelukkige juf of meester? Gelukkige kinderen

  Uit recent onderzoek van de Universiteit van Antwerpen blijkt dat kinderen gelukkiger zijn wanneer hun leerkracht ook gelukkig is. Lees hier meer informatie over het onderzoek en de uitkomsten. 

 • Onderzoek naar werkdruk in diverse beroepsgroepen

  Onderzoek naar werkdruk in diverse beroepsgroepen

  Koks, artsen, juristen, managers in de zakelijke dienstverlening en leerkrachten in het basisonderwijs ervaren de meeste werkdruk, zo blijkt uit recent onderzoek uitgevoerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek en de TNO. Lees er hier meer over.

 • Gemeente Amsterdam pakt werkloosheid ouderen aan

  Gemeente Amsterdam pakt werkloosheid ouderen aan

  De kans op langdurige werkloosheid bij ouderen is hoog. Gemeente Amsterdam wil daarom met een concreet plan de werkloosheid onder ouderen aanpakken. Zij gebruiken hiervoor dezelfde aanpak voor het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. Lees meer. 

 • Video over payrolldiensten 65plus Payroll Professionals

  Video over payrolldiensten 65plus Payroll Professionals

  65plus Payroll Professionals is de payrolldienst van Uitzendbureau 65plus. De payrollorganisatie heeft onlangs een video laten ontwikkelen waarin in één oogopslag duidelijk wordt wat de diensten en de voordelen van 65plus Payroll Professionals zijn. Lees hier meer.

 • Oudere werkzoekende vindt minder snel baan

  Oudere werkzoekende vindt minder snel baan

  Uit recent onderzoek blijkt dat ouderen minder snel een nieuwe job vinden. Van de 55-plussers die werkloos worden, vindt slechts 7 procent binnen drie maanden een nieuwe baan. Tweederde is langdurig werkloos.
   

 • De politieke partijen over AOW

  De politieke partijen over AOW

  Morgen vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Veel Nederlanders zweven en weten nog niet op wie ze gaan stemmen. Bent u er al uit? Bekijk hier een overzicht met de standpunten van de politieke partijen over de AOW en AOW-leeftijd. 
   

 • Oudere vrijwilligers brengen geld in het laatje

  Oudere vrijwilligers brengen geld in het laatje

  Nederland telt een groot aantal vrijwilligers, onder wie veel 55-plussers. Deze oudere vrijwilligers bezorgen de samenleving veel geld, zo blijkt uit recent onderzoek van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS. Lees er hier meer over.
   

 • Onderzoek naar eetgedrag van 65-plussers

  Onderzoek naar eetgedrag van 65-plussers

  Bent u 65-plus en houdt u van gratis lekker eten? Bent u benieuwd naar uw lichaamssamenstelling én heeft u tijd voor onderzoek naar eetgedrag? Dan zijn de studenten van Hogeschool van Amsterdam op zoek naar u! 

 • Het stemgedrag van 65-plussers

  Het stemgedrag van 65-plussers

  Op woensdag 15 maart vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Eén op de vier stemgerechtigden is 65 jaar of ouder. Volgens de statistieken zullen zij massaal hun stem uitbrengen, maar hun vertrouwen in de politiek is laag.
   

 • Aandacht voor flexibele AOW-leeftijd

  Aandacht voor flexibele AOW-leeftijd

  De AOW-leeftijd moet flexibel worden en minder snel stijgen, dat vindt vakbond FNV. De vakbond wil hiermee tegemoet komen aan oudere werknemers die door lichamelijke klachten niet kunnen doorwerken. Uitzendkracht Ton van Nispen (70 jaar) werkt nog graag door, maar hij pleit ook voor een flexibele AOW-leeftijd.

 • “Ouderen moeten hun plaats in de maatschappij terugeisen”

  “Ouderen moeten hun plaats in de maatschappij terugeisen”

  Geregeld worden ouderen op de arbeidsmarkt uitgesloten of gediscrimineerd. Schrijvers Cisca Dresselhuys en Rudi Westendorp vertellen in een opinieartikel in De Volkskrant waarom ouderen hun plaats in de maatschappij moeten terugeisen. Lees hier meer. 
   

 • Werkende AOW’ers verdringen jongere werknemers niet

  Werkende AOW’ers verdringen jongere werknemers niet

  Ouderen die na het bereiken van de AOW-leeftijd blijven werken, houden daarmee géén banen weg van jongeren. Dat is de belangrijkste conclusie uit onderzoek van pensioeninstituut Netspar. Lees er hier meer over. 
   

 • 50Plus: AOW naar 65 is niet onbetaalbaar

  50Plus: AOW naar 65 is niet onbetaalbaar

  Als de AOW-leeftijd naar 65 jaar gaat, levert dat financieel geen enkel probleem op, aldus 50Plus. De politieke partij baseert zich hierbij op de bevindingen van een Tilburgse hoogleraar openbare financiën. 

 • Verplicht lerarenregister jaar uitgesteld

  Verplicht lerarenregister jaar uitgesteld

  In oktober 2016 was een meerderheid in de Tweede Kamer voor de wetswijziging waarbij onbevoegde leerkrachten niet meer voor de klas mogen staan. Vanaf 1 augustus 2017 zou er een verplicht lerarenregister moeten komen. Nu is dit register door de Eerste Kamer een jaar uitgesteld. 

 • Flexkrachten hebben lager verzuim dan vaste werknemers

  Flexkrachten hebben lager verzuim dan vaste werknemers

  Recent onderzoek van TNO heeft uitgewezen dat het verzuim onder tijdelijke medewerkers lager is dan onder vaste medewerkers. De onderzoekers hebben meerdere verklaringen voor dit verschil in verzuim. Lees hier meer.

 • 65-plus? Zo gaat u om met lastige vragen in het sollicitatiegesprek

  65-plus? Zo gaat u om met lastige vragen in het sollicitatiegesprek

  Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u nog graag aan het werk? Dan krijgt u weer te maken met sollicitatiegesprekken. Bekijk onderstaande tips waarmee u met de juiste instelling (én antwoorden) lastige vragen tijdens sollicitatiegesprekken beantwoordt. 
   

 • Petitie tegen overvolle klassen populair

  Petitie tegen overvolle klassen populair

  Leerkrachten in Nederland spreken zich uit over de omvang van schoolklassen. Met een petitie vraagt lerarenvakbond Leraren in Actie de politiek om een maximum te stellen aan het aantal leerlingen per klas. De petitie is zeer populair, want na een week was deze al meer dan 30.000 keer getekend.

 • Aantal vacatures neemt sterk toe

  Aantal vacatures neemt sterk toe

  Uitkeringsinstantie UWV heeft onlangs aan analyse uitgevoerd naar de vacaturekansen voor 2017. Wat blijkt? Het aantal vacatures loopt dit jaar op tot bijna 965.000. Lees er hier meer informatie over.
   

 • Voorwaarden doorwerken na 65 jaar

  Voorwaarden doorwerken na 65 jaar

  Onder welke voorwaarden mag u een medewerker laten doorwerken na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd? Uitzendbureau 65plus geeft u graag antwoord op deze vraag. Lees hieronder meer. 

 • Recordaantal excellente scholen

  Recordaantal excellente scholen

  In Nederland zijn de excellente scholen van 2017 bekendgemaakt. Het aantal scholen met het predicaat ‘excellente school’ is dit jaar gegroeid met 54, en komt daarmee uit op een totaal van 184. Lees hier meer. 

 • Interview met HR Officer van Uitzendbureau 65plus

  Interview met HR Officer van Uitzendbureau 65plus

  Onlangs interviewde online trainingswebsite GoodHabitz Jelle Kuijs, HR Officer bij Uitzendbureau 65plus. Als uitzendbureau maken wij gebruik van de online trainingen van GoodHabitz en Jelle licht deze keuze graag toe.
   

 • Vijf veelgestelde vragen over payroll

  Vijf veelgestelde vragen over payroll

  Er is veel te doen rondom payroll. Maar wat is payroll nu precies? En wat betekent payroll voor uw medewerkers? Op de nieuwsblog van 65plus Payroll Professionals leest u vijf veelgestelde vragen (én antwoorden) over payrolling.
   

 • ‘Het goud van de 55-plusser’

  ‘Het goud van de 55-plusser’

  Er is steeds meer aandacht voor werken met 55-plussers. Deze seniore werknemers zijn namelijk van onschatbare waarde op de werkvloer. Om dit aan te stippen, verscheen onlangs het boek ‘Het goud van de 55-plusser’. Lees er hier meer over.

