Column oprichters KWIEK: “Niemand verliest op z’n 65e de vaardigheden die diegene altijd heeft gehad”

Zestigplussers hebben veel kennis, weten uit ervaring hoe ze de rust moeten bewaren en leggen vaak glashelder uit wat anders in uitgebreide instructies terecht zou komen. Het zijn zomaar een paar voorbeelden van de belangrijke toegevoegde waarde die oudere medewerkers bieden op de werkvloer. En dat wordt door steeds meer werkgevers (h)erkend, maar het tempo waarin dat gebeurt kan volgens ons, Jeroen Vermeulen en Johnny van der Leelie, wel een paar versnellingen omhoog. Wij werken bij Nationale Nederlanden aan KWIEK. Dat is hét platform voor ouderen die willen blijven werken, weer willen gaan werken of vanuit werk willen bouwen aan een actief pensioen. Samen met onder andere 65plus verzamelen wij alle bijbanen, banen en het vrijwilligerswerk voor gepensioneerden, ouderen en senioren.

In het veld in plaats van langs de lijn

Nog te vaak komen ouderen automatisch langs de lijn te staan, zodra ze de pensioenleeftijd bereiken. En sommigen voelen zich daar heel prettig bij, die keuvelen eens met wat anderen, drinken een kop koffie en krijgen de kinderen op bezoek. Maar steeds meer gepensioneerden blijven er graag bij werken, zoeken vrijwilligerswerk of kunnen de extra inkomsten bijzonder goed gebruiken. Het is die groep waar we bij KWIEK voor werken. Wij begrijpen dat zij graag deel willen blijven uitmaken van de maatschappij.

"Met bijbanen, banen en vrijwilligerswerk helpen we ze bij te dragen, actief te blijven en bieden we financiële zekerheid aan iedereen die dat nodig heeft."

Niemand verliest op z’n 65e of een paar jaar later ineens de vaardigheden die diegene altijd heeft gehad. En sterker nog, vaak komen die vaardigheden bijzonder goed van pas in functies, branches en beroepsgroepen waarvan zowel de werkgever als de gepensioneerde dat in eerste instantie helemaal niet had verwacht.

High-tech met een High-touch

We weten bij KWIEK dat steeds meer ouderen nog bijzonder fit, vitaal en levenslustig zijn. En dat is mooi, omdat dit precies de eigenschappen zijn die veel werkgevers zoeken. Met ons platform maken we de match makkelijker, door alle banen te verzamelen die er speciaal voor deze doelgroep beschikbaar zijn.

Samen met onze belangrijke partners, zoals 65plus, verzamelen we alle bijbanen, banen en het vrijwilligerswerk voor gepensioneerden, ouderen en senioren. We bieden ze op die manier het complete aanbod, inclusief technologische innovaties die het zoeken makkelijker maken. We matchen de ouderen aan vacatures die bijzonder goed bij ze passen. Ook als ze daar in eerste instantie niet aan hadden gedacht. Dit kunnen we doen, omdat we voor werknemers die bijna met pensioen gaan het KWIEK programma aanbieden, hierdoor kunnen zij zich optimaal voorbereiden op het naderende pensioen. Wij brengen hun talenten en drijfveren in kaart en via het KWIEK platform helpen wij hen bij het vinden van passend (vrijwilligers)werk. 

"Wij geloven in meer werk voor alle ouderen die dat willen, door ze dichterbij de werkgevers te brengen die naar hen op zoek zijn."
 

Dat doen we met moderne technieken, waar we onze persoonlijke touch aan toevoegen. Zo belden we de eerste gebruikers die dankzij ons een leuke nieuwe uitdaging vonden bijvoorbeeld even persoonlijk op. Heel KWIEK wat ons betreft, en bijzonder goed ontvangen door de enthousiaste ouderen. Wij geloven in meer werk voor alle ouderen die dat willen, door ze dichterbij de werkgevers te brengen die naar hen op zoek zijn. 

 

Jeroen Vermeulen & Johnny van der Leelie - Oprichters KWIEK