65plus(sers) in de media

Afgelopen jaren zijn wij als uitzendbureau veelvuldig in de media verschenen. Ook onze uitzendkrachten zijn vaak in de spotlights te vinden! Tijd om eens een aantal mooie (internationale) mediamomenten van de afgelopen jaren op een rij te zetten. 

Radio

Werken na de AOW-gerechtigde leeftijd blijft door de ontwikkelingen rondom de AOW-leeftijd en de arbeidsmarkt een actueel onderwerp. Onze uitzendkrachten en collega's zijn dan ook graag geziene gasten bij radio-omroepen. Vooral regionale omroepen besteden graag aandacht aan het verhaal achter onze organisatie en uitzendkrachten.

Voor een reportagereeks van Omroep Brabant zijn vier van onze uitzendkrachten geïnterviewd met als belangrijkste vraag: waarom werken zij door? Ook vertellen Uitzendbureau 65plus’ Operationeel Manager Conny Koolen en Regiomanager Brabant Tamara Meij over doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd en wat Uitzendbureau 65plus hierin kan betekenen.

Onlangs was Maaike Jonge Poerink, Senior Accountmanager bij Uitzendbureau 65plus in de regio Midden-Oost Nederland, te gast bij RTV Utrecht. In een vraaggesprek op Radio M ging ze dieper in op de inzet van AOW-gerechtigden op de arbeidsmarkt. Lees er hier meer over en beluister het interview.

Beeld en geluid

Wie zegt dat 65-plussers niet gewoon kunnen blijven werken? De 71-jarige Tom van Daalen is niet uit het veld te slaan en is voorlopig nog niet toe aan pensioen. “Ik heb een hekel aan thuiszitten,” vertelt hij. Omroep Brabant maakte een reportage, het artikel en de video hiervan is hier terug te bekijken!

Een mediamoment dat we iets verder uit het archief hebben gehaald, is een videofragment van AT5 uit 2000.

Dagbladen

Zowel regionale als landelijke dagbladen weten ons vaak te vinden. Recentelijk besteedde het Brabants Dagblad aandacht aan doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd en interviewde twee uitzendkrachten, onze opdrachtgevers en regiomanager Tamara Meij. Chauffeurs Hans Pauwels en Jan ten Bruggencate vertellen in de interviews meer over hun drijfveren om te werken. Ook de opdrachtgevers vertellen over de samenwerking. Robbie Spijkers, operationeel manager van Bulthuis:

"Het klikte meteen met uitzendbureau 65plus, al werken we ook met reguliere uitzendbureaus''. Op onze vestigingen in Ravenstein en Ridderkerk werkten al mensen van 65plus en de eerste persoon die hier kwam, was een schot in de roos. Deze mannen hebben, in tegenstelling tot sommige anderen, nog mentaliteit. Ze dragen verantwoording, terwijl ze niet eens hoeven te werken.''

Dagblad Trouw schonk aandacht aan de stijgende levensverwachting en de koppeling van de AOW-gerechtigde leeftijd aan deze levensverwachting. Trouw interviewde Sienie Witke, een 65-plusser die via Uitzendbureau 65plus wordt uitgezonden als surveillant. 

"Daar komt bij dat ik ook zolang mogelijk wil blijven werken. Dat houd je aan de gang en je blijft deel van de maatschappij. Technologie speelt daar ook een rol bij. Door internet ben je beter op de hoogte wat er speelt. Dat hadden we vroeger niet. Nee, ik zit niet hele avonden achter Facebook. Ik werk drie tot vijf dagen, dus daar heb ik geen tijd voor."

In 2013 bleek er een interessante ontwikkeling gaande: het aantal vrouwen van 65 jaar en ouder was gestaag aan het stijgen. Hierover schreef de Volkskrant een artikel en interviewde Bart Veltman, Communicatie Adviseur, over deze ontwikkeling.

Vakbladen

Enige tijd geleden is Ingrid Lingeman, Directeur van Uitzendbureau 65plus, geïnterviewd voor het Jubileumnummer van Flexibel Werkt, het vakblad van de NBBU. Het vakblad Express VVG-PGB van Vereniging voor Gepensioneerden interviewde Conny Koolen, Operationeel Manager, waarin wordt gesproken over de voordelen van werken met senioren. 

Internationale aandacht

Niet alleen in het binnenland zijn wij en onze uitzendkrachten te vinden in de media, maar ook in het buitenland is er al veel aandacht besteed aan 65-plussers. Twee mooie voorbeelden hiervan zijn de nieuwsrapportages van de BBC en ARD, beide uit 2000. 

Perscontact

Meer weten over 65plus in de media of heeft u een interviewverzoek? Neem contact op!