 • AOW-afspraken uit 2011 vrijwel niet nagekomen

  AOW-afspraken uit 2011 vrijwel niet nagekomen

  Het in 2011 ingevoerde Pensioenakkoord moest mensen met zware beroepen ontlasten, zodat zij werkend de AOW-gerechtigde leeftijd konden bereiken. Nu blijkt dat veel maatregelen uit dit Pensioenakkoord nooit zijn doorgevoerd. Lees hier meer. 

 • Arbeidsmarkt trekt aan en aantal banen stijgt

  Arbeidsmarkt trekt aan en aantal banen stijgt

  Het gaat goed op de arbeidsmarkt. Zo is de werkloosheid afgenomen en tegelijkertijd stijgt het aantal banen. De stijging van het aantal banen wordt vooral getrokken door de uitzendbranche. Lees er hier meer over!
   

 • Reportage Omroep Brabant over doorwerken na AOW-leeftijd

  Reportage Omroep Brabant over doorwerken na AOW-leeftijd

  Omroep Brabant besteedde gisteren aandacht aan Uitzendbureau 65plus. In een grote reportagereeks interviewde de omroep Brabantse AOW’ers die nog steeds de handen uit de mouwen steken. Waarom werken zij door? U leest het hier. 
   

 • Leerkrachten naar nieuwjaarsreceptie koningspaar

  Leerkrachten naar nieuwjaarsreceptie koningspaar

  Het nieuwe jaar heeft zijn intrede gedaan en het koningspaar nodigt daarom traditiegetrouw enkele gasten uit die de Nederlandse samenleving vertegenwoordigen. Op 17 januari mogen schoolleerkrachten naar de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. 

 • Belangrijke veranderingen in 2017

  Belangrijke veranderingen in 2017

  Het jaar 2017 heeft zijn intrede gedaan. Met ingang van het nieuwe jaar zijn enkele belangrijke zaken veranderd, zoals de verhoging van de AOW-leeftijd naar 65 jaar en 9 maanden en de verhoging van de loon- en inkomstenbelasting. Lees hier meer informatie over de ingevoerde veranderingen. 

 • De obstakels van strategische personeelsplanning

  De obstakels van strategische personeelsplanning

  Strategische personeelsplanning staat al enkele jaren hoog op de agenda van HR-professionals, maar deze lijkt niet van de grond te komen. Lees hier enkele barrières die een strategische personeelsplanning in de weg staan. 

 • Aantal payrollers in Nederland blijft groeien

  Aantal payrollers in Nederland blijft groeien

  Het aantal medewerkers dat werkzaam is via een payrollconstructie, neemt toe. Dit komt onder andere door de flexwet van minister Lodewijk Asscher en de recente uitspraak van De Hoge Raad. Lees er hier meer over! 
   

 • Doorwerken na pensioen is goed voor gezondheid

  Doorwerken na pensioen is goed voor gezondheid

  Veel werknemers kijken uit naar het moment dat ze met pensioen mogen. Toch zijn er bijna 200.000 Nederlanders die zelfs na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd willen doorwerken. Uit onderzoek blijkt dat de gezondheid van de werknemer hierbij gebaat is. 

 • 65plus Payroll Professionals is gelanceerd

  65plus Payroll Professionals is gelanceerd

  Heeft u een werknemer in dienst die de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt? Dan kunt u hem of haar in dienst houden met de payrollconstructie van Uitzendbureau 65plus. Uiteraard kunt u ook een geheel nieuwe medewerker payrollen. Onze payrolldienst heet voortaan 65plus Payroll Professionals met een bijbehorende eigen website. 
   

 • Maak kennis met 65plus In het Onderwijs

  Maak kennis met 65plus In het Onderwijs

  Met trots presenteert Uitzendbureau 65plus de specialisatiewebsite van 65plus In het Onderwijs. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze website geheel gericht op de arbeidsbemiddeling van ervaren medewerkers in de onderwijssector. Lees er hier meer over.

 • Specialistische websites voor Uitzendbureau 65plus

  Specialistische websites voor Uitzendbureau 65plus


  Uitzendbureau 65plus heeft zich een nieuw uiterlijk laten aanmeten. Deze nieuwe uitstraling gaat gepaard met de lancering van de twee specialisatiewebsites 65plus In het Onderwijs en 65plus Payroll Professionals. Lees er hier verder over.
   

 • Pensioenmeevaller wordt in twijfel getrokken

  Pensioenmeevaller wordt in twijfel getrokken

  Door de aangetrokken rente zullen de vijf grootste pensioenfondsen van Nederland in 2017 niet gaan korten op de pensioenen, zo meldt dagblad Telegraaf. Deze zogenaamde pensioenmeevaller is volgens pensioenexperts echter helemaal niet zo positief. 

 • De 5 voordelen van thuiswerken

  De 5 voordelen van thuiswerken

  Steeds meer werknemers willen vanuit huis werken. Hiermee kunnen ze zelf hun werktijden bepalen en zijn ze flexibeler inzetbaar. Maar wat levert thuiswerken eigenlijk op? Lees hier enkele voordelen.
   

 • Talentmanagement? HR moet deze kansen benutten

  Talentmanagement? HR moet deze kansen benutten

  HR-afdelingen halen nog niet alles uit talentmanagement. Zo kan er veel meer gedaan worden aan coaching, opleiding en begeleiding van medewerkers. Lees hier welke kansen er benut kunnen worden. 
   

 • Zo voorkomt u clichés in uw motivatiebrief

  Zo voorkomt u clichés in uw motivatiebrief

  Hoe zorgt u ervoor dat uw motivatiebrief origineel, opvallend én verrassend is? En – misschien nog wel belangrijker – hoe voorkomt u de veelvoorkomende clichés? Bekijk hier enkele tips!

 • Minder oudere werklozen, maar wel meer bijstand

  Minder oudere werklozen, maar wel meer bijstand

  Het UWV en het CBS hebben cijfers gepresenteerd over de werkloosheid onder Nederlanders. Hieruit blijkt dat het aantal oudere werklozen is afgenomen, maar wel steeds meer 45-jarigen een beroep doen op de bijstand. Lees hier meer.

 • Omroep Max zoekt senioren die aan het werk willen

  Omroep Max zoekt senioren die aan het werk willen

  Wilt u terug de werkvloer op? Voor een nieuw televisieprogramma is Omroep MAX op zoek naar 55- tot 80-plussers die geen baan hebben, maar dolgraag aan het werk willen. Is uw interesse gewekt? Lees er hier meer over! 

 • Vakbonden vooral bij oudere werknemers in trek

  Vakbonden vooral bij oudere werknemers in trek

  Uit onderzoek blijkt dat een meerderheid van de ambtenaren onder de 45 jaar geen feeling heeft met vakbonden. Vakbonden zijn vooral gewild onder oudere medewerkers en hier bevinden zich ook de meeste leden. Lees er hier meer over. 

 • Zo haalt u het maximale uit uw flexwerkers

  Zo haalt u het maximale uit uw flexwerkers

  Het gros van de bedrijven kan niet bestaan zonder personeel – zowel medewerkers in vaste dienst als flexwerkers. Deze flexkrachten kunnen u namelijk ondersteunen bij piek en ziek. Lees hier enkele tips hoe u het maximale uit uw flexwerkers haalt.
   

 • FNV: stop verhogen AOW-leeftijd

  FNV: stop verhogen AOW-leeftijd

  Vakbond FNV heeft een brief gestuurd naar de Tweede Kamer. Volgens FNV moet er een einde komen aan de verdere verhoging van de AOW-leeftijd. Lees er hier meer over.
   

 • Werk zo gezond mogelijk door

  Werk zo gezond mogelijk door

  Onlangs is aangekondigd dat de AOW-gerechtigde leeftijd verder omhoog gaat, naar 67 jaar en 3 maanden in 2022. Werknemers in Nederland werken dus steeds langer door. Hoe kunt u deze laatste werkjaren vitaal en gezond volbrengen? Lees er hier meer over.

