Gezichten van 65plus:
Communicatie Adviseur Bart Veltman

Veel klanten, leveranciers en uitzendkrachten kennen hem al, maar wie zijn naam nog nooit heeft gehoord kan nu kennismaken met de spil van de organisatie: Bart Veltman, Communicatie Adviseur bij Uitzendbureau 65plus. 

Van student naar werknemer

Bart deed de opleiding Small Business aan de Haarlem Business School. Voor zijn afstudeerscriptie deed hij onderzoek naar langer doorwerken na het 65e jaar. Zodoende kwam hij bij Uitzendbureau 65plus terecht. Hij raakte tijdens het onderzoek geboeid en geïnspireerd door de bijzondere groep 65-plussers die Uitzendbureau 65plus uitzendt en dat is dan ook de reden dat hij 12 jaar na zijn afstuderen nog steeds bij Uitzendbureau 65plus rond loopt.

Bart kon tijdelijk aanblijven als invalkracht op de vestiging Haarlem. Vervolgens vervulde hij de vacature van planner op de vestiging Leiden. Hij onderhield het contact met de vele onderwijsinstellingen waar Uitzendbureau 65plus surveillanten levert tijdens tentamen- en examenperiodes. Toen de vestiging Leiden werd samengevoegd met vestiging Den Haag verhuisde Bart vanzelfsprekend mee. Anderhalf jaar later stapte hij over naar de vestiging Amsterdam waar hij promoveerde tot accountmanager.

Op bezoek bij de koningin

Bart heeft door zijn functie bij veel bedrijven een kijkje in de keuken mogen nemen. Zo kreeg hij bijvoorbeeld van een relatie in de scheepsbouw een rondleiding op een luxe jacht van meer dan 150 miljoen euro en heeft hij als betrokken medewerker een dagje meegedraaid bij een klant op Schiphol in de pool parkeermedewerkers. Toen het museum in het Paleis op de Dam werd geopend, werd Bart, als vertegenwoordiger van Uitzendbureau 65plus en leverancier van suppoosten, uitgenodigd de opening bij te wonen. “Dat was écht bijzonder want het museum werd geopend door toenmalig koningin Beatrix en ik heb haar de hand mogen schudden.”

In de rol van Communicatie Adviseur

In 2010 kwam er een vacature voor Communicatie Adviseur op het hoofdkantoor. Met Bart’s opleiding en alle kennis en ervaring die hij in de loop van de jaren had opgedaan bij 65plus, was het niet meer dan logisch dat Bart deze stap maakte. Hij is verantwoordelijk voor een breed scala aan Marketing, Communicatie en PR-activiteiten waarbij de nadruk ligt op online communicatie en digitale marketingcommunicatie. Ook geeft hij medewerkers trainingen op het vlak van Social Media.

Uitzendbureau 65plus sinds 1975

Uitzendbureau 65plus bestaat al ruim 40 jaar en is gegroeid van een klein uitzendbureau naar een professionele uitzendorganisatie met een bekende naam. De titel “Flexspecialist van het jaar” die Uitzendbureau 65plus in 2011 behaalde, was de kroon op zijn werk in campagne voeren. Hij heeft net de resultaten binnen van het klanttevredenheidsonderzoek. “95% van onze klanten geeft aan ons aan te bevelen en 90% is tevreden over onze prijs-kwaliteit verhouding” kan Bart nu al concluderen. Met een NPS van 68 mag Uitzendbureua 65plus ook zeer tevreden zijn. De resultaten zijn erg belangrijk worden meegenomen in de beleidsplannen. “Ik ben continu bezig met de vraag hoe wij de kwaliteit van onze diensten kunnen optimaliseren om zo de organisatie naar een hoger niveau te trekken” legt Bart uit. “Want we zijn pas tevreden als 100% van onze klanten dat ook is”.

Bart plaatst wekelijks nieuwsberichten en artikelen op de website, die dan ook veel bezoekers trekt. “Ik zie dat het filmpje van de Flashmob ook nog steeds wordt bekeken. Dat was een geweldige stunt om aandacht te vragen voor eenzaamheid onder ouderen.” Door Uitzendbureau 65plus is de visie op ouderen door Bart veranderd. Hij heeft enorm veel respect voor mensen die nog met ontzettend veel plezier tot hoge leeftijd arbeid verrichten.

Bart meldt trots dat Uitzendbureau 65plus in 2020 45 jaar bestaat. Met verschillende campagnes zal er worden stil gestaan bij dit heugelijke feit. Werk aan de winkel dus. Bart lacht. “Geen dag is hier hetzelfde. Dat maakt het werk ook zo leuk. Ik kijk dan ook enorm uit naar 2020.”