Gelukkige juf of meester? Gelukkige kinderen

Uit recent onderzoek van de Universiteit van Antwerpen blijkt dat kinderen gelukkiger zijn wanneer hun leerkracht ook gelukkig is. Lees hier meer informatie over het onderzoek en de uitkomsten. 

Kinderen die denken dat hun juf of meester gelukkig is, zijn zelf ook vaker gelukkig, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Antwerpen. Het onderzoek werd uitgevoerd in de Belgische provincie Antwerpen. Aan 13.871 leerlingen van 163 basisscholen werd gevraagd wat hen gelukkig maakt. 
 

Rolmodellen voor kinderen

Zeventig procent geeft zichzelf een acht of hoger. Tussen jongens en meisjes is geen verschil en tussen jongere en oudere leerlingen ook niet. Professor Guido van Hal vindt de uitkomst bijzonder: “Het is een interessante vaststelling voor al wie in het onderwijs werkt. Juffen en meesters zijn voor kinderen op de basisschool echte rolmodellen. Als kinderen hen leuk vinden, gaan ze liever naar school en voelen ze zich ook beter in hun vel.”
 

Werken via 65plus In het Onderwijs

Verder zijn kinderen met een gsm, smartphone of gameconsole niet gelukkiger dan kinderen zonder die gadgets. Wilt u meer weten over dit onderzoek, bekijk dan de website van de Belgische krant De Standaard. Bent u van origine leerkracht of onderwijsmedewerker, maar werkt u niet meer omdat u de AOW-gerechtigde leeftijd heeft bereikt? U kunt nog aan de slag via 65plus In het Onderwijs, de arbeidsbemiddelaar van AOW-gerechtigde medewerkers in het onderwijs. Vraag onze HR-specialisten om meer informatie. 

Bron: Nu.nl