Handige tool AOb voor berekenen salaris

Recentelijk zijn er in het onderwijs nieuwe cao-afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn onder andere van invloed op de hoogte van het salaris van een onderwijzer. Vakbond AOb heeft een handige tool ontwikkeld waarmee docenten in één oogopslag kunnen zien wat het nieuwe salaris is.

Leerkrachten in het basis- en speciaal onderwijs krijgen de komende maanden een behoorlijke salarisverhoging. Na diverse stakingen en landelijke acties is er een onderhandelaarsakkoord bereikt. In de cao is een algemene loonsverhoging van 2,5 procent afgesproken voor iedereen die in het basis- en speciaal onderwijs werkt. Deze gaat in op 1 september 2018. Daarnaast worden in de nieuwe cao de salarisschalen LA, LB en LC vervangen door L10, L11 en L12. De salarissen in de nieuwe schaal L10 zijn op het zelfde niveau (of iets hoger) dan die van de huidige schaal LB.
 

Nieuw salaris op loonstrook

Maar wat betekenen deze nieuwe cao-afspraken nu concreet? Wat merkt u ervan op uw loonstrook? Als u in het voortgezet onderwijs werkt, dan zag u vanaf juni 2018 een salarisverhoging op uw loonstrook. In het primair onderwijs is de loonsverhoging vanaf september 2018 te zien. Onlangs heeft vakbond AOb een handige, online tool gelanceerd: de Salarischeck. Hiermee kunnen docenten en andere onderwijsmedewerkers met enkele muisklikken zien welke (financiële) gevolgen de nieuwe cao-afspraken hebben. 
 

Bereken uw nieuwe salaris

Zowel voor het primair- als het voortgezet onderwijs is de Salarischeck bijgewerkt na alle recente cao-afspraken. Hoe werkt het? Vul uw geboortedatum in, de onderwijssector, de werktijdfactor en het aantal dienstjaren. Werkt u in het primair onderwijs, dan moet u uw nieuwe salarisschaal invullen. Let hierbij op: LA, LB en LC zijn vervangen door L10, L11 en L12. Bovendien gaan leerkrachten in het primair onderwijs een trede omhoog in augustus. Heeft u alles correct ingevuld, dan krijgt u een overzicht van uw salarisstroken te zien. Hier kunt u eenvoudig doorheen klikken om te zien wat de verschillen per maand zijn. 
 

Meer weten over cao-afspraken?

Wilt u meer informatie over de Salarischeck? Neem een kijkje op de website van de Salarischeck. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de HR-specialisten van 65plus In het Onderwijs. Zij beschikken over jarenlange ervaring in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers in het onderwijs. Zij geven u graag meer informatie over de recente cao-afspraken en andere interessante ontwikkelingen in het onderwijs. 

Bron: AOb.nl