 • Vacature van de Maand: Intercedent Rotterdam M/V

  Vacature van de Maand: Intercedent Rotterdam M/V

  Bij Uitzendbureau 65plus zoeken wij ook personeel voor onze eigen organisatie. Om deze vacatures extra onder de aandacht te brengen, lichten wij geregeld een vacature uit. Momenteel zoeken wij voor onze vestiging in Rotterdam een Intercedent voor 32 tot 40 uur per week!
   

 • Hoge Raad oordeelt: payroll is gelijk aan uitzenden

  Hoge Raad oordeelt: payroll is gelijk aan uitzenden

  De Hoge Raad heeft onlangs geoordeeld dat payrollbedrijven en detacheringsbedrijven gelijk staan aan uitzendbureaus. Met deze uitspraak vallen zij ook onder de soepele flexregels van uitzendbureaus. Lees hier meer over de gevolgen van deze uitspraak.

 • Mantelzorgers worden (te) zwaar belast

  Mantelzorgers worden (te) zwaar belast

  Vandaag is het Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze dag wordt er stilgestaan bij de zorg die een mantelzorger verleent. Mantelzorgers krijgen het namelijk steeds zwaarder, met name partners van thuiswonende dementerenden. Lees hier meer.

 • Transportsector zet flinke groei in

  Transportsector zet flinke groei in

  Het gaat goed met de transportsector. Uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) blijkt dat het goederenvervoer steeds meer lading vervoert en naar verwachting zal het totaal vervoer tussen 2015 en 2021 maar liefst 13 procent groeien. 

 • Uitzendbureau 65plus in vakblad Flexmarkt

  Uitzendbureau 65plus in vakblad Flexmarkt

  Vakblad Flexmarkt schonk onlangs aandacht aan Uitzendbureau 65plus. In een artikel laat Flexmarkt drie praktijkvoorbeelden zien van uitzendbureaus die inspelen op het probleem van de vergrijzing en de oplossingen die deeltijdpensioen biedt. Lees hier meer!

 • AOW-gerechtigde leeftijd stijgt vanaf 2022

  AOW-gerechtigde leeftijd stijgt vanaf 2022

  De AOW-gerechtigde leeftijd gaat vanaf 2022 omhoog van 67 jaar naar 67 jaar en 3 maanden. Naar verwachting blijft de leeftijd hierna stijgen tot 68 jaar. Deze maatregel is gebaseerd op nieuwe en hogere ramingen van de levensverwachting in Nederland. 

 • Leerkrachten ervaren nog steeds een hoge werkdruk

  Leerkrachten ervaren nog steeds een hoge werkdruk

  Leerkrachten in het basisonderwijs hebben al enkele malen aan de bel getrokken: de werkdruk is hoog. Uit recent onderzoek van CNV Onderwijs is er de laatste jaren niets veranderd en is de werkdruk nog steeds te hoog. Leraren willen meer handen in de klas. 

 • Hosselen: een nieuwe manier van werken

  Hosselen: een nieuwe manier van werken

  De klassieke baan van 9 tot 5 verdwijnt langzaamaan naar de achtergrond. Steeds meer mensen zijn aan het ‘hosselen’. Zij hebben meerdere parttime banen die samen een volledige baan maken. Lees er hier meer over!

 • Onderzoek: pensionado’s zeer gewild op arbeidsmarkt

  Onderzoek: pensionado’s zeer gewild op arbeidsmarkt

  Uit recent onderzoek van ADP Nederland blijkt dat steeds meer werkgevers hun AOW-gerechtigde medewerkers langer in dienst willen houden. Hierbij maken zij gebruik van de regeling die dit mogelijk maakt en die per 1 januari 2016 is ingegaan.

 • Hogescholen gaan strijd aan met frauderende studenten

  Hogescholen gaan strijd aan met frauderende studenten

  Diverse Nederlandse hogescholen willen de fraude onder studenten terugdringen. Zo krijgen studenten bij tentamens een unieke set met digitale vragen voorgeschoteld, zodat frauderen moeilijker wordt. Lees er hier meer over!

 • UVA is op zoek naar een bijzonder hoogleraar Illustratie

  UVA is op zoek naar een bijzonder hoogleraar Illustratie

  De Universiteit van Amsterdam heeft onlangs een bijzondere én specifieke vacature uitgezet. In de vacature is de universiteit op zoek naar een bijzonder hoogleraar Illustratie. De functie wordt door diverse media gezien als een ’jip-en-jannekeprof’.

 • Handig overzicht met recente AOW-bedragen

  Handig overzicht met recente AOW-bedragen

  Gaat u binnenkort met pensioen? Wanneer u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt, dan ontvangt u vanuit de overheid een AOW-uitkering. Bekijk hier een overzicht van recente AOW-bedragen die in uw situatie gelden.

 • Onbevoegde leerkrachten in toekomst mogelijk niet meer voor de klas

  Onbevoegde leerkrachten in toekomst mogelijk niet meer voor de klas

  Om het lerarentekort op te vangen, staan er regelmatig docenten voor de klas die niet beschikken over de benodigde papieren. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil hier verandering in brengen: vanaf 2026 mogen docenten enkel voor de klas staan wanneer zij beschikken over een bevoegdheid. Vandaag wordt er in de Tweede Kamer gestemd.

 • Ambtenaren werken het meest flexibel

  Ambtenaren werken het meest flexibel

  Er is steeds meer aandacht voor flexibele arbeidsvormen en -tijden. Zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau dat ambtenaren van alle werknemers de meeste vrijheid hebben in het bepalen van hun werkplek en werktijden. Lees hier meer.
   

 • Krijgt u een transitievergoeding als u met pensioen gaat?

  Krijgt u een transitievergoeding als u met pensioen gaat?

  Een jaar geleden heeft de transitievergoeding zijn intrede gedaan. Deze vergoeding is een compensatie voor ontslag en moet de overgang naar een nieuwe baan vergemakkelijken. Toch rijzen er geregeld vragen over de transitievergoeding, zoals 'Hebben werknemers die met pensioen gaan ook recht op een transitievergoeding?' U leest het hier.

 • Aantal oproepbanen groeit gestaag

  Aantal oproepbanen groeit gestaag

  Het aantal werknemersbanen op oproepbasis is de laatste vijf jaar met ruim een derde toegenomen, dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tussen 2010 en 2015 groeide het aantal oproepbanen met 143.000.
   

 • Onderzoek naar senioren met een supergeheugen

  Onderzoek naar senioren met een supergeheugen

  Worden we ouder, dan gaat ons geheugen doorgaans achteruit. Wetenschappers hebben echter diverse zestigers en zeventigers bestudeerd die het geheugen hebben van een twintigjarige! Lees hier meer.
   

 • Collectief pensioen niet bij iedereen populair

  Collectief pensioen niet bij iedereen populair

  De meeste Nederlanders willen af van het huidige collectieve pensioenstelsel en willen meer keuzevrijheid. Slechts een kwart wil niets veranderen aan het huidige stelsel. Dit blijkt uit een recent verschenen onderzoek van ABN Amro MeesPierson. Lees er hier meer over!

 • Is deze generatie gepensioneerden de rijkste ooit?

  Is deze generatie gepensioneerden de rijkste ooit?

  Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de huidige generatie gepensioneerden de rijkste ooit. Er zijn echter gepensioneerden die zich hierin niet herkennen: zij kunnen het hoofd amper boven water houden. Hoe is het werkelijk gesteld met de financiële situatie van gepensioneerden?

 • Prinsjesdag 2016: belangrijke aandachtspunten voor HR

  Prinsjesdag 2016: belangrijke aandachtspunten voor HR

  Dinsdag 20 september was het Prinsjesdag, de dag dat de regering de plannen en budgetten voor het komende jaar presenteert. Wat zijn de belangrijkste uitkomsten voor HR? U leest het op de blog van Uitzendbureau 65plus!

 • Wat u moet weten over het Algemeen Pensioenfonds

  Wat u moet weten over het Algemeen Pensioenfonds

  Afgelopen jaar is het Algemeen Pensioenfonds geïntroduceerd, waardoor het mogelijk is om een bundeling te maken van verschillende pensioenregelingen. Dit brengt diverse voordelen met zich mee voor werkgevers. Lees er hier meer over!

 • Tips om werkstress te verminderen

  Tips om werkstress te verminderen

  Stress op de werkvloer komt veel voor en langdurige stress kan u zowel lichamelijk én geestelijk uitputten. Met alle gevolgen van dien! Bekijk hier enkele tips waarmee u uw werkstress kunt verminderen.

