Daarom kiest u voor groen op de werkvloer

Heeft u planten op de werkvloer? Deze interieurbeplanting staat niet alleen heel gezellig: ze dragen ook nog eens bij aan het welzijn van de medewerkers, ze zorgen voor meer zuurstof en ze verhogen de arbeidsproductiviteit. Lees er hier meer over!

Onlangs organiseerde VHG Vakgroep Interieurbeplanters samen met verzekeraar a.s.r. een bijeenkomst over het nut van interieurbeplanting. De meeting vond plaats in het gerenoveerde hoofdkantoor van de verzekeraar in Utrecht. Dit kantoor is grondig onder handen genomen en beschikt nu over zonnepanelen, duurzame verwarming en koeling, een biologische imkerij en heel veel groen, zowel binnen áls buiten. Groen op de werkvloer heeft namelijk veel positieve effecten op het welzijn van de medewerkers, de kwaliteit van de lucht en de arbeidsproductiviteit. Lees hier de belangrijkste voordelen van groen op kantoor!
 

Voordeel 1 - Productieve medewerkers en blije klanten

Een aantrekkelijke werkomgeving staat gelijk aan gelukkigere en gezondere medewerkers. Planten dragen hier zeker aan bij, want door een groene werkplek wordt er minder stress ervaren, is er minder verzuim en beoordelen medewerkers hun werkomgeving een stuk positiever. Kortom, de toevoeging van planten verbetert de uitstraling van uw kantoor. Dit zullen ook uw klanten opmerken!
 

Voordeel 2 – Minder geluidsoverlast op kantoor

Bebossing langs wegen vermindert de geluidsoverlast in de omgeving. Dit principe kan ook worden doorgetrokken naar een kantooromgeving. Met een paar planten kunt u zo enkele decibellen uit de lucht halen, vooral wanneer de planten worden geplaatst op harde ondergronden die weinig geluid absorberen. Plaats de planten op de juiste plek en verbeter zo de akoestiek van de kantoorruimte.
 

Voordeel 3 - Een schonere lucht

Moderne kantoren hebben hun eigen luchtcirculatiesysteem, wat ervoor kan zorgen dat er tot tien keer meer verontreinigende stoffen in het gebouw hangen dan in de buitenlucht. Denk bijvoorbeeld aan schimmels, huidstofmijt, reinigingsmiddelen en koolmonoxide. Planten hebben een zuiverende werking en zorgen daardoor voor een verbeterde luchtkwaliteit en prettige luchtvochtigheid.
 

Grijs op de werkvloer

Bent u als onderneming op zoek naar ‘grijs’ op de werkvloer? Bij Uitzendbureau 65plus hebben wij jarenlange ervaring in de arbeidsbemiddeling van vitale en enthousiaste medewerkers die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt. Wij zenden deze uitzendkrachten uit in uiteenlopende functies in heel Nederland. Heeft u interesse in werken met een senior? Neem contact met ons op en onze HR specialisten lichten een en ander graag toe. Uiteraard kunt u ook contact met ons opnemen wanneer als pensioengerechtigde op zoek bent naar een nieuwe baan!

Bron: HR Praktijk en Ergo Werken