Reportage Omroep Brabant over doorwerken na AOW-leeftijd

Omroep Brabant besteedde gisteren aandacht aan Uitzendbureau 65plus. In een grote reportagereeks interviewde de omroep Brabantse AOW’ers die nog steeds de handen uit de mouwen steken. Waarom werken zij door? U leest het hier. 
 

Afgelopen week luidden bedrijfsartsen de noodklok. De Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) waarschuwde over het doorwerken na 65-jarige leeftijd. Volgens arbeidsdeskundigen zijn wij niet in staat om later met pensioen te gaan. Ons lichaam is zowel geestelijk als lichamelijk op na het 65ste levensjaar.
 

Doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd

Toch zijn er veel 65-plussers die zich hier niet in kunnen vinden. Zij hebben de pensioengerechtigde leeftijd bereikt, maar zij willen én kunnen doorwerken. Zij werken via Uitzendbureau 65plus, een uitzendbureau gespecialiseerd in de arbeidsbemiddeling van AOW-gerechtigden. Enkele van deze uitzendkrachten werden voor het Omroep Brabant-radioprogramma Kris Kras geïnterviewd. Waarom werken zij door? Wat zijn de beweegredenen en wat voor werk doen zij precies?
 

Interviews met 65-plussers

Voor de reportagereeks zijn uitzendkrachten Ton Redering (69 jaar), Mia Verstegen (66 jaar) en Marlies en Jan Dirksen (69 en 71 jaar) geïnterviewd. Ook vertellen Uitzendbureau 65plus’ Operationeel Manager Conny Koolen en Regiomanager Brabant Tamara Meij over doorwerken na de AOW-gerechtigde leeftijd en wat Uitzendbureau 65plus hierin kan betekenen. Verspreid over de dag werden de interviews uitgezonden op de radio. 
 

Luister de interviews terug

Bent u benieuwd naar de reportages? Ga naar de website van Omroep Brabant en luister de interviews eenvoudig terug. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van doorwerken na de AOW-leeftijd? Aarzel niet en neem contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus. Zij staan u graag te woord en geven u meer informatie.