 • 65plus neemt deel aan masteronderzoek

  65plus neemt deel aan masteronderzoek

  Onlangs heeft Uitzendbureau 65plus deelgenomen aan een masteronderzoek van Lorraine Branratu, masterstudent Arbeids-, Personeels- en Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Branratu onderzocht de duurzame inzetbaarheid én de leeftijdsdiscriminatie van oudere werknemers. Lees hier meer!

 • Wat als uw medewerker ook mantelzorger is?

  Wat als uw medewerker ook mantelzorger is?

  Uit onderzoek van het Sociaal Cultureel Planbureau blijkt dat veel 45- tot 65-jarigen mantelzorger zijn. Hoe gaat u als werkgever om met werknemers die de zorg voor een naaste op zich nemen? Lees hier enkele tips.

 • Interview Conny Koolen op BNR Nieuwsradio

  Interview Conny Koolen op BNR Nieuwsradio

  Deze week was Conny Koolen, Operationeel Manager bij Uitzendbureau 65plus, te gast bij BNR Nieuwsradio. In een vraaggesprek ging ze dieper in op duurzame inzetbaarheid. Lees er hier meer over!

 • Zittend beroep? Beweeg dagelijks één uur

  Zittend beroep? Beweeg dagelijks één uur

  Heeft u een zittend beroep, waarbij u weinig tot niet beweegt? Uit onderzoek blijkt dat u de gezondheidsrisico’s van een zittend beroep kunt compenseren met een uur beweging per dag. Lees er hier meer over.

 • Jonge leidinggevenden populair onder medewerkers

  Jonge leidinggevenden populair onder medewerkers

  In het bedrijfsleven zijn steeds meer jonge leidinggevenden en uit onderzoek blijkt bovendien dat zij zeer geliefd zijn. Waarom is dit? Lees er meer over op de nieuwsblog van Uitzendbureau 65plus!

 • 40 Procent van werknemers ontevreden over werk

  40 Procent van werknemers ontevreden over werk

  Uit recent onderzoek blijkt dat maar liefst 40 procent van de Nederlanders ontevreden is over het totaalplaatje van hun werk. Hierin zijn het minst te spreken over hun salaris. Lees hier meer!

 • Genomineerden voor Beste Werkgevers 2016 bekend

  Genomineerden voor Beste Werkgevers 2016 bekend

  Onlangs zijn de genomineerde organisaties voor Beste Werkgevers 2016 bekendgemaakt. Zestig organisaties uit de profit- en non-profitsector maken in oktober kans om de Beste Werkgever van Nederland te worden. Lees er hier meer over.

 • Checklist voor verminderen werkdruk

  Checklist voor verminderen werkdruk

  Steeds meer werknemers kampen met een hoge werkdruk en ervaren daardoor veel stress in hun werk. Het gevolg? Mensen hebben minder plezier in het werk en melden zich sneller ziek. Als werkgever kunt u de werkdruk eenvoudig verminderen. Lees hier enkele actiepunten.

 • Regels rondom afspiegeling bij leeftijd

  Regels rondom afspiegeling bij leeftijd

  Onlangs oordeelde het College voor de Rechten van de Mens dat een grote Nederlandse universiteit zich bij een reorganisatie schuldig maakte aan leeftijdsdiscriminatie. Uitzendbureau 65plus zet voor u op een rij welke leeftijdsregels er gelden in het afspiegelingsbeginsel bij ontslag.

 • De AOW-gerechtigde leeftijd op een rijtje

  De AOW-gerechtigde leeftijd op een rijtje

  De pensioengerechtigde leeftijd in Nederland gaat omhoog. Die verhoging is enkele jaren geleden al ingezet, maar hoe verloopt deze verhoging precies? Uitzendbureau 65plus zet een en ander voor u op een rij.

 • Veel winst te behalen bij gezonde werknemers

  Veel winst te behalen bij gezonde werknemers

  Gezonde werknemers presteren beter dan werknemers met een slechtere gezondheid. Dit lijkt misschien logisch, maar slechts 13 procent van de werkgevers meet de effecten van de maatregelen die zij treffen om de gezondheid te bevorderen. Hier valt veel winst te behalen!

 • UWV: administratieve banen verdwijnen door digitalisering

  UWV: administratieve banen verdwijnen door digitalisering

  Veel financieel-administratief medewerkers in de handel, industrie en de financiële sector hebben door de digitalisering hun baan verloren. Zo maakte uitkeringsinstantie UWV onlangs bekend. Lees er hier meer informatie over.

 • Zes tips voor een gezonde werkomgeving

  Zes tips voor een gezonde werkomgeving

  In een gezonde werkomgeving presteren uw medewerkers niet alleen beter: ook hebben ze meer plezier in hun werk en zijn ze positiever! Uitzendbureau 65plus geeft enkele tips waarmee u een gezonde werkomgeving creëert.

 • Forse stijging 50-plussers met smartphone

  Forse stijging 50-plussers met smartphone

  Steeds meer Nederlanders van 50 jaar en ouder gebruiken een smartphone, zo blijkt uit recent onderzoek van Telecompaper. Onder 65-plussers groeide het smartphonebezit in een jaar tijd van 54 naar 63 procent. Lees er hier meer over!

 • Daarom kiest u voor groen op de werkvloer

  Daarom kiest u voor groen op de werkvloer

  Heeft u planten op de werkvloer? Deze interieurbeplanting staat niet alleen heel gezellig: ze dragen ook nog eens bij aan het welzijn van de medewerkers, ze zorgen voor meer zuurstof en ze verhogen de arbeidsproductiviteit. Lees er hier meer over!

 • Geheimen voor een langer en gezonder leven

  Geheimen voor een langer en gezonder leven

  Hoe leeft u een lang en gezond leven? Er zijn diverse onderzoeken geweest naar dit onderwerp. Zo hebben beweging, gezonde voeding en voldoende slaap veel invloed op de levensverwachting. Lees hier de belangrijkste uitkomsten en doe er uw voordeel mee!

 • Werkgevers willen digitale stress terugdringen

  Werkgevers willen digitale stress terugdringen

  Dankzij smartphones en tablets is het gemakkelijk je zakelijke mail bij te houden, ook ’s avonds en in het weekend. In Frankrijk is echter een wet aangenomen die aangeeft dat het verboden is om na werktijd werke-mails rond te sturen. Hiermee moet de digitale stress aangepakt worden.

 • Tussentijdse cao-wijzigingen per 1 juli 2016

  Tussentijdse cao-wijzigingen per 1 juli 2016

  Met ingang van vandaag zijn er diverse wijzigingen doorgevoerd in de cao’s van brancheorganisatie NBBU. Deze wijzigingen hebben onder andere betrekking op AOW-gerechtigden. Uitzendbureau 65plus zet de veranderingen voor u op een rij!

 • Wat u moet weten over Generatie Z

  Wat u moet weten over Generatie Z

  Er staat een nieuwe generatie klaar om de arbeidsmarkt te betreden: Generatie Z. Hiertoe wordt iedereen gerekend tussen de 0 en 20 jaar oud. Deze generatie is opgegroeid met internet, wifi en smartphones. Wat betekent dit voor werkgevers en HR professionals? Lees er hier meer over.

 • Nederland benut economische kracht 55-plussers onvoldoende

  Nederland benut economische kracht 55-plussers onvoldoende

  Onlangs voerde accountancyonderneming PwC onderzoek uit naar de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers. Hieruit komt naar voren dat Nederland matig presteert in het benutten van de economische kracht van werknemers van 55 jaar en ouder. Lees er hier meer over.
   

 • Beoordelingsgesprek nieuwe stijl

  Beoordelingsgesprek nieuwe stijl

  Houdt u geregeld beoordelings- of voortgangsgesprekken? Volgens auteur Jacco van den Berg moet het beoordelingsgesprek veranderen en moet de focus komen te liggen op de toekomst en op zaken die goed gaan. Lees hier enkele tips!
   

 • Zo stelt u een dreamteam samen

  Zo stelt u een dreamteam samen

  Werkt u op de HR-afdeling en wilt u het ideale team samenstellen? Zorg dan niet voor een team met alleen maar gelijkgestemden, maar zorg dat de werknemers elkaar prestatiegericht respecteren en waarderen. Lees deze tips over het samenstellen van een dreamteam!
   

