26 mei: Nationale Fiets naar je Werk Dag

Op donderdag 26 mei is het Nationale Fiets naar je Werk Dag. Tijdens deze dag wordt deze gezonde en milieuvriendelijke reismethode gepromoot. Dit jaar wordt de Fiets naar je Werk Dag voor de tiende keer georganiseerd. Lees hier meer.

De Fiets naar je Werk Dag is een initiatief van de Nationale Fiets Projecten, een organisatie dat Nederlanders wil stimuleren om de fiets als vervoersmiddel te gebruiken. Aankomende donderdag wordt de Nationale Fiets naar je Werk Dag voor de tiende keer georganiseerd en de organisatie stelt als doel dat meer dan 10.000 werknemers deelnemen en met de fiets naar hun werk gaan. Deelnemers maken kans op mooie prijzen en werkgevers worden uitgedaagd om diverse acties op touw te zetten, zoals een fietsersontbijt of een fietsshow.
 

Verhaal achter Fiets naar je Werk Dag

Wat is het verhaal achter de Nationale Fiets naar je Werk Dag nu precies? Tijdens deze dag wordt er aandacht gevraagd voor beweging. Ervaar tijdens de dag hoe gezond het is om te fietsen en fit op het werk aan te komen. Daarnaast is de fiets een milieuvriendelijk vervoersmiddel dat geen schadelijke stoffen uitstoot en waarmee de kans op files worden verkleind. Tot slot wordt tijdens de Fiets naar je Werk Dag het zakelijk fietsen gestimuleerd: hierbij fietsen collega’s samen van en naar het werk.
 

Tips om fietsen te stimuleren

Bent u werkgever en wilt u uw medewerkers motiveren om vaker met de fiets naar het werk te komen? Neem deze tips in acht en enthousiasmeer uw werknemers!

  • Laat uw werknemers afspraken maken met collega’s om samen naar het werk te fietsen en deel te nemen aan de Nationale Fiets naar je Werk Dag.
  • Zorg voor een attentie of extraatje voor de medewerkers die deelnemen aan de Nationale Fiets naar je Werk Dag. Bijvoorbeeld een fietsersontbijt of een klein presentje.
  • Zorg voor een goede fietsenstalling en faciliteiten als kleedruimtes, douches en lockers.
  • Neem deel aan het Nationaal Fietsplan of bedenk zelf een financiële regeling om fietsen aantrekkelijker te maken.
  • Geef zelf het goede voorbeeld aan uw werknemers en stap ook eens op de fiets.
  • Motiveer werknemers door bijvoorbeeld een mail rond te sturen met ‘Morgen mooi fietsweer. Kom jij ook op de fiets?’.

Bron: www.fietsnaarjewerkdag.nl