65plus In het Onderwijs biedt oplossing voor werkdrukverlaging

Het kabinet schenkt extra aandacht aan het terugdringen van de werkdruk in het primair onderwijs. In februari 2018 zijn de vakbonden, de PO-Raad en het kabinet een werkdrukakkoord overeengekomen. 65plus In het Onderwijs kan bijdragen aan het terugdringen van de werk- en regeldruk. Lees er hier meer over. 

Leerkrachten in Nederland ervaren een hoge werkdruk. Naast het lesgeven en het voorbereiden van de lessen, komen er veel andere werkzaamheden op hen af. Daarnaast heerst er een tekort aan leerkrachten, dus alle lasten komen op de schouders van de beschikbare docenten. De vakbonden, PO-Raad en het kabinet hebben begin dit jaar een akkoord bereikt over het terugdringen van de werkdruk in het primair onderwijs. 
 

Werkdrukakkoord primair onderwijs

Dankzij het werkdrukakkoord heeft het primair onderwijs dit schooljaar € 237 miljoen extra gekregen om de werkdruk aan te pakken. In het schooljaar 2021/2022 loopt dit bedrag op tot € 430 miljoen. Een gemiddelde school van 225 leerlingen heeft met ingang van dit schooljaar zo’n € 35.000 extra, oplopend tot € 65.000 in het schooljaar 2021/2022 en structureel daarna. De sector heeft plannen gemaakt hoe ze werkdruk terug gaan dringen en hoe ze gaan zorgen dat de investeringen in het onderwijs optimaal worden besteed. Bekijk op de website van de Rijksoverheid meer informatie over het werkdrukakkoord.
 

Uitzendkrachten vangen tekort op

Eén van de pijnpunten in het onderwijs is het tekort aan leerkrachten en ondersteunend onderwijspersoneel. Bent u werkzaam bij een onderwijsinstelling en wilt u deze tekorten opvangen? Maak dan kennis met 65plus In het Onderwijs, een label van Uitzendbureau 65plus. Wij beschikken over een kandidatenbestand van AOW-gerechtigde medewerkers die in het onderwijs hebben gewerkt. Via 65plus In het Onderwijs worden zij na het bereiken van de AOW-gerechtigde leeftijd geplaatst bij onderwijsinstellingen in heel Nederland. Hier gaan ze aan de slag in uiteenlopende functies, zoals leerkracht, examinator, surveillant, leswaarnemer, beoordelaar, docent of huiswerkbegeleider.
 

Voordelen van 65plus In het Onderwijs

65plus In het Onderwijs is sinds 1975 marktleider in de arbeidsbemiddeling van senioren. Wij beschikken over een uitgebreid kandidatenbestand met ervaren flexkrachten en leveren een maatwerk service. Maar dat is niet alles. Bekijk hieronder onze voordelen: 

 • Ervaren krachten
  De ervaren flexkrachten dragen kennis graag over op toekomstige generaties.
 • Flexibel inzetbaar
  Kandidaten zijn flexibel inzetbaar. Gebruik bovendien onze planningstool.
 • Divers kandidatenbestand
  Wij hebben het grootste kandidatenbestand voor specialistische onderwijsfuncties.
 • Kostenbesparend
  Al gauw 25% besparing op uw flexkrachten met behoud van kwaliteit.
 • Voor alle onderwijsvormen
  Primair, middelbaar, hoger of universitair onderwijs? Wij leveren.


Vraag naar de mogelijkheden

Heeft uw onderwijsinstelling tijdelijk of structureel te maken met een te hoge werkdruk en zoekt u een efficiënte en kostenbesparende aanpak om deze werkdruk te verminderen? Kijk dan nu op onze website en ontdek de meerwaarde van 65plus In het Onderwijs. Wilt u advies of direct geschikte kandidaten? Neem dan gerust contact op met onze HR-specialisten. Zij vertellen u graag meer.