 • Onze vacatures in de Transport, Vervoer en Logistiek

  Onze vacatures in de Transport, Vervoer en Logistiek

  Heeft u de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en wilt u nog graag aan het werk? Bij Uitzendbureau 65plus zijn wij op zoek naar u! Ga aan de slag in bijvoorbeeld de transport, vervoer- en logistieksector. Hierin hebben wij een ruim vacature aanbod.

 • Uitzendbureau 65plus Arnhem in het AD

  Uitzendbureau 65plus Arnhem in het AD

  U heeft het vast al gemerkt: Uitzendbureau 65plus heeft sinds enkele weken een nieuwe vestiging in Arnhem. Dit is ook de media niet ontgaan, daarom verscheen er onlangs een artikel in het Algemeen Dagblad (AD).
   

 • Arnhem Business schenkt aandacht aan vestiging Arnhem

  Arnhem Business schenkt aandacht aan vestiging Arnhem

  Maaike Jonge Poerink, manager van de nieuwste vestiging van Uitzendbureau 65plus in Arnhem, nam onlangs deel aan een ontbijtsessie van Arnhem Business. Samen met andere professionals uit de branche sprak ze over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Lees er hier meer over.

 • Interview NPO Radio 1 met uitzendkracht 65plus

  Interview NPO Radio 1 met uitzendkracht 65plus

  NPO Radio 1 interviewde deze week Phil Kleingeld, een 69-jarige uitzendkracht van Uitzendbureau 65plus. In het interview vertelt Kleingeld over zijn beweegredenen om door te werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Lees hier meer.

 • Sollicitatietips voor herintreders

  Sollicitatietips voor herintreders

  Wanneer u tijdelijk uit het arbeidsproces bent geweest, dan kan het lastig zijn om opnieuw in te treden. Uitzendbureau 65plus geeft u enkele sollicitatietips, zodat u het herintreden kunt vergemakkelijken.

 • Het aantal langdurig werklozen neemt af

  Het aantal langdurig werklozen neemt af

  Uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal langdurig werklozen afneemt. Zij vinden steeds sneller een nieuwe baan. Lees er meer over op de nieuwsblog van Uitzendbureau 65plus.
   

 • 26 mei: Nationale Fiets naar je Werk Dag

  26 mei: Nationale Fiets naar je Werk Dag

  Op donderdag 26 mei is het Nationale Fiets naar je Werk Dag. Tijdens deze dag wordt deze gezonde en milieuvriendelijke reismethode gepromoot. Dit jaar wordt de Fiets naar je Werk Dag voor de tiende keer georganiseerd. Lees hier meer.

 • Extra aandacht voor werken met 50-plussers

  Extra aandacht voor werken met 50-plussers

  Er is meer aandacht nodig voor de positie van oudere werkzoekenden, dat vinden brancheorganisaties ABU en NBBU. Het UWV en MKB-Nederland zijn het hier roerend mee eens en hebben sinds kort een bestaande campagne nieuw leven ingeblazen.

 • Nieuwe vestiging Uitzendbureau 65plus Arnhem geopend

  Nieuwe vestiging Uitzendbureau 65plus Arnhem geopend

  Uitzendbureau 65plus heeft op 17 mei jl. een nieuwe vestiging in Arnhem geopend! Opdrachtgevers en uitzendkrachten uit de omgeving van Arnhem kunnen bij deze vestiging terecht voor regionale arbeidsbemiddeling!

 • Peter Paul Rubens werkt als gastheer via Uitzendbureau 65plus

  Peter Paul Rubens werkt als gastheer via Uitzendbureau 65plus

  Rotterdammer Peter Paul Rubens (1949) is al geruime tijd verbonden aan Uitzendbureau 65plus. Drie ochtenden per week werkt hij als gastheer voor een multinational in hartje Rotterdam. Lees er meer over in het interview van Vakblad Express VVG-PGB.
   

 • Nederlander rijdt helft minder kilometers na pensioen

  Nederlander rijdt helft minder kilometers na pensioen

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft onderzocht wat het autogebruik is onder gepensioneerden. Zo blijkt dan Nederlanders na hun pensioen de helft minder kilometers rijden! Lees er hier meer over.

 • Dag van de Arbeid: wat wordt er gevierd?

  Dag van de Arbeid: wat wordt er gevierd?

  Op 1 mei is het Internationale Dag van de Arbeid. In Nederland wordt deze feestdag niet gevierd, maar in tal van andere (Europese) landen wel. Wat houdt deze feestdag exact in? U leest het hier!

 • Europese campagne richt zich op duurzame inzetbaarheid

  Europese campagne richt zich op duurzame inzetbaarheid

  Vorige week trapte Eurocommissaris Thyssen de campagne 'Healthy Workplaces for All Ages' af. Dit is een nieuwe Europese campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Focal Point voor duurzame inzetbaarheid.

 • De praktijk van 65plus Salesmanager Stefan Sturtz

  De praktijk van 65plus Salesmanager Stefan Sturtz

  Als Salesmanager van Uitzendbureau 65plus heeft Stefan Sturtz elke dag te maken met enthousiaste senioren die aan het werk willen. Personeelsblad Sozavox vroeg hem daarom wat hij vindt van het wetsvoorstel waarmee doorwerken na het pensioen gemakkelijker wordt.

 • Zet uw secretaresse in het zonnetje op 21 april!

  Zet uw secretaresse in het zonnetje op 21 april!

  Op donderdag 21 april is het Nationale Secretaressedag: dé dag dat alle secretaressen, office managers en personal assistents in het zonnetje worden gezet. Lees hier meer over deze bijzondere feestdag.

 • Vacatureteksten zijn vaak onduidelijk

  Vacatureteksten zijn vaak onduidelijk

  Vacatureteksten zijn niet altijd even duidelijk, zo blijkt uit onderzoek van Unique. Uit het onderzoek komt naar voren dat 53 procent van de werkzoekende respondenten moeite heeft met het beoordelen en doorgronden van een vacature. Lees er hier meer over.
   

 • Een op de vier werknemers heeft conflict met werkgever

  Een op de vier werknemers heeft conflict met werkgever

  Uit recent onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de Nederlandse werknemers eens een conflict heeft gehad met zijn of haar werkgever. Ook blijken mannen (35 procent) vaker een arbeidsconflict te hebben dan vrouwen (19 procent).
   

 • Gezocht: Planner M/V voor vestiging Amsterdam

  Gezocht: Planner M/V voor vestiging Amsterdam

  Is plannen iets waar jij energie van krijgt? Elke dag opnieuw die puzzel leggen zodat onze uitzendkrachten én opdrachtgevers tevreden zijn? Wij zoeken met spoed een fulltime Planner M/V voor onze vestiging in Amsterdam. Interesse? Lees dan gauw verder!

 • Uitzendbureau 65plus geïnterviewd door Werken.FM

  Uitzendbureau 65plus geïnterviewd door Werken.FM

  Op 5 april jongstleden was Uitzendbureau 65plus te gast bij Werken.FM. Regiomanagers Stefan Sturtz en Angela Bihari van Uitzendbureau 65plus vertelden live op de radio over de voordelen van werken met AOW-gerechtigden. Lees hier meer over het radio-interview.

 • Vacature van de maand: Intercedent M/V met lef voor vestiging Arnhem

  Vacature van de maand: Intercedent M/V met lef voor vestiging Arnhem

  Bij Uitzendbureau 65plus zoeken we geregeld personeel voor onze eigen organisatie. Om deze vacatures extra onder de aandacht te brengen, lichten we iedere maand een vacature uit. Momenteel zijn wij op zoek naar een Intercedent(e) met lef voor onze nieuwe vestiging in Arnhem!
   

 • Steeds meer werknemers gestrest, behalve senioren

  Steeds meer werknemers gestrest, behalve senioren

  Steeds meer werknemers ervaren stress op het werk, dat blijkt uit onderzoek door adviesbureau EnergyFinder. Opvallend detail: vooral jongere medewerkers zijn gestrest, maar veel 50-plussers blijven prima functioneren. Lees hier meer!

 • 1 op de 10 flexwerkers krijgt geen vast contract

  1 op de 10 flexwerkers krijgt geen vast contract

  Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) presenteerde onlangs cijfers over de loopbaan van flexmedewerkers. Daaruit blijkt onder andere dat vier van de tien mensen met een flexibele baan langer dan een jaar deel uit maakt van de flexibele schil. Lees hier meer.

