Zomer 2017: meer Nederlanders op vakantie

Zomer 2017: meer Nederlanders op vakantie

De zomer is de periode dat Nederlanders massaal op vakantie gaan. Uit onderzoek van NBTC-Nipo Research blijkt dat dit jaar – voor het derde jaar op rij – meer Nederlanders de koffers pakken en op reis gaan.
 

De zomer is officieel begonnen! De meeste vakanties in binnen- en buitenland zijn al geboekt, zo blijkt uit onderzoek van NBTC-Nipo Research. Het onderzoeksbureau onderzocht de vakantieplannen van Nederlanders.

Uit het onderzoek komt naar voren dat bijna zeven op de tien Nederlanders op vakantie gaat deze zomer. Dat komt neer op maar liefst 11 miljoen mensen – 300.000 meer dan vorig jaar! Dit is een stijging van drie procent, waarbij het aantal vakantiegangers al voor het derde jaar op een rij stijgt. 

Vakantie in binnen- of buitenland

Wat zijn de bestemmingen die Nederlanders aandoen? Volgens het onderzoek kiezen de meeste mensen voor een buitenlandse bestemming, bijna 8 miljoen. Het populairste vakantieland is Frankrijk (1,3 miljoen vakantievierders), gevolgd door Spanje. Naar verwachting stijgt het aantal Nederlandse toeristen in Griekenland met maar liefst 50 procent! Bijna 3 miljoen mensen brengen de zomer in Nederland door, de meeste in een vakantiehuisje of op de camping. Zo'n anderhalf miljoen mensen gaan op de bonnefooi op vakantie.

Bron: NOS

Reageren