Onderzoek duurzame inzetbaarheid 55-plussers

Werknemers voelen er weinig voor om zich aan het einde van hun loopbaan nog om te scholen of van baan te veranderen om inzetbaar te blijven. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in Geldzaken.
 

Online platform Wijzer in Geldzaken heeft onderzoek gedaan onder 1.000 werknemers tussen de 55 en 67 jaar. Wat blijkt? Deze werknemers zien niet veel heil in omscholing, een andere baan of minder salaris om inzetbaar te blijven. 65 Procent van de ondervraagden is daarentegen wel bereid om in het laatste deel van hun werkzame leven een stapje terug te doen. Betekent dit minder salaris, dan is dit voor slechts 26 procent nog een reële optie. 
 

Spreken met werkgever over duurzame inzetbaarheid

77 Procent van de ondervraagden vindt dat werkgevers het mogelijk moeten maken om langer door te werken. En hoewel meer dan de helft van de werknemers zijn werk als fysiek of mentaal belastend ervaart, heeft slechts 23 procent weleens met zijn werkgever gesproken over de inzetbaarheid tot de pensioengerechtigde leeftijd. 53 Procent van de 55-plussers onderneemt zelf al concrete stappen om fysiek inzetbaar te blijven.
 

Doorwerken met Uitzendbureau 65plus

Gezondheid en werkplezier zijn volgens werknemers de sleutel tot langere inzetbaarheid. Wilt u meer informatie over dit onderzoek? Bekijk meer resultaten op de website HR Praktijk. Wilt u meer weten over doorwerken na de AOW-gerechtigd leeftijd, dan kunt u contact opnemen met de medewerkers van Uitzendbureau 65plus. Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers: zij gaan aan de slag in bijvoorbeeld het onderwijs, de transportsector of de facilitaire dienstverlening. 

Bron: HR Praktijk