 • Drie veelgestelde vragen over werken met ouderen

  Drie veelgestelde vragen over werken met ouderen

  Bent u HR specialist of inkoper en overweegt u om oudere werknemers in dienst te nemen? Er zijn enkele vragen waar u tegenaan kunt lopen. Uitzendbureau 65plus geeft graag antwoord op de drie meestgestelde vragen.

 • Marja Redding (69 jaar) blijft ondanks beperking actief

  Marja Redding (69 jaar) blijft ondanks beperking actief

  De 69-jarige Marja Redding uit Leusden is een bezige bij: zelfs een verbrijzelde enkel weerhoudt haar er niet van om actief te blijven. Ze werkt via Uitzendbureau 65plus er vertelt erover in De Telegraaf. Lees hier meer.
   

 • Uitzendbureau 65plus opent vestiging Arnhem

  Uitzendbureau 65plus opent vestiging Arnhem

  Binnenkort opent Uitzendbureau 65plus een nieuwe vestiging in Arnhem. Hiermee kunnen we opdrachtgevers en uitzendkrachten in de regio Gelderland bedienen. Lees hier verder.

 • Wie neemt de regie bij flexwerk: HR of inkoop?

  Wie neemt de regie bij flexwerk: HR of inkoop?

  Bij Nederlandse ondernemingen wordt bijna 30 procent van de werkzaamheden uitgevoerd door flexmedewerkers. Maar wie is binnen het bedrijf verantwoordelijk voor deze uitzendkrachten? En hoe krijgt HR (meer) grip op de inzet van flexwerkers?

 • Haal het beste uit oudere werknemers met deze tips

  Haal het beste uit oudere werknemers met deze tips

  Heeft u senioren aan het werk en vraagt u zich af hoe u het beste uit deze oudere werknemers haalt? De Engelse krant The Telegraph geeft zeven tips hoe u als manager met uw oudere personeelsleden omgaat.

 • Steeds meer vraag naar gepensioneerde leerkrachten

  Steeds meer vraag naar gepensioneerde leerkrachten

  Er is in Nederland een groeiend tekort aan leraren, daarom doen veel scholen een beroep op gepensioneerde docenten. Actualiteitenprogramma Nieuwsuur besteedde aandacht aan dit onderwerp en sprak hierover met Uitzendbureau 65plus. Lees hier meer!

 • Nederlands bedrijfsleven telt weinig topvrouwen

  Nederlands bedrijfsleven telt weinig topvrouwen

  Uit een recent verschenen rapport blijkt dat Nederland slecht scoort als het gaat om het aantal vrouwen in de top van het bedrijfsleven. Van de topfuncties wordt slechts 18 procent bezet door een vrouw. Lees hier meer.
   

 • Werknemers gaan steeds later met pensioen

  Werknemers gaan steeds later met pensioen

  Al negen jaar achtereen stijgt de gemiddelde leeftijd waarop werknemers met pensioen gaan. Tussen 2006 en 2015 is die leeftijd opgelopen van 61 naar 64 jaar en 5 maanden, zo blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 • Veel ouderen ondervinden hinder van digitalisering

  Veel ouderen ondervinden hinder van digitalisering

  Steeds meer ouderen ondervinden hinder van de toenemende digitale dienstverlening. Veel informatie wordt alleen op internet gedeeld en zaken kunt u enkel online regelen. Volgens seniorenorganisatie KBO kunnen veel ouderen deze ontwikkelingen niet bijbenen.

 • Ouderen willen ook op latere leeftijd blijven leren

  Ouderen willen ook op latere leeftijd blijven leren

  Veel 50-plussers willen bijblijven en nieuwe inzichten opdoen, dit blijkt uit een onderzoek van Plus Magazine onder 1.124 lezers. Tweederde van de ondervraagden gaf aan ook op latere leeftijd te willen blijven leren.

 • Bedrijven werken vaker samen met uitzendbranche

  Bedrijven werken vaker samen met uitzendbranche

  Rabobank voerde onlangs een onderzoek uit naar de ontwikkeling van de uitzendbranche. Wat blijkt? In de afgelopen anderhalf jaar zat de grootste stijging van werkgelegenheid in de uitzendsector. Lees hier meer.

 • Interview NPO Radio 1 met uitzendkracht Roel Maarhuis

  Interview NPO Radio 1 met uitzendkracht Roel Maarhuis

  Roel Maarhuis (68 jaar) uit Utrecht is al drie jaar met pensioen, maar stilzitten is er niet bij. Hij werkt geregeld via Uitzendbureau 65plus, zodat hij onder de mensen blijft en contacten kan onderhouden. Lees er hier meer over.

 • Nieuw: digitale rekenhulp voor bepalen premiekortingen

  Nieuw: digitale rekenhulp voor bepalen premiekortingen

  Jetta Klijnsma, staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, heeft een digitale rekenhulp voor werkgevers gelanceerd. Hiermee kunnen werkgevers in een handomdraai uitrekenen of ze recht hebben op bepaalde voordelen of premiekortingen. Lees er hier meer over.

 • Oudere medewerkers behouden? Bied maatwerk aan

  Oudere medewerkers behouden? Bied maatwerk aan

  De komende jaren gaan veel babyboomers met pensioen, terwijl deze oudere werknemers vaak zeer belangrijk voor uw organisatie zijn. Lees hier meer over het behouden van deze waardevolle krachten.

 • Roel Paalman (66) aan de slag voor Mediq Medeco en WVO Zorg

  Roel Paalman (66) aan de slag voor Mediq Medeco en WVO Zorg

  De 66-jarige Roel Paalman is uitzendkracht bij Uitzendbureau 65plus. Hij bezorgt incontinentiemateriaal van Mediq Medeco aan cliënten van zorginstelling WVO Zorg. Lees hier meer over zijn werkzaamheden en de samenwerking tussen WVO Zorg en Mediq Medeco.
   

 • RTL Z: “Pensioenen gaan omlaag”

  RTL Z: “Pensioenen gaan omlaag”

  Uit berekeningen van RTL Z blijkt dat de dekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen zo laag is, dat de komende tien jaar vrijwel zeker gekort moet worden op de pensioenen. Lees er hier meer over.

 • Daling baanzekerheid in Nederland

  Daling baanzekerheid in Nederland

  De OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) presenteerde onlangs een onderzoek over de baankwaliteit in verschillende landen. Wat blijkt? In Nederland is de baanzekerheid enorm gedaald.

 • Forenzen hebben grotere kans op burn-out

  Forenzen hebben grotere kans op burn-out

  Medewerkers die voor hun werk heen en weer pendelen, worden vaker getroffen door een burn-out. Dit blijkt uit een recent verschenen onderzoek uit Canada. Lees er hier meer over.

 • 7 voorwaarden voor een strategisch HR-beleid

  7 voorwaarden voor een strategisch HR-beleid

  Wilt u een strategisch HR-beleid invoeren binnen uw organisatie? Er zijn enkele voorwaarden waar uw HR-strategie aan moet voldoen. Uitzendbureau 65plus zet deze voorwaarden graag voor u op een rij.

 • Bedrijfsrestaurants hanteren steeds hogere prijzen

  Bedrijfsrestaurants hanteren steeds hogere prijzen

  De prijzen in bedrijfsrestaurants zijn de afgelopen tien jaar gemiddeld anderhalf keer zo duur geworden: dit is maar liefst drie keer meer dan de inflatie. Lees hier meer over de prijsstijging van bedrijfslunches.

 • Hoogte pensioen valt voor velen tegen

  Hoogte pensioen valt voor velen tegen

  Eind januari kregen gepensioneerden in Nederland hun eerste uitkering van 2016 overgemaakt. Tot hun schrik zagen velen van hen dat hun pensioen was gedaald ten opzichte van 2015. Soms met wel tientallen tot honderden euro’s.

 • Werkgever vraagt ten onrechte naar gezondheid sollicitant

  Werkgever vraagt ten onrechte naar gezondheid sollicitant

  Bij sollicitatieprocedures vragen werkgevers geregeld naar de gezondheid van een sollicitant, ondanks een verbod hierop. Werkgevers zouden hun sollicitatieformulieren met gezondheidsvragen aan moeten passen, zo pleit de CKA.

 • Steeds meer ouderen begeven zich op social media

  Steeds meer ouderen begeven zich op social media

  Onlangs verscheen er een onderzoek waarin het socialmediagebruik in Nederland onder de loep wordt genomen. Wat blijkt? Steeds meer 65-plussers en 80-plussers begeven zich op social media, met name op Facebook en Twitter. Lees er hier meer over.

