Werken als hybride docent? Bekijk de app

Er zijn ruim 50.000 hybride docenten in Nederland. Het expertisecentrum Hybride Docent heeft een applicatie gelanceerd waarmee hoogopgeleiden inzicht krijgen in hoe zij hun huidige baan met het leraarschap kunnen combineren. 

Hybride docenten combineren het docentschap met een andere baan. Dit kan een baan binnen het onderwijs zijn, maar het kan ook een totaal andere branche zijn. Het expertisecentrum Hybride Docent hanteert de volgende omschrijving: ‘De hybride docent combineert gelijktijdig twee of meer (onderwijs)banen of (onderwijs)rollen. De hybride docent heeft een hoofdbaan als docent, en combineert deze functie met een andere baan in loondienst of als zelfstandige. Uiteraard is het ook mogelijk dat de onderwijsbaan de aanvullende baan is.’
 

Huidige baan combineren met leraarschap

Het expertisecentrum heeft onlangs een webapplicatie gelanceerd, waarin hoogopgeleiden inzicht krijgen in hoe zij hun huidige baan kunnen combineren met het leraarschap. Uit eerdere onderzoeken is bijvoorbeeld gebleken dat maar liefst 500.000 hoogopgeleide Nederlanders hun huidige baan zouden willen combineren met lesgeven. Kees van der Velden, initiatiefnemer van het expertisecentrum, zegt daarover het volgende: “Dagelijks krijgen wij vragen van high potentials die in het onderwijs willen werken, maar niet weten wat er mogelijk is en welke stappen zij kunnen zetten. Daardoor loopt het onderwijs op dit moment aanwas van gemotiveerde professionals mis.”
 

Oplossing voor het lerarentekort

Met de lancering van de app wil het expertisecentrum een oplossing bieden voor het groeiende lerarentekort: mogelijk raken veel hoogopgeleiden geïnspireerd en gaan zij de mogelijkheden verkennen om hun huidige baan te combineren met een onderwijsbaan. Van der Velden: “De app geeft een beeld hoe een hybride carrière eruit kan zien. Daarnaast kun je informatie op maat ontvangen over bijvoorbeeld het halen van een lesbevoegdheid.” 
 

Contact met 65plus In het Onderwijs 

Wilt u meer informatie over dit nieuwsbericht? Schroom niet en neem vrijblijvend contact op met de HR-specialisten van Uitzendbureau 65plus! Wij hebben sinds 1975 ervaring in het uitzenden van AOW-gerechtigde medewerkers in uiteenlopende sectoren, waaronder het onderwijs. Wij zenden deze medewerkers uit via ons label 65plus In het Onderwijs.

Bron: Algemene Vereniging Schoolleiders