Belastingdienst maakt fout rondom AOW-leeftijd

De afgelopen twee maanden zijn er door de Belastingdienst ten onrechte brieven verstuurd naar Nederlanders die de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebben bereikt. De Belastingdienst geeft toe dat er een fout is gemaakt.

Een AOW-uitkering ontvangen wanneer u 65 jaar wordt? Veel (toekomstige) 65-jarigen hebben in december 2017 en januari 2018 ten onrechte een brief van de Belastingdienst ontvangen. In de brief ‘Geen voorlopige aanslag inkomstenbelasting’ staat de volgende zin: ‘U bereikt in 2018 de AOW-leeftijd, of u hebt deze leeftijd in het voorafgaande jaar bereikt.’ Deze brief zorgde voor heel wat onduidelijkheid.
 

Geboren in 1953

De briefontvangers bereiken de AOW-gerechtigde leeftijd namelijk niet in 2018. Vanaf 2013 is de AOW-gerechtigde leeftijd geleidelijk verhoogd. In 2018 staat de teller op 66 jaar, en betreft dus mensen geboren in 1952. De Belastingdienst was de verhoging van de AOW-leeftijd vergeten en stuurde de afgelopen twee maanden de desbetreffende brief naar mensen uit 1953.
 

Alsnog voorlopige aanslag

Een woordvoerder van de Belastingdienst heeft de fout bevestigd en na het ontdekken van de fout heeft de Belastingdienst een nieuwsbericht geplaatst op haar website. Ontvangers van de eerdere brief kunnen in ieder geval een excuusbrief verwachten en mogelijk ook een voorlopige aanslag.
 

Meer informatie 

Wilt u meer informatie over de AOW-gerechtigde leeftijd? Of wilt u meer weten over doorwerken na het bereiken van de AOW-leeftijd? Aarzel niet en neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Wij zijn sinds 1975 ervaren in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers in onder andere het onderwijs, de transportsector en de facilitaire dienstverlening. Het uitzenden van deze ervaren medewerkers doen wij vanuit onze labels 65plus In het Onderwijs, 65plus Op de Weg en 65plus In Goede Handen

Bron: PlusOnline