Oud-voetbalinternationals houden speciale selectiedag voor 65-plussers

Op je 65ste levensjaar nog debuteren in Oranje? Dat kan. Deze kans krijgen tientallen ouderen van boven de 65. In het Olympisch Stadion wordt voor het WK Walking Football een selectiedag gehouden in het Engelse Bristol.

Internationale talenten Sjaak Swart, Dick Schoenaker, Kees Kist en Wim Rijsbergen zijn de sterspelers van de WK-team en zoeken nog naar vijf teamleden om de ploeg te versterken. “Bij OldStars Walking Football gaat het, naast beweging, vooral om het sociale aspect. Bij elkaar komen, over het weekend praten of oude verhalen ophalen”, vertelt Swart aan AT5.
 

Oranje debuut

OldStars Walking Football is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds. Bij de sport nemen twee teams van zes spelers het tegen elkaar op. Er mag niet gerend worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen. In totaal hebben 240 amateurverenigingen en 16 eredivisieclubs in Nederland een dergelijk OldStars-team.

De mannen die geselecteerd zijn, maakten hun debuut voor Oranje op 12 mei – de start van het WK Walking Football. Andere landen die meedoen zijn Zuid-Afrika, Canada en Schotland.

Bron: AT5