 • Verhoog de productiviteit tijdens de donkere dagen

  Verhoog de productiviteit tijdens de donkere dagen

  Ook al ligt de kortste dag van het jaar al achter ons: veel werknemers zijn ’s winters futloos omdat ze te weinig daglicht zien. Als werkgever kunt u hier maatregelen tegen treffen, zodat werknemers voldoende energie hebben en hun productiviteit wordt verhoogd.

 • Managers hebben hoogste jaarsalaris

  Managers hebben hoogste jaarsalaris

  Managers behoren tot de beroepsgroep die het hoogste bruto jaarsalaris hebben. Gemiddeld verdient een manager € 61.540. Dit blijkt uit onderzoek van carrièreplatform Intermediair. Lees hier meer over de uitkomsten.

 • Tussentijdse cao-wijzigingen per 1 januari 2016

  Tussentijdse cao-wijzigingen per 1 januari 2016

  Per 1 januari 2016 zijn er veel nieuwe regels in werking getreden. Zo zijn er bij aanvang van 2016 niet alleen nieuwe wetswijzigingen doorgevoerd, maar ook wijzigingen in de cao’s. Lees hier meer over de tussentijdse wijzigingen in de NBBU-cao’s.

 • Carrièreswitch op latere leeftijd meestal succesvol

  Carrièreswitch op latere leeftijd meestal succesvol

  Goed nieuws voor alle oudere werknemers én alle werkgevers! Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat een carrièreswitch op latere leeftijd vaak heel succesvol is. Een nieuwe loopbaan is voor de meeste 50-plussers een goede stap.

 • Wijziging Wet doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd

  Wijziging Wet doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd

  Sinds 1 januari 2016 zijn er enkele wets- en cao-wijzigingen doorgevoerd. Een van die wijzigingen heeft te maken het de Wet doorwerken na AOW-gerechtigde leeftijd. Lees hier meer informatie over de wetswijziging.

 • Wat maakt iemand een goede recruiter?

  Wat maakt iemand een goede recruiter?

  De vaardigheden van een interviewer of recruiter hebben veel invloed op de werving en selectie van nieuwe medewerkers. Een goede interviewer doorziet het gedrag van een sollicitant en begrijpt beter hoe mensen zich gedragen in bepaalde situaties. Dit heeft psycholoog Francois De Kock onlangs onderzocht.

 • Loonstrook 2016 valt positief uit

  Loonstrook 2016 valt positief uit

  Volgens de Rijksoverheid stijgt de gemiddelde koopkracht in 2016 met 1,8 procent. Bovendien valt voor ruim 90 procent van de werknemers in Nederland het loonstrookje positief uit in 2016. Lees er hier meer over.

 • Werkgever hoeft transitievergoeding niet te melden

  Werkgever hoeft transitievergoeding niet te melden

  Werkgevers zijn niet verplicht om hun werknemers te wijzen op de transitievergoeding waar ze recht op hebben bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Dit blijkt uit een recente uitspraak van de rechtbank.

 • De voordelen van de 7+8+8-regel voor werkgevers

  De voordelen van de 7+8+8-regel voor werkgevers

  Neemt u een nieuwe medewerker in dienst, dan biedt u hem of haar in de meeste gevallen een tijdelijk contract aan. Dankzij de Wet werk en zekerheid (Wwz) per 1 januari 2015 hanteren veel werkgevers bij tijdelijke contracten de zogenaamde 7+8+8-regel. U leest hier wat de voordelen zijn van deze regel!

 • Nooit te oud voor e-learning

  Nooit te oud voor e-learning

  Van bijles voor school tot taalles, fotografieles en pianoles: in Nederland volgen we steeds vaker lessen via internet. Deze online cursussen worden steeds populairder, met name onder ouderen. Dit blijkt uit een onlangs verscheen enquête van Onlinestarsacademy.nl.

 • Goede voornemens werknemers voor 2016

  Goede voornemens werknemers voor 2016

  Begint u vol goede moed aan 2016? Nederlanders hebben veel goede voornemens voor 2016, zowel op privévlak als op werkgebied. Online vacaturebank Monsterboard deed onderzoek naar de goede voornemers van Nederlandse werknemers.

 • Oudere werknemers langer laten doorwerken

  Oudere werknemers langer laten doorwerken

  Mensen worden steeds ouder en blijven als gevolg hiervan langer doorwerken. Dit brengt enkele consequenties met zich mee, want hoe kunt u als werkgever uw werknemers op een gezonde en duurzame manier laten doorwerken? De Raad voor Volksgezondheid en Zorg bracht een advies uit.
   

 • Uitzendbureau 65plus bij BNR Nieuwsradio

  Uitzendbureau 65plus bij BNR Nieuwsradio

  Afgelopen maandag besteedde BNR Nieuwsradio aandacht aan Uitzendbureau 65plus. Amanda Kolijn van Uitzendbureau 65plus werd geïnterviewd over (de voordelen van) het doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd.

 • Nederlanders waarderen hun baan met een 7,1

  Nederlanders waarderen hun baan met een 7,1

  Het overgrote deel van de Nederlandse beroepsbevolking is tevreden over hun werk, zo blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Motivaction. Leer hier meer over de uitkomsten van het onderzoek.
   

 • Doorbreek de zitcultuur

  Doorbreek de zitcultuur

  Gemiddeld zitten we negen uur per dag stil. Niet alleen wanneer we televisie kijken, een boek lezen of achter onze tablet of smartphone zitten: het overgrote deel van de dag zitten we stil tijdens ons werk of tijdens schoollessen. Lees hier hoe u die zitcultuur kunt doorbreken!
   

 • Sterke groei tijdelijk werk

  Sterke groei tijdelijk werk

  Onlangs presenteerde het Sociaal en Cultureel Planbureau het rapport ‘De sociale staat van Nederland 2015’. Hieruit blijkt dat Nederland langzaam opkrabbelt uit de crisis, want het aantal vacatures en tijdelijke banen neemt toe. Lees er hier meer over. 

 • De voordelen van een optimale flexpool

  De voordelen van een optimale flexpool

  Werkt u met een flexpool? Het slim en flexibel inplannen van medewerkers helpt uw organisatie vooruit! U kunt meer doen met minder mensen, u kunt gemakkelijk inspelen op periodes met piek en ziek én u kunt geld besparen op de personeelskosten! Lees hier meer voordelen van werken met een vaste groep flexmedewerkers.

 • Wat motiveert oudere werknemers?

  Wat motiveert oudere werknemers?

  Onlangs heeft econome Dorien Kooij onderzoek gedaan naar de motivatieredenen van oudere en jongere werknemers. Wanneer werknemers ouder worden gaan ze andere dingen belangrijk vinden in hun werk. U leest er meer over op onze nieuwspagina.

 • Rechter doet uitspraak: 65 jaar blijft 65 jaar

  Rechter doet uitspraak: 65 jaar blijft 65 jaar

  De verhoging van de AOW-gerechtigde leeftijd kan niet in alle gevallen worden doorgevoerd, zo blijkt uit een recente uitspraak van de rechtbank Noord-Nederland. Lees er hier meer over!

 • Wijzigingen Wet werk en zekerheid per 1 januari 2016

  Wijzigingen Wet werk en zekerheid per 1 januari 2016

  In 2015 en 2016 verandert er veel in het arbeidsrecht. Deze veranderingen hebben alles te maken met de ingevoerde Wet werk en zekerheid (WWZ). Per 1 januari 2016 staan er weer enkele veranderingen op stapel. Wij lichten een en ander voor u toe.

 • Werknemers vinden flexibiliteit meest belangrijk

  Werknemers vinden flexibiliteit meest belangrijk

  Nederlandse werknemers hechten veel waarde aan flexibiliteit, zoals flexibele werktijden. De pensioenregeling wordt minder belangrijk gevonden, met name voor jonge toetreders van de arbeidsmarkt. Lees er hier meer over.

 • Landbouw hoort bij meest vergrijsde sectoren in Nederland

  Landbouw hoort bij meest vergrijsde sectoren in Nederland

  De landbouw is een van de meest vergrijsde sectoren van Nederland, zo blijkt onlangs uit een meting van het Centraal Bureau voor de Statistiek. 22,1 Procent van de bedrijfshoofden in de agrarische sector is 65 jaar of ouder. Lees er hier meer over!

