Uitzendbureau 65plus in vakblad Flexmarkt

Vakblad Flexmarkt schonk onlangs aandacht aan Uitzendbureau 65plus. In een artikel laat Flexmarkt drie praktijkvoorbeelden zien van uitzendbureaus die inspelen op het probleem van de vergrijzing en de oplossingen die deeltijdpensioen biedt. Lees hier meer!

Flexmarkt is een online en offline vakblad dat zich richt op ondernemers in de flexbranche. Het vakblad informeert over markttrends, wet- en regelgeving, ondernemerschap, flexwerkers en branchecijfers. In het oktobernummer schenkt het vakblad aandacht aan de steeds ouder wordende beroepsbevolking. 
 

Trends op de arbeidsmarkt

Zo neemt tot 2040 het aantal ouderen in de beroepsbevolking toe, krimpt de totale beroepsbevolking en stijgt het aantal gepensioneerden. Naar schatting is in 2020 zo’n 25 procent van de beroepsbevolking 65-plus. Tegelijkertijd is er steeds meer interesse in deeltijdpensioen en het langzaam afbouwen van werk richting het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd, maar zijn er ook 65-plussers die juist langer door willen werken. Vakblad Flexmarkt laat drie praktijkvoorbeelden zien van uitzendbureaus die inspelen op het probleem van de vergrijzing en de oplossingen die deeltijdpensioen biedt. 
 

Voordelen werken met 65-plussers

Een van de uitzendbureaus die aan bod komt, is Uitzendbureau 65plus. Marketing- en Communicatiemanager Bart Veltman vertelt in het artikel het volgende: “Wij richten ons al 42 jaar lang op alle sectoren, maar onze specialismes zijn onderwijs, facilitaire dienstverlening en transport. Werkgevers in die branches vinden het vanzelfsprekend dat een 65-plusser wordt ingezet. En ze zijn ook hoognodig. Neem het onderwijs, de vraag om docenten in mbo, hbo, maar ook het basisonderwijs is groot en wordt alleen maar groter. We merken dat klanten die het ‘aandurven’ met een oudere daar geen spijt van hebben. Van de bakkerij om de hoek tot aan grote internationale banken: ze geloven heilig in de loyaliteit, het grote arbeidsethos en het lage ziekteverzuim van een 65-plusser. Bijkomend voordeel is dat ze zo’n 15 tot 20 procent goedkoper zijn dan niet-65-plussers.”
 

Gevolgen invoering Wet werk en zekerheid

Volgens Veltman heeft de Wet werk en zekerheid (WWZ) het voor AOW-gerechtigden gemakkelijker gemaakt door te werken. “Eerst was de WWZ een obstakel, omdat onduidelijk was hoe die er precies uit zou gaan zien. Nu is er helderheid. AOW-gerechtigden kunnen langer doorwerken bij hun werkgever, en wij kunnen daar als uitzendbureau flex aan toevoegen. Zo kan een werkgever – bijvoorbeeld bij langlopende, specialistische projecten – nog langer van een AOW-gerechtigde gebruikmaken. In het verleden zochten senioren hun toevlucht tot zzp- of nul-urenconstructies, maar nu is uitzenden een aantrekkelijke optie voor alle partijen.”
 

Contact met Uitzendbureau 65plus

Wilt u meer informatie over de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt of over de diensten van Uitzendbureau 65plus? Lees het volledige artikel van Flexmarkt of neem vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren HR-specialisten lichten een en ander aan u toe! Heeft u bijna de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt en bent u geïnteresseerd in werken via Uitzendbureau 65plus? U kunt zich eenvoudig bij ons inschrijven als werkzoekende! Wij hebben jarenlange ervaring in het uitzenden van oudere werknemers en kunnen u plaatsen bij opdrachtgevers in heel Nederland.

Bron: Flexmarkt