 • Zo selecteert u een goede 65-plusser voor uw vacature

  Zo selecteert u een goede 65-plusser voor uw vacature

  Wilt u als bedrijf een 65-plusser aannemen? Oudere werknemers kunnen veel waarde toevoegen aan uw onderneming. Lees hier hoe u een goede 65-plusser selecteert voor uw vacature en bekijk enkele tips die uw keuze kunnen vergemakkelijken!

 • Gezocht: bevlogen medewerkers

  Gezocht: bevlogen medewerkers

  Van 9 tot 5 werken? Tegenwoordig is bevlogenheid het credo. Want gedreven en vitale medewerkers zijn productiever, innovatiever en minder vaak ziek. Maar hoe is het gesteld met de bevlogenheid van Nederlandse werknemers? U leest het hier.

 • Ouders hebben veel invloed op werkethos

  Ouders hebben veel invloed op werkethos

  De ene persoon werkt om brood op de plank te brengen, de ander ziet het werk vooral als een manier om zich te ontplooien. Uit onderzoek blijkt nu dat de werkethiek van medewerkers sterk wordt beïnvloed door de manier waarop iemands ouders over werk denken.

 • Veel werknemers kampen met burn-out klachten

  Veel werknemers kampen met burn-out klachten

  Stress op het werk: iedereen heeft er wel eens last van. Maar uit recent onderzoek is gebleken dat één op de zeven werknemers zelfs kampt met burn-out klachten. Werknemers tussen de 65 en 75 jaar oud ervaren echter minder stress. Lees er hier meer over.

 • Uitzendkracht inhuren? Dit moet u weten!

  Uitzendkracht inhuren? Dit moet u weten!

  Heeft u voor een korte periode personeel nodig, bijvoorbeeld voor de duur van een project? Kies voor een uitzendkracht! Er zijn echter enkele zaken waar u op moet letten bij het inhuren van deze tijdelijke krachten. U leest er hier meer over.

 • 50-plusser niet goed voorbereid op pensioen

  50-plusser niet goed voorbereid op pensioen

  Veel 50-plussers kijken uit naar het moment dat ze hun AOW-gerechtigde leeftijd bereiken en met pensioen kunnen. Uit onderzoek blijkt echter dat 60 procent van hen niet goed voorbereid is op het pensioen. 

 • Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Fred Caminada

  Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Fred Caminada

  Jaarlijks helpt uitzendbureau 65plus honderden enthousiaste senioren aan werk bij bedrijven in allerlei sectoren. In het CV van.. zetten we onze kandidaten in de schijnwerpers. Dit keer maken we nader kennis met Fred Caminada die al vijf jaar portier is bij de gerenommeerde musical Soldaat van Oranje.

 • Het beste land om oud te worden volgens de Global Agewatch Index

  Het beste land om oud te worden volgens de Global Agewatch Index

  De bevolking wordt steeds ouder. Niet alleen in Nederland, maar ook wereldwijd. De Global Agewatch Index 2015 geeft inzicht in de vergrijzende wereldpopulatie en beoordeelt landen op sociale en economische factoren die bepalend zijn voor het welzijn voor ouderen.

 • Onderwijspersoneel verzuimt het meeste per jaar

  Onderwijspersoneel verzuimt het meeste per jaar

  Uit cijfer van het CBS blijkt dat personeel in het onderwijs het meeste verzuimt. Daarnaast melden medewerkers uit het openbaar bestuur en de overheidsdienst zich het langst ziek en meldt drie op de tien werknemers zich ziek door omstandigheden op het werk.

 • Deze 5 factoren zijn bepalend voor werkgeluk

  Deze 5 factoren zijn bepalend voor werkgeluk

  Gelukkig zijn op je werk op je werk is belangrijk. Het grootste deel van je leven breng je tenslotte door op de werkvloer. Maar welke factoren zijn hiervoor bepalend? Onderzoeksbureau Happiness Works zocht het uit.

 • De voordelen van.. Poolmanagement

  De voordelen van.. Poolmanagement

  Poolmanagement is een veel voorkomende dienst binnen de uitzendbranche met verschillende interessante voordelen. Wij hebben er enkele voor u op een rij gezet.

 • Gezichten van 65plus: Jopie Simons

  Gezichten van 65plus: Jopie Simons

  Ruim 27 jaar werkte Jopie Simons bij een bank. Door een reorganisatie, moest zij het bedrijf verlaten. Negen maanden en 200 sollicitatiebrieven later, mocht zij op sollicitatiegesprek komen voor de functie Intercedente op vestiging Breda. Het voelde als een warm bad en nu is Jopie alweer 9 jaar het stralende middelpunt van onze meest zuidelijke vestiging.

 • 100% kwaliteitsgarantie met ISO en NEN-normering

  100% kwaliteitsgarantie met ISO en NEN-normering

  Wist u dat Uitzendbureau 65plus gecertificeerd is volgens de ISO 9001: 2008 en de NEN4400-1 norm? Dit betekent voor u dat u kunt rekenen op een erkende dienstverlening waarin kwaliteit en maatwerk centraal staat.

 • Gezichten van 65plus: Bart Veltman

  Gezichten van 65plus: Bart Veltman

  Veel klanten, leveranciers en uitzendkrachten kennen hem al, maar wie zijn naam nog nooit heeft gehoord kan nu kennismaken met de spil van de organisatie: Bart Veltman, Communicatie Adviseur bij Uitzendbureau 65plus. 

 • Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Bruno Korngold

  Werkende 65-plussers in beeld: het CV van.. Bruno Korngold

  Jaarlijks helpt uitzendbureau 65plus honderden enthousiaste senioren aan werk bij bedrijven in allerlei sectoren. In het CV van.. zetten we onze kandidaten in de schijnwerpers. Dit keer maken we nader kennis met Bruno Korngold, onderzoeker bij Fujifilm in Breda.

 • Gevolgen flexwet in beeld tijdens voorjaarsoverleg

  Gevolgen flexwet in beeld tijdens voorjaarsoverleg

  Het oorspronkelijke doel van de hernieuwde Wet Werk en Zekerheid om flexwerkers meer rechten te geven blijkt in de praktijk lang niet altijd zo uit te pakken. Minister Asscher wil daarom de vakbonden en werkgevers bijeenroepen voor overleg.

Neem nu contact met ons op

Contactformulier Opdrachtgever

U bent werkgever en u heeft een vraag/verzoek voor Uitzendbureau 65plus? Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen wij u onderstaande webformulier te gebruiken. Graag vragen wij u om in onderstaandefromulier aan te geven bij welk regiokantoor u uw vraag wilt neerleggen.

Uw vraag/verzoek zal op doordeweekse dagen direct in behandeling worden genomen. Doorgaans ontvangt u dezelfde dag nog een reactie van ons, maar altijd binnen 24 uur op werkdagen. Vul onderstaande volledig en zo correct mogelijk in, zo kunnen wij sneller uw vraag beantwoorden.

 

Max. 64,00MB

Contactformulier Werkzoekende/Uitzendkracht

U bent werkzoekende of uitzendkracht en u heeft een vraag/verzoek voor Uitzendbureau 65plus? Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen wij u onderstaande webformulier te gebruiken. Graag vragen wij u om in onderstaandefromulier aan te geven bij welk regiokantoor u uw vraag wilt neerleggen. Heeft u een administratieve vraag? Gebruik dan ons andere contactformulier.

Uw vraag/verzoek zal op doordeweekse dagen direct in behandeling worden genomen. Doorgaans ontvangt u dezelfde dag nog een reactie van ons, maar altijd binnen 24 uur op werkdagen. Vul onderstaande volledig en zo correct mogelijk in, zo kunnen wij sneller uw vraag beantwoorden.

 

Max. 64,00MB

Contactformulier Uitzendkracht

U bent uitzendkracht en u heeft een vraag over het administratieve proces van Uitzendbureau 65plus? Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, vragen wij u onderstaande webformulier te gebruiken. 

Uw vraag/verzoek zal op doordeweekse dagen direct in behandeling worden genomen. Doorgaans ontvangt u dezelfde dag nog een reactie van ons, maar altijd binnen 24 uur op werkdagen. Vul onderstaande volledig en zo correct mogelijk in, zo kunnen wij sneller uw vraag beantwoorden.

 

Max. 64,00MB

U vindt